Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Ο κ. Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι που αποτελούν τη Λαϊκή Ενότητα, προσπαθούν να μας πείσουν, αφενός ότι εκπροσωπούν και περίπου πέτυχαν το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα, αφετέρου ότι εκφράζουν όλους τους πολίτες που θέλουν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αυτό είναι λάθος.
Το ΟΧΙ προερχόταν από ψηφοφόρους όλων των παρατάξεων και είχε δύο μηνύματα:
ΟΧΙ στη συνέχιση της λιτότητας και των μνημονίων, το οποίο ρηματικά εκφράζει και ο κ. Λαφαζάνης, αλλά και ΟΧΙ στο σάπιο πολιτικό σύστημα, το οποίο όμως ουδόλως αμφισβητεί ο κ. Λαφαζάνης, ούτε προτείνει την ανατροπή του με κάποιο τρόπο.
Επίσης ο κ. Λαφαζάνης δεν αποκλείει την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που θέλουν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αφενός δεν είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του κ. Λαφαζάνη, αλλά προέρχονται από όλους τους χώρους, αφετέρου, όσοι θέλουν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν θέλουν οπωσδήποτε και εφαρμογή σοσιαλιστικο-αριστερού μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής συγκρότησης. Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία όσων θέλουν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα (όπως κι εμείς), θέλουν ελεύθερη οικονομία. Όμως, ελεύθερη οικονομία, χρηματοδότηση και ίσες ευκαιρίες στη βάση της κοινωνίας και όχι μόνο χρηματοδότηση και ευκαιρίες για την ολιγαρχία και μάλιστα την κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία.
 hassapis-peter

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΘΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...