Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Για πρώτη φορά μετά το Σχίσμα Ορθόδοξος Οικουμενικός Πατριάρχης στην ενθρόνιση του Πάπα

Στην ενθρόνιση του νέου Πάπα Φραγκίσκου θα παραστεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Θα είναι η πρώτη φορά από το Σχίσμα που Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετέχει σε ενθρόνιση Πάπα. Ένα ακόμη δείγμα της οικουμενιστικής πορείας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Γράφει εύστοχα σε σημερινό του άρθρο ο Γιώργος Παπαθανασόπουλος: «Και συγγνώμην ήταν τόσο απαραίτητο για τη διπλωματία του Φαναρίου να παραστεί ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην ενθρόνιση του νέου Πάπα; Να είναι ο πρώτος που το κάνει μετά το 1054; Μόνο θλίψη προκαλεί η ενέργεια του διαδόχου του Κυρίλλου Λούκαρη». Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά στον Κύριλλο Λούκαρη. Διαβάστε στο ίδιο άρθρο πόσα υπέστη ο Πατριάρχης αυτός από του Ιησουίτες, στο τάγμα των οποίων ανήκει ο νέος Πάπας.
ΣΧΟΛΙΟ : ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΕΛΙΚΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΕΜΦΑΝΙΣΘΕΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
Ευτυχώς πρόκειται γιά μιά ένωση τού κώλου ανάμεσα σέ πατριάρχες καί πάπες, καρδινάλιους καί αρχιεπισκόπους, μαζί μέ όλη τήν ακολουθία τών μαινάδων τού Διόνυσου.
Νομίζουμε πώς πρέπει τό εκκλησίασμα κατεπειγόντως νά διαχωρήσει τήν θέση του.
Αμέθυστος



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να ντρέπεσαι που εκφράζεσαι έτσι.
Ντροπή σου σοβαρός άνθρωπος.
Υπάρχουν και άλλες εκφράσεις να διαφωνεί κανείς.
Κατά τα άλλα οι αναρτήσεις περί εκκλησιαστικών θεμάτων σε μαράνανε.
Ντροπή σου.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι φίλε το εκκλησίασμα να διαχωρίσει επειγόντως τη θέση του. Αλλά, έχει τα...κότσια για να το κάνει; "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" έγραψε ο Κάλβος.

Ανώνυμος είπε...

O Αμέθυστος ανώνυμε είναι ελεύθερο ιστολόγιο και λέει τα πράγματα με το λαικό ονομά τους. Ναι. Χάνει πελάτες όταν μιλάει έτσι, αλλά δεν τον νοιάζει. "Γραμμένους" τους έχει όλους στα... αρχεία του.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Πρόκειται σαφώς και αναντιρρήτως,αναμφιβόλως περί ενώσεως ταγμάτων δαιμονίων,τα οποία αυτός ο λαός Του,ο χριστιανορθόδοξος,επιβάλλεται και τάχιστα,μάλιστα,να εξορκίση και να απεκδιώξη από το βεβηλωθέντα και μολυνθέντα Οίκο του Κυρίου,ο οποίος και κατέστη φωλεά-εστία εχιδνών,ορνέων και κοράκων.

''17Καὶ ὅτε εἰσῆλθεν εἰς οἶκον ἀπὸ τοῦ ὄχλου, ἐπηρώτων αὐτὸν οἱ μαθηταὶ αὐτοὺ τὴν παραβολήν. 18καὶ λέγει αὐτοῖς· οὕτως καὶ ὑμεῖς ἀσύνετοι ἐστε; οὐ νοεῖτε ὅτι πᾶν τὸ ἔξωθεν εἰσπορευόμενον εἰς τὸν ἄνθρωπον οὐ δύναται αὐτὸν κοινῶσαι 19ὅτι οὐκ εἰσπορεύεται αὐτοῦ εἰς τὴν καρδίαν ἀλλ’ εἰς τὴν κοιλίαν καὶ εἰς τὸν ἀφεδρῶνα ἐκπορεύεται. καθαρίζων πάντα τὰ βρώματα; 20ἔλεγεν δὲ ὅτι τὸ ἐκ τοῦ ἀνθρώπου ἐκπορευόμενον. ἐκεῖνο κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον. 21ἔσωθεν γὰρ ἐκ τῆς καρδίας τῶν ἀνθρώπων οἱ διαλογισμοὶ οἱ κακοῖ ἐκπορεύονται, πορνεῖαι, κλοπαί, φόνοι, 22μοιχεῖαι, πλεονεξίαι, πονηρίαι, δόλος, ἀσέλγεια, ὀφθαλμὸς πονηρός, βλασφημία, ὑπερηφανία, ἀφροσύνη· 23πάντα ταῦτα τὰ πονηρὰ ἔσωθεν ἐκπορεύεται καὶ κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον.*''.

*http://bibleapps.com/study/mark/7.htm
&
http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=new_testament/contents_markou.asp&main=markou&file=1.2.7.htm