Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ;


ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Μου εστάλησαν από εντελώς άγνωστο αποστολέα οι εξής άκρως αποκαρδιωτικές πληροφορίες (τις οποίες δημοσίευσα ήδη σαν σχόλιο στην ανάρτηση "Νέες δηλώσεις του Σεβ. Προύσσης επιτείνουν τη σύγχυση για το τι θα συμβεί στο Φανάρι") και τις οποίες παραθέτω με σχόλιο στη συνέχεια για την επικείμενη μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι για την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου.

Παρόλον ότι δεν είμαι καθόλου σε θέση να διασταυρώσω την ακρίβεια των πληροφοριών και παρόλον ότι ήλπιζα -με όλη μου την ψυχή- ότι θα απεφεύγοντο τα χειρότερα, μετά την τελευταία συνέντευξη του Σεβ. Προύσσης κ. Ελπιδοφόρου κατέστη σαφές ότι θα συμβούν αυτά ακριβώς που φοβόμαστε και προσευχόμαστε διακαώς προς τον Κύριο να μην πραγματοποιηθούν.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα γίνει τελικά δεκτός στο Φανάρι ως αρχηγός “αδελφής Εκκλησίας” και μάλιστα ως “ο επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης”, όπως αποκαλούν οι Οικουμενιστές τον αιρεσιάρχη του Βατικανού και η προδοτική για την Ορθοδοξία Συμφωνία του Μπαλαμάντ, που διδάσκει την αίρεση της “διηρημένης Εκκλησίας”, θα επικυρωθεί -στην πράξη- στο ύψιστο επίπεδο.

Αναφέρει το ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβα που μου έκοψε πραγματικά τα φτερά και το οποίο απεύχομαι εκ βάθους καρδίας να αποδίδει την πραγματικότητα του τι θα συμβεί:

"Για την επικείμενη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 29-30 Νοεμβρίου, έχω τα ακόλουθα να σας ανακοινώσω...

Κατά την επίσημη υποδοχή του πάπα στο Φανάρι, το εσπέρας του Σαββάτου, θα γίνει δοξολογία και οικουμενική προσευχή στον πατριαρχικό ναό του αγίου Γεωργίου. Πριν ξεκινήσει η ακολουθία, ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων, κρατώντας το ιερό ευαγγέλιο, θα δεχθεί τον πάπα και τον πατριάρχη στον νάρθηκα. Ο πάπας θα ασπασθεί το ευαγγέλιο και ο Βησσαρίων την δεξιά του Φραγκίσκου.  Στη συνέχεια, κατά την μεγάλη συναπτή, ο αρχιδιάκονος Ανδρέας θα δεηθεί «Υπέρ του αγιωτάτου επισκόπου και πάπα Ρώμης Φραγκίσκου και του αρχιεπισκόπου και πατριάρχου ημών Βαρθολομαίου». Μετά το πέρας της ακολουθίας, θα ψαλλεί ο πολυχρονισμός του πάπα («Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός, τον αγιώτατον και μακαριώτατον πάπαν Ρώμης κύριον κύριον Φραγκίσκον...») και ακολούθως οι δύο προκαθήμενοι θα ευλογήσουν τον λαό.

Ανήμερα της εορτής του αποστόλου Ανδρέου, ο πάπας θα παρακολουθήσει την πανηγυρική θεία λειτουργία στον πατριαρχικό ναό, κατά την οποίαν θα φέρει, πιθανότατα, κάποιο από τα (αρχ)ιερατικά του άμφια. Κατά το «Αγαπήσωμεν αλλήλους ίνα εν ομονοία ομολογήσωμεν», ο πατριάρχης θα εξέλθει του ιερού Βήματος για να ασπασθεί τον αδελφόν και μέλλοντα συλλειτουργόν του, ο οποίος θα απαγγείλει κατόπιν το Σύμβολο της Πίστεως («...το εκ του Πατρός εκπορευόμενον...») και το Πάτερ Ημών.  Στο τέλος της λειτουργίας, πάπας και πατριάρχης θα ευλογήσουν τους εκκλησιαζόμενους, ψαλλόντων των χορών τρις το «Εις πολλά έτη». 

Κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία αναμένεται να συλλειτουργήσουν με τον πατριάρχη, μεταξύ άλλων, γνωστοί μεγαλόσχημοι οικουμενιστές του Φαναρίου, όπως ο Περγάμου Ιωάννης, ο Ιταλίας Γεννάδιος, ο Προύσης Ελπιδοφόρος και ο Σηλυβρίας Μάξιμος. Θα συλλειτουργήσει επίσης και ο Αμερικής Δημήτριος, ενώ ενδέχεται και η συμμετοχή ή του Γαλλίας Εμμανουήλ ή του Βελγίου Αθηναγόρου. 

Τέλος, δεν πρέπει να αποκλείσουμε και τη συμμετοχή στη λειτουργία ενός τουλάχιστον αρχιερέως μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου ή του Δημητριάδος Ιγνατίου, οι οποίοι, ως γνωστόν, έχουν συμβάλει στο παρελθόν στους διαθρησκειακούς διαλόγους.

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, και πάλι στη διάθεσή σας."

Διευκρινίζω ότι αγνοώ πλήρως τον συντάκτη του ηλεκτρονικού μηνύματος. Πολλώ μάλλον δεν είμαι σε θέση να ελέγξω την ακρίβεια των όσων αναφέρει στο ηλεκτρονικό του μήνυμα, τα οποία προφανώς προυποθέτουν γνώση εκ των ένδον του Φαναρίου.  

Αν, όμως, όντως τελικά γίνουν όλα αυτά τα απίστευτα σε βάρος της πίστης μας που περιγράφει με λεπτομέρειες το ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβα, ας προσέξουν πολύ όλοι ανεξαίρετα όσοι θα συμμετάσχουν σ’ αυτά τα αίσχη επειδή θα έχουν τεράστια προσωπική ευθύνη έναντι του Θεού. 

Περιττόν να αναφέρουμε πόση θα είναι η οδύνη και η πλήρης απογοήτευσή μας και ο σκανδαλισμός μας αν όντως ο Σεβ. Αμερικής κ. Δημήτριος συμμετάσχει σ' αυτά τα αίσχη.

Παναγιότατε! Αν όντως θα συμβούν όσα αναφέρει το ηλεκτρονικό μήνυμα, πριονίζετε κυριολεκτικά το κλαρί που κάθεται ο Οικουμενικός Θρόνος. 

Με τον τρόπο που πολιτεύεστε ο Χριστός θα άρει εντελώς τη χάρη Του και θα σβήσει η λυχνία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως η πιο περίλαμπρη και ένδοξη λυχνία της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ευλογημένου μας Γένους.

Προσκαρτερούμεν εκτενώς εν τη προσευχή απευχόμενοι διακαώς την ακρίβεια των πληροφοριών...

panayiotistelevantos

Δεν υπάρχουν σχόλια: