Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ακραίο παιχνίδι της κυβέρνησης με έξοδο από το ευρώ....

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας βαρουφακηςΗ τακτική αυτή καλλιεργεί την ανασφάλεια και πλήττει καίρια την αγορά, ενώ εγκυμονεί κινδύνους να υιοθετηθεί το σενάριο από τους εταίρους μας
Απρόβλεπτες διαστάσεις απειλείται να προσλάβει η τακτική του Μαξίμου να βγάλει στο τραπέζι το «περίστροφο» παίζοντας το ακραίο παιχνίδι της εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης τα τελευταία 24ωρα περί ...
ρήξης ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου και πυροδοτούν ακραία σενάρια, τα οποία έως πρόσφατα ο πρωθυπουργός αποκήρυσσε με κατηγορηματικό τρόπο.
Μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ανήμερα την 25η Μαρτίου, από τα Χανιά εντελώς αιφνιδιαστικά έκανε λόγο για «ρήξη» ζητώντας από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν κοντά στην κυβέρνηση και όταν έρθει η ρήξη, ακολούθησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Το κυβερνητικό στέλεχος και εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού απενεργοποίησε νέα βόμβα λέγοντας πως: «σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη».
Στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Star, ο κύριος Τσακαλώτος είπε: «Τα τεχνικά κλιμάκια αισθάνονταν τα μέτρα του μνημονίου “σαν το μωρό τους”», ενώ ξεκαθάρισε πως η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι πάντα η πληρωμή των μισθών και συντάξεων. Δεν μπορούμε να πάρουμε υφεσιακά μέτρα, τόνισε, υπογραμμίζοντας πως με τους εταίρους «υπάρχει μία συμφωνία ότι εδώ τα μέτρα που χρειάζεστε είναι διαρθρωτικά, φορολογικά μέτρα».
Το ερωτήματα που προβάλλουν είναι αν η κυβέρνηση έχει στην ατζέντα της το «grexit» και γι’ αυτό φτιάχνει κλίμα μέσω των δηλώσεων κορυφαίων στελεχών της;
Επίσης τι θα συμβεί αν οι εταίροι μας και κυρίως ο σκληρός δρ. Σόιμπλε σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις δηλώσεις αυτές και να υιοθετήσουν το ακραίο σενάριο της εξόδου από το ευρώ, επαναλαμβάνοντας αυτό που έχουν ξαναπεί εξάλλου, δηλαδή: «αν θέλετε μπορείτε να αποχωρήσετε».
Τέλος με το ακραίο παιχνίδι  που παίζει το Μαξίμου καλλιεργείται κλίμα ανασφάλειας στην αγορά, όπου επικρατεί πλήρης «άπνοια» ρευστότητας και η ζημιά που σημειώνεται είναι τεράστια.


ΣΧΟΛΙΟ: Η πολιτική καί οι πολιτικοί στήν Ελλάδα ακολούθησαν τόν δρόμο πού χάραξε ο Κοσκωτάς καί ο Ανδρέας. Τόν οποίο συνέχισαν στίς πλάτες καί τής νέας πατρίδος, τής Ε.Ε. Σήμερα η πολιτική μέ τήν ίδια νοοτροπία καί τόν ίδιο εξοπλισμό, φόρους καί καταθέσεις, μετακόμισε στό Λάς Βέγκας. Τό πρόβλημα τού λαού αντιστοίχως είναι ο πολιτισμός, η γνώση καί τό μέλλον τών παιδιών. Η δόξα τών Δυτικών παν/μίων. Οσο, στό νεοελληνικό φαντασιακό, οι σπουδές στήν "Μόσχα", θά είναι δευτέρας διαλογής, θά ανήκομεν στή Δύση, ακόμη καί νεκροί. Καί τό φαντασιακό καθαρίζει μόνον μέ τήν αρχαία Ελληνική φιλοσοφία. Καί σήμερα δέν καλλιεργείται ούτε στήν ανατολή, ούτε στήν δύση, διότι καταργεί τήν επιθυμία, τήν μεταμορφώνει, καί δυστυχώς η αδιαφοροποίητη επιθυμία αποτελεί τήν ουσία τού Δυτικού πολιτισμού.

Αμέθυστος



Δεν υπάρχουν σχόλια: