Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο Αμφιλόχιος προσευχήθηκε για τον θάνατο της κυβέρνησης



Στις 10 Μαΐου, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας  κατά της συμφωνίας των Βρυξελλών για το πρόβλημα του Κοσόβου, που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι, ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος (Radovic) προσευχήθηκε για τον θάνατο της κυβέρνησης και της βουλής, ενώ ο συνταξιούχος επίσκοπος Αθανάσιος (Jevtic) απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Σερβίας Dacic, τον προειδοποίησε ότι θα τελειώσει όπως ο Djindjic (που τον σκότωσαν).
Το συλλαλητήριο υπό το σύνθημα «Παραμένουμε στην Σερβία», είχε ξεκινήσει στις 12:44, συμβολίζοντας  την απόφαση 1244 των Η.Ε για τον Κόσοβο.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος τέλεσε ικεσία για το Κόσοβο, και προσευχήθηκε να πεθάνουν τα μέλη της κυβέρνησης και της βουλής της Σερβίας. Προσευχήθηκε επίσης για την άφεση των αμαρτιών τους και για την ανάσταση του Κοσσυφοπεδίου, ολόκληρης της Σερβίας και του λαού της.
Ο Αμφιλόχιος σημείωσε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η «συνέχιση της γερμανικής-ναζιστικής πολιορκίας», και η προέλαση των Γερμανών προς την Ανατολή. Κάλεσε επίσης τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, που τους κατηγόρησε για παραχώρηση του Κοσόβου, να παραδώσουν τις περιουσίες των πατεράδων τους, και όχι το Κόσοβο.
Ο συνταξιούχος μητροπολίτης Αθανάσιος προειδοποίησε τον Dacic ότι θα τελειώσει όπως ο Djindjic. Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε πως «αυτοί οι τρεις είναι προδότες που πιστεύουν στις υποσχέσεις του ΝΑΤΟ. Ο Dacic λέει πως τον ενδιαφέρει η πραγματική και γήινη πολιτική, και όχι η ουράνια. Έτσι μιλούσε και ο δολοφονημένος πρώην πρωθυπουργός Djindjic. Το πως τελείωσε θα το κρίνει ο Θεός.»
Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στον Θεό, αλλά σε μια μυθολογία της ευρωπαϊκής ένωσης. Συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει γήινη Σερβία χωρίς την ουράνια.
Μερικοί μοναχοί και πολίτες διέκοπταν την ομιλία του Αθανάσιου, αποκαλώντας τον προδότη. Ερωτώμενος για το που είναι ο Αρτέμιος, απάντησε: «αφήστε τον αυτόν, αυτός εκτέλεσε την προδοσία του».

Πηγή: σερβική ιστοσελίδα Mondo

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

Αμέθυστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: