Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πάμε στοίχημα “Την βγάζει δεν την βγάζει ο Σόιμπλε”!

Πηγή: Ολυμπία
Η ευρωπαϊκή ληστοσυμμορία τρέμει την απάντηση της ρωσικής μαφίας.
Το να κλέψεις είναι μία ενέργεια που απαιτεί τρόπο, εάν θέλεις να αποφύγεις ποινικές τις συνέπειες. Το να κλέψεις όμως από τον κόσμο της παρανομίας είναι κάτι περισσότερο από παράτολμο, αφού σε περίπτωση «αποτυχίας» γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν πρόκειται να βρεθείς μπροστά σε κάποιο δικαστήριο για να… τιμωρηθείς.
Σύμφωνα με τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο και την επιχείρηση καταλήστευσης των καταθέσεων, κυρίως των ρωσικών που προέρχονται από αμφίβολης νομιμότητας «επιχειρηματικές» δραστηριότητες, ξεπερνά ακόμη και τα όρια του θράσους. Και όμως, η ληστοσυμμορία της ευρωζώνης, αισθανόμενη -προφανώς- υπέρ του δέοντος ισχυρή, τόλμησε το αδιανόητο, βάζοντας χέρι στις τσέπες εκείνων που δίνουν περισσότερη αξία σε ένα παλιό ποδήλατο, παρά σε κάποια ανθρώπινη ζωή.
Με δεδομένο το ότι κανείς δεν τόλμησε ποτέ να κλέψει (ή δεν έζησε για να απολαύσει τα κλεμμένα) από την ρωσική μαφία, οι «εγκέφαλοι» της επιχείρησης υφαρπαγής πλούτου από τους ρώσους δεν θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ άνετα, αφού από τούδε και στο εξής θα πρέπει να μάθουν πάρα πολύ καλά πως «ο Θεός συγχωρεί, η ρωσική μαφία ποτέ»…
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθεί η διαφοροποίηση του ρώσου προέδρου κ. Πούτιν, ο οποίος σε μία προσπάθειά του να διαφοροποιηθεί από την καλοσκηνοθετημένη επιχείρηση συγκεκριμένων ΜΜΕ της Ευρώπης να τον συνδέσουν με τα ρωσικά κεφάλαια που βρίσκονται σε τράπεζες εκτός Ρωσίας, ανακοίνωσε την διάθεση της Μόσχας να διευκολυνθεί – τροποποιηθεί το χρέος της Κύπρου προς την Ρωσία. Βέβαια, το μήνυμα του Βλ. Πούτιν προς τους υπεύθυνους της ευρωζώνης είναι σαφές: “Εγώ έχω καλή διάθεση, δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά και το πρόβλημα είναι δικό σας”.
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, μετά την τελική «συμφωνία» για την Κύπρο, εμφανίστηκε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος -σύμφωνα με το Dow Jones Newswires- εκτίμησε ότι η αντίδραση της Ρωσίας στη χθεσινή διάσωση θα είναι σκληρή.
«Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν οι Ρώσοι, αλλά θα μπορούσε να είναι μια πραγματικά σκληρή αντίδραση», τόνισε, στέλνοντας το μήνυμα του μόνιμου τρόμου που θα πρέπει να έχουν εκείνοι που αποφάσισαν να κλέψουν από τους Ρώσους.
Σε δεινή θέση βρίσκεται -πρώτος από όλους- ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα τα μέτρα προστασίας του, αν και οι γνωρίζοντες μπορούν να τον διαβεβαιώσουν πως ποτέ δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος για την ασφάλειά του, αλλά και για την ασφάλεια των δικών του ανθρώπων.
Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι υπουργοί Οικονομικών της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, οι οποίοι –σύμφωνα με πληροφορίες- μετείχαν σε σύσκεψη πριν την ανακοίνωση του εκβιασμού της Ευρωζώνης προς την Κύπρο.
Θα ήταν πραγματικά αξιόλογη πληροφορία, εάν γνωρίζαμε τι αποδόσεις δίνει ένα στοίχημα υπέρ «ατυχήματος» του υπουργού Οικονομικών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Ίσως, οι bookmakers θα έπρεπε να δούνε σοβαρά την πιθανότητα να ανοίξουν ένα στοίχημα για το ένα θα υπάρξουν αιφνίδιοι θάνατοι στελεχών της ευρωζώνης… Άλλωστε, ποιος είπε πως μέσα από την κρίση δεν γεννιούνται ευκαιρίες;
ΥΓ: Για την ρωσική μαφία, είναι θέμα γοήτρου και “ηθικής τάξης” να τιμωρηθούν εκείνοι που τόλμησαν να την κλέψουν, αφού εάν μείνουν ατιμώρητοι είναι δεδομένο πως μελλοντικά θα υπάρξουν “μιμητές” τους. Και η ρωσική μαφία γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που πρέπει να λύσουν άμεσα, πριν περάσει το μήνυμα πως οι πολιτικοί μπορούν να βάζουν χέρι σε τσέπες που δεν πρέπει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: