Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΝΕΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ

Πηγή : Αντίφωνο

Χριστιανισμός: Θρησκεία ή Εκκλησία; (α' μέρος)

Ο πατήρ Νικόλαος Λουδοβίκος μίλησε με τον Δημήτρη Κοσμόπουλο τον Ιουνίο του 2010 στην εκπομπή του Ρ/Σ της εκκλησίας της Ελλάδος: «Ώρα έντεκα πρωϊνή», με θέμα «Χριστιανισμός: Θρησκεία ή Εκκλησία;».

Στο πρώτο μέρος όρισε τις έννοιες Θρησκεία, Ενανθρώπιση και Χριστολογία. Συνέχισε μιλώντας για την Εκκλησία ως γεγονός Χριστού προς μετοχή, ως μυστήριο αγάπης-βασιλείας και τόνισε την οντολογική-υπαρξιακή πραγματικότητά της.

Θυμήθηκε τον γέροντα Προφύριο "εγώ είμαι εσύ" και διασαφήνισε τις έννοιες μετάνοια και σωτηρία. Ακούστε ΟΛΗ την συζήτηση:


αρχείο ΗΧΟΥ


Σχόλιο : Οι νέο-ορθόδοξοι πιστοί στο διαφωτισμό ο οποίος αντικατέστησε στη δύση την λατρεία της ψυχής με την λατρεία του σώματος, αντικατέστησαν τον αγώνα για την σωτηρία του κάθε πιστού με τον αγώνα για τη σωτηρία του κόσμου, ο οποίος είναι ομοούσιος του σώματος μας. Με την προοπτική αυτή δέν υπάρχει καμία αντίφαση στην πράξη του Επισκόπου Αλεξανδρουπόλεως καθώς η φιλοξενία της φλόγας έγινε στο Ναό της κοσμο σώτηρας Φερών.
Ο Λουδοβίκος πιστός της Θεολογίας του Ζηζιούλα, συμμετέχει  και στις επιτροπές για την ένωση των Εκκλησιών, ψευτοφιλόσοφος και ψευτοθεολόγος, δέν υποπτεύεται κάν πώς η περιβόητη θεολογία του Ζηζιούλα είναι η νεκρανάσταση του Παρμενίδη με την πρόσθεση της εσχατολογικής ακτίνας η οποία προσφέρει την Νίκη απο τώρα στο Είναι εναντίον του τίποτα. Ο οποίος για την Αγία Τριάδα επιφυλάσσει την πατροκτονία του Πλάτωνος εις βάρος του Παρμενίδη και της αναγνωρίζει την ετερότητα. Θα συνεχίσουμε με λεπτομέρειες.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: