Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι "πνευματικές" (...) αναζητήσεις ιστογράφων του Φαναρίου, "ΜΕΣ' ΣΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...".

Πρόσφατα, κάποια ορθόδοξα ιστολόγια δεχθήκαμε ύβρεις, απειλές, εκφοβισμό, 
από τον κ.Παναγιώτη Ανδριόπουλο, υπεύθυνο -όπως ο ίδιος δηλώνει- των ιστολογίων "Φως Φαναρίου" και "Ιδιωτική Οδός" (το "Φως Φαναρίου" είναι ιστολόγιο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην προβολή των δραστηριοτήτων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριαρχείου) ,
επειδή τολμήσαμε να δημοσιεύσουμε ενημερωτικό φυλλάδιο που αποκάλυπτε ότι ο Άγιος π.Παϊσιος, είχε διακόψει το μνημόσυνο του Πατριάρχη Αθηναγόρα λόγω των ολισθημάτων του σε θέματα Οικουμενισμού.


Τότε ο  κ.Παναγιώτης Ανδριόπουλος έβριζε ("για να πεις τα σκατά σου!", "σκουλήκι","παληοαδερφή" κλπ) :


 και εκβίαζε ("θα σε είχα εξαφανίσει εσένα και τους ομοίους σου" κλπ), και προσπαθούσε να πληροφορηθεί τα ονοματεπώνυμα των ιστολόγων που αποκάλυψαν την αλήθεια.



Κυριολεκτικά ένας "οχετός", χρήσιμος όμως για να αποκαλύπτονται τα πρόσωπα που απειλούν και εκφοβίζουν όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει το "παπικό αλάθητο" του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.




Αντίστοιχη επίθεση δέχθηκε από τον κ.Ανδριόπουλο και ο ιερέας που τόλμησε να εκδώσει το ενημερωτικό αυτό φυλλάδιο.
Το φυλλάδιο και τα σχόλια του κ.Ανδριόπουλου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Την απάντηση του ιερέως μπορείτε να την διαβάσετε εδώ (ζητούμε συγνώμη από τον ιερέα π.Αναστάσιο Γκοτσόπουλο και από τους αναγνώστες μας που λόγω πληθώρας αναρτήσεων και του σοβαρού θέματος που προέκυψε με τις νέες "ανέπαφες-contactless" τραπεζικές κάρτες δεν προλάβαμε ακόμη να την δημοσιεύσουμε).


Στις 17/8/2015, δύο ημέρες μετά την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο ιστογράφος του Πατριαρχείου κ.Παναγιώτης Ανδριόπουλος, μας χάρισε (μπορείτε να το εξακριβώσετε κάνοντας κλικ εδώ) μερικά ακόμη "μυρίπνοα" άνθη "πνευματικότητας"..
Αυτή τη φορά φρόντισε να τα συνοδεύσει με αντίστοιχες εικόνες και στίχους.

Οι εικόνες :


και οι στίχοι (γεμάτοι "Φαναριώτικη" πνευματικότητα):

Μες στις ζεστές νύχτες του Αυγούστου, 
το φως στο δρόμο οπλίζεται 
και η ψυχή μου αδειάζει
το σώμα μου ερεθίζεται
το σπίτι ξεθωριάζει. 

Κι εκείνη, φωτεινή γραφή 
στο αντικρινό παράθυρο, 
με τα γυμνά της στήθια. 
Κι ετούτη η μέρα χάθηκε, 
δε βρέθηκε η αλήθεια.
Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε κάνει κανένα μοντάζ (πέρα από τις επισημάνσεις με κόκκινο χρώμα)


Επίλογος -τραγικές διαπιστώσεις

Τα "άνθη" αυτά της "φαναριώτικης πνευματικότητας", τα αφιερώνουμε
  • σε όσα χριστιανικά σωματεία, ενορίες κλπ, έχουν καθιερώσει τελευταία, εκδρομές στην Πόλη, χαρίζοντας άφθονο συνάλλαγμα στους Τούρκους 
  • και περισσή αλαζονεία, εγωισμό και αμετανοησία για τα Οικουμενιστικά του ολισθήματα, στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.. 
  • Στα ελληνορθόδοξα ("ρωμαίϊκα" αυτοαποκαλούνται) σωματεία που δίνουν ως έπαθλο στους διαγωνισμούς τους, εκδρομή στην Τουρκία (δείτε πχ εδώ),  
  • Σε όσους -κάποτε ασυμβίβαστοι ιστογράφοι- σήμερα προβάλουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τις διαρκείς επισκέψεις χλιδής που κάνει στην Ελλάδα (για να τους κάνει όλους να σωπάσουν, δείτε πχ την επίσκεψη του στο εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε, εδώ
  • Σε όσους ιστογράφους εσκεμμένα και απολύτως συνειδητά αντικαθιστούν συστηματικά πλέον την λέξη "Έλληνας", "Ελληνικός", "Ελληνισμός", με τις λέξεις "Ρωμιός", "Ρωμαίϊκος", "Ρωμιοσύνη" επικαλούμενοι γελοία επιχειρήματα και διαγράφουν κάθε αντίθετο σχόλιο -απαράδεκτη τακτική για ιστολόγους. (Η κατάσταση με την διαγραφή σχολίων έχει πραγματικά ξεφύγει στα "ορθόδοξα" ιστολόγια και αποκαλύπτει τελικά το ήθος του κάθε ιστολογίου και την ανικανότητα του να προασπίσει την άποψη που εισηγείται)
  • Σε όσους έκριναν σκόπιμο να σιωπήσουν και να ΜΗΝ αποκαλύψουν οικουμενιστικά ολισθήματα συγκεκριμένων μητροπολιτών 
(πχ υποδοχή Ανθίμου Θεσσαλονίκης στον αιρετικό Αρμένιο Πατριάρχη και προσκύνηση της Αγίας Τράπεζας στον μητροπολιτικό ναό, παρουσία μονοφυσίτη κατά την χειροτονία επισκόπου στον Αγ.Δημήτριο Θεσσαλονίκης αλλά και τις διώξεις που ακολούθησαν σε όσους τόλμησαν να τόλμησαν να τα επισημάνουν). Σιωπή ιχθύος ... από τους άλλοτε μαχητικούς bloggers.. επίσης καθόλου τυχαία.


  • Σε όσους δεν τολμούν να αποκαλύψουν τις σχέσεις μητροπολιτών και πατριαρχών με ροταριανούς και μασόνους (δείτε τις πρόσφατες αποκαλύψεις μας εδώ και εδώ και μετρήστε πόσα ιστολόγια τις αναδημοσίευσαν. Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο ώστε οι εκκλησιαστικοί ηγέτες να ΜΗΝ ντρέπονται πλέον, να προβάλουν τις σχέσεις τους -τους παραχωρούν ακόμη και αίθουσες που ανήκουν στην μητρόπολη και στέλνουν αρχιμανδρίτες και ιερείς για να χαιρετίσουν εκ μέρους του μητροπολίτη! Οι ορθόδοξοι ιστογράφοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία και εδώ σιωπούν.


Ας απολαύσουν λοιπόν όλοι αυτοί το αποτέλεσμα της σιωπής τους. Την τούρτα γενεθλίων του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και την "Αυτού Αγιότητα" τον Πάπα Ρώμης :


opaidagogos

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ..
...

amethystos είπε...

Τί εννοείς; Η ανάρτηση είναι τού συγκεκριμένου ιστολογίου. Απευθήνσου εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Η καλή μου Πατρινιά Καραφλή Τραγουδιάρα κακώς έβαλε την πρόστυχη γυμνή γυναίκα, έπρεπε να είχε βάλει κάνενα πρόστυχο γυμνό αγόρι, ερεθίζει καλύτερα τις ζεστές νύχτες του Αυγούστου....Άλλα γούστα λέμε....
Αχ, αυτή η Μονή Παυλάκη και η Οικία Παλαιολόγου, τι ακούνε οι δύσμοιρες....΄Εχουν τρίξει τα τζάμια σας λέω....

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διευκρινίζουμε και διαβεβαιώνουμε ότι ΔΕΝ διαγράψαμε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως σχόλιο από την ανάρτηση μας.
Εκτός αν ο αρχικός σχολιαστής μιλάει γενικά ή αναφέρεται σε άλλο ιστολόγιο (δυστυχώς η διαγραφή σχολίων καθιερώθηκε σε πλήθος ορθοδόξων ιστολογίων).

amethystos είπε...

Καλή απόφαση πήρατε. Η διοίκηση τής εκκλησίας έχει διαλυθεί, μέ τήν ανοχή μας, μ΄έναν απίστευτο τρόπο.Ο π. Γκοτσόπουλος λέει ότι δέν γυρίζει πλέον πρός τά πίσω η κατάσταση καί ο οικουμενισμός θά επιβληθεί. Είναι απίστευτο. Καί οι χριστιανοί είναι χωρισμένοι σέ χίλια κομμάτια καί μισούν ο ένας τόν άλλον. Είναι απίστευτο.

Ανώνυμος είπε...

Εχετεσκεφθει ποτε το ερωτημα απο ποτε δεν μπορουμε πλεον να ονομαζομαστε ορθοδοξοι;;;;;
Το λεμε με αγαθη διαθεση αλλα και με προθεση οχι εφησυχασμου κ αποκοιμησεως,εφοσον εχουμε μελετησει πεντε πραγματα και η συνειδηση μας μας τρεχει για διαμαρτυρια.
Ενα παραδειγμα:
Το ακυρο των μυστηριων που τελουσαν οι κοινωνουντες με τη Ρωμη,μετα την ενωση της Λυων το 1274 υποστηριζαν οι πιστοι και οι αγιορειτες Πατερες κ μετεπειτα οσιομαρτυρες,συμφωνα με τους κανονες ''οι κοινωνησαντες επισκοποι τοις αιρετικοις και την εκκλησιαν Του Θεου καθολικη απωλεια υποβαλλοντες,αμα μεν και της ιερωσυνης στερουνται και εκκηρυκτοι γινονται,ητοι αποκεκομμενοι του Ορθοδοξου σωματος της εκκλησιας''.
Ο Αγιος Μαρκος ο Ευγενικος,δεν θεωρουσε Ορθοδοξους αυτους που μολις ειχαν ενωθει με τους Λατινους το 1439.Μετα την ενωση του 1452 οι Ορθοδοξοι θεωρουσαν τα μυστηρια ως βδελυκτην θυσιαν και τον ναο της Αγιας Σοφιας ως ιουδαιων συναγωγην και καταφυγιον δαιμονων. Ολα αυτα που εχουν υπογραφτει θα νομιμοποιηθουν στην πανορθοδοξο;
''Ο γαρ αιρετικον δεχομενος τοις αυτου εγκλημασι υποκειται και ο ακοινωνητοις κοινωνων ακοινωνητος εστιν ως συ γχαι ων τον κανονα της εκκλησιας.''
Πρεπει να δουν τους Κανονες.Εξ αποστασεως η εκκλησια αναγνωριζει μυστηρια ετεροδοξων; που ακουστηκε!
Καποιοι υποστηριζαν οτι το 1274,ολοι αυτοι που συλλειτουργησαν με τους Λατινους δεν ειχαν εκπεσει της ιερωσυνης κ κατα συνεπεια υπηρχε θ.Χαρις κ μυστηρια ως της τελικης συνοδικης καταδικης.
Πρεπει να τα δει η εκκλησια ολα αυτα.Νομιζω στη Γ Οικουμενικη Συνοδο ειχε αποφανθη το ακυρο των μυστηριων που τελουσαν οι κοινωνουντες με τη Ρωμη μετα ομως την ενωση της Λυων το 1274.
Επομενως,με την Επικειμενη Πανορθοδοξο ,πρεπει η εκκλησια αναλογα να δει.Αν ηταν ετσι επιπολαια καλα θα ηταν.Εδω παιζουν οι κανονες και εχουν την αξια τους και την θεμελιωση των οριων των Πατερων.βεβηλα και οσια απαντα κοινα δεν γινεται,δεν γινεται! Η πιστευουμε η δεν πιστευουμε ,δεν υπαρχει ναι μεν αλλα. Ο οικουμενισμος πως θα επιβληθει;Που θα πατησει επανω;Θυμαστε τους μοναχους της Μ.Λαυρας που συλλειτουργησαν τι επαθαν;Εμειναν τυμπανιαιοι μετα την ανακομιδη και εταφησαν εκτος κοιμητηριου ως αλλοτριοι κ ξενοι της Ορθ.Ανατολικης Εκκλησιας!
Ετσι επιπολαια ειναι η εκκλησια η Ορθοδοξος;Με μια σειρα συνεδριων κατοχυρωνονται αντορθοδοξες αποφασεις και αιντε και ο λαλα τα αλλαξαμε ολα; Πρεπει να τα δουμε ολα αυτα ,κυριως απο ποτε κηρυσσονται ακυρα μυστηρια.Εμεις δεν ειμαστε κανονολογοι.ΑΛΛ 'αν σιωπησουν και αυτοι,για να αποφυγουν τις διωξεις,σειρα εχουν οι αγιορειτες που πρεπει να δωσουν πραγματικη μαχη αυτη τη φορα!
Η καλη ανησυχια για τον πιστο λαο ποια ειναι ; ειδατε! Οι πιστοι τοτε ειχαν ανησυχια για την τελεση των Μυστηριων,για τα δογματικα θεματα,βεβαιως! Πως λοιπον προβαλλουν σαν δικαιολογια πως οι πιστοι δεν πρεπει να ανακατευονται στα της πιστεως;Μονον η νηστεια κ η προσευχη ειναι; Που βγαινουν και βροντοφωναζουν περι σιωπης κ προσευχης;Η επιστολη των αγιορειτων στο Βασιλεα Μιχαηλ Παλαιολογο Η`λεγοντας του την σοβαροτητα της βεβηλωσης των θειων[Δοκιμιον Μοναχου Καλλιστου Βλαστου]τι φανερωνει;Δεν φανερωνει την αγωνια αυτων των τεκνων της εκκλησιας και για τα της πιστεως αλλα και για το ζητημα πως χανοντας τη Χαρη,αμετοχους καταστει και τους πιστους;
Μπορουμε οι χριστιανοι να αμελησουμε;Ενταξει,μπορει να γινει λογω του οτι σε λιγο δεν θα υπαρχει η ευχερεια χρηματων να εχουμε κ την πολιτελεια του ιντερνετ.Οσο μπορουμε ομως γρηγορα να προετοιμαζομαστε και να δινουμε και στους αλλους την ανησυχια.Δυστυχως λιγοι μιλουν και το ''επικαταρατος γαρ ο ποιων το εργον Του Κυριου αμελως'' Ιερ μη`10,δεν απειχει και βγαινει ο λαος να ειναι ο κακος της υποθεσης που δεν του εχουμε εμπιστοσυνη,μα εδω υβριζεται το Πνευμα της Χαριτος και καταπατειται το Αιμα της Διαθηκης,τι θε να κανει και ο Πιστος; Να σιωπησει;

Ανώνυμος είπε...

8.49 μην γινεσαι τοσο ανοιχτα αποκαλυπτικος διοτι αισθανεται κανεις την ταση του εξερασματος με αυτα που ακουμε αλλα και που δεν απεχουν απο αυτα που βλεπουμε γυρω μας,απεναντι μας,με ολους αυτους τους μουσουλμανους,τους τζιχαντιστες που σκοτωνουν ,βιαζουν,κλεβουν,που αμαυρωνουν τις αγιες εικονες μας στις Εκκλησιες και παντου βεβηλωνουν την πιστη μας και που ο εμπαιγμος καποιων περι ''σεβασμου της ετεροτητας''εχει καταντησει πλεον αηδια,να υποχρεωνομαι να σεβομαι τον μουσουλμανο ,τον προτεσταντη,τον παπικο,τον ινδουιστη ,αυτος ομως να μη σεβεται εμενα τη χριστιανη,το χριστιανο ,οχι! Με αναγκαζει ο οικουμενισμος να εξισωθω με αυτον και να μη του μιλησω,αυτος ομως ας βεβηλωσει την εκκλησια μου,ας αφοδευσει στις αγιες εικονες μου ,που αν το εκανα αυτο εγω στα Τζαμια τους ,εαν δηλαδη εκανα αυτο που εκεινοι εκαναν σε δυο νησια μας που τους φιλοξενησαν τους λαθρομεταναστες και εκεινοι αφοδευσαν στις εικονες,θα με εσφαζαν! Και υποτιμα ο οικουμενισμος την νοημοσυνη του πιστου λαου.Μολις βγει καποιος να μιλησει κ να διαμαρτυρηθει ακουει κ τι δεν ακουει...εαν δε ειναι γυναικα ,λογιζεται πως ειναι ''ξεχαρβαλωμενη τζιμινιερα'',δηλαδη!Λες κ ο νους δεν εχει με τι να ασχοληθει ,θα πα να βρει απο το ιντερνετ να ασχοληθει,λες και δεν συντρεχει λογος,τοση ειρηνη εχουμε με ολους αυτους τους εχθρους εντος κ εκτος και δεν βγαινει κανεις αυτους τους μεταναστες να τους βαλει στη θεση τους!
Προχθες μαθαμε πως τουςχρηματοδοτει η Αμερικη.Μα πως να γινει ομως;; ολοι οι ισλαμολαγνοι που ειναι να βγουν και να διαμαρτυρηθουν;Οι ορθοδοξοι που αξιουν απο εμας σιωπη κ προσευχη ,δηλαδη βγαινουμε εκτος εαυτου ! Τι κανουν οι χριστιανοι ολη μερα στους οικους τους,για να καταλαβουμε το σκεπτικο! Στην ενορια μου μιλαω με γυναικες ,ολη μερα προσευχονται!Ολη μερα στη σιωπη κ προσευχη ειναι.Ε, το λοιπον πως να διαμαρτυρηθει κανεις τελος παντων! Ας ημουν εγω στην εκκλησια και θα τους κανονιζα τους βλασφημους και βεβηλους που δεν κονταμε να τους μιλησουμε κι'ολας,που ηρθαν να ζητησουν φιλοξενια και βεβηλωσαν τα αγια μας οι αντιχριστοι!Και επειτα μας μιλανε για τον οικουμενισμο,ποιον οικουμενισμο μωρε θα παρουμε τα βουνα σε λιγο ,θα ειμαστε ξενοι στη χωρα μας! Που ειναι που μας σεβονται ολοι;;;
Που ειναι που εχουν καταλαβει ολα τα νησια οι μουσουλμανοι;Τους μαντρωσαν με προκατ σπιτια σε ενα μερος.Οι μισοι εφυγαν ,ξερουμε που πηγαν,ανεξελεγκτες καταστασεις-μπατε σκυλοι αλεστε-!
Την πιστη μου ηρθε να βεβηλωσει με τις ευχες του αντιρατσιστικου; σοβαρα μιλανε για οικουμενισμο και για την ''ειρηνη'' οι αποκεκινημενοι νοες;;;; Ποια ειρηνη;;;;Να σταματησει λεει ο πολεμος,,,,τι μας λενε;;;
Εστιες παντου πολεμου υπαρχουν! Οι Ελληνες παντοτε οπου πηγαιναν σεβονταν τις θρησκειες κ ποτε δεν δημιουργουσαν προβληματα,που πηγαν οι Ελληνες κ εκαναν τετοια αισχη;Κυριοι πηγαιναν στις ξενες πατριδες κ κυριοι γυριζαν για να πεθανουν στη χωρα των προγονων τους! Τελικα αποδεικνυουν εμας
Τζιχαντ συντασσομενοι με τους βεβηλους. Ας το ομολογησουν ο οικουμενισμος δεν εχει καμια σχεση με την Ορθοδοξια. ...

amethystos είπε...

9.46 Φίλε σήμερα η πίστη μας δέν έχει περιεχόμενο. Η σημερινή εκκλησία καί τά παρακλάδια της είναι ιδεολογίες. Σήμερα όλοι αγωνίζονται γιά τήν δικαιοσύνη καί τήν νομιμότητα. Οπως οι πολίτες μέ τούς πολιτικούς καί τούς θεσμούς. Η υπεράσπιση τών κανόνων δέν σημαίνει καί ύπαρξη πίστεως. Εάν οι Βυζαντινοί κατανοούσαν τό δαιμονικό στοιχείο τού παπισμού, αυτό οφειλόταν στήν πνευματικότητά τους, στήν ζωντανή τους πίστη. Σήμερα γιά περιεχόμενο έχουμε τίς αναφορές μας στούς παληούς αγίους, στούς παληούς πιστούς καί καλούμαστε νά τούς μιμηθούμε, σάν ηθοποιοί. Κανένας όμως από τούς παληούς πιστούς πού πάλαιψαν γιά τήν ορθή πίστη δέν αναφερόταν στήν μίμηση τών παλαιοτέρων. Η μίμηση σημαίνει κενότητα καί προσωπείο. Δογματικά είμαστε σήμερα ανύπαρκτοι καί η κανονολογία δέν καλύπτει αλλά αποκαλύπτει τό κενό.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Νεότερη Ενημέρωση (19/8/2015):
Δυστυχώς η κατρακύλα συνεχίζεται. Δείτε τα σημερινά (δείτε εδώ) "κατορθώματα",
το γυμνό συλλαμβάνει το "ιερό"...!
(ακολουθεί φωτογραφία από τη σημερινή ανάρτηση του κ.Ανδριόπουλου, (με μια γυμνή) και τίτλο:
...του βλέμματος που συλλαμβάνει το ιερό...)

Μάλλον πολύ πρωτότυπο τρόπο (ιεροσυλία) βρήκε ο κονδυλοφόρος του Οικουμενικού θρόνου για να συλλάβει μέσα από την γυμνή εικόνα, το "ιερό".


ΥΓ. Φυσικά δεν ξεχνούμε ότι ξεκινήσαμε ως ένα παιδαγωγικό ιστολόγιο, με σκοπό να συγκεντρωθεί εκπαιδευτικό υλικό. Όσο περνάει ο καιρός -βλέποντας τον ύπνο και την σιωπή της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας- αναγκαζόμαστε πλέον καθημερινά να ασχολούμαστε με θέματα Ελλάδος και Ορθοδοξίας (αισθανόμενοι την συμφορά που έρχεται και στα δύο).

Πολλές φορές πρόσφατα προβληματιστήκαμε: μήπως το παρατραβάμε; Μήπως αδικούμε κάποιους;
Όμως, όπως βλέπετε ΟΙ ΙΔΙΟΙ προβάλουν -γεμάτοι περηφάνια- τα "κατορθώματα" τους. Οι ίδιοι προβάλουν τις συμπροσευχές τους με τους αιρετικούς και τα χειροφιλήματα τους στον Πάπα και τις συναναστροφές τους με ροταριανούς και μασόνους και τις τούρτες γενεθλίων τους. Στην περίπτωση αυτή οφείλεις να πάρεις ξεκάθαρη θέση. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Για να μην θρηνήσουμε μια νέα Άλωση, απευθύνουμε μία ακόμη φορά την έκκληση που γίνεται κραυγή:
Ξυπνήστε. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Ξεπουλάνε και την πατρίδα μας και την Ορθόδοξη πίστη μας.
(ακολουθεί βίντεο).

amethystos είπε...

Προκαλεί αγαπητοί. Προκαλεί τά χρηστά ήθη νά αντιδράσουν γιά νά γελάσει μαζί μας. Ελπίζοντας νά αναθερμάνει καί τό ιστολόγιο, γιατί αραίωσε. Εμείς μπορούμε νά μιλήσουμε τήν γλώσσα του χωρίς νά χάσουμε τήν δική μας. Αυτός δέν μπορεί. ΑΛΛΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΓΙΟ. Καί ο Ελύτης όταν ξέχασε μέσα στόν θρίαμβο τήν παράδοση πού τού είχε στηρίξει τήν έμπνευση, στράφηκε πρός τό βέβηλο γιά νά κρατήσει τήν ψευδαίσθηση. Καί καλλιέργησε τέχνη δευτέρας κατηγορίας. Ασθησιακή. Σάν τόν Χατζιδάκι πού κόλλησε στήν Μελίνα.