Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Σοβαρότατα επεισόδια στον Βόλο γιά τον ψευτοάγιο Χρυσόστομο Σμύρνης

Ο ανηψιός του, τω ονόματι Χρυσόστομος Καλαφάτης, καταγγέλλει ότι ο θείος του Χρυσόστομος Σμύρνης ήταν οπαδός της Πανθρησκείας.

"Η ένωση όλων των μονοθεϊστικών Εκκλησιών και θρησκειών. Το τρίτο και σπουδαιότερο όραμά του, ήταν η ένωση όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών σε μία θρησκεία και Εκκλησία. Η θρησκεία είναι μία και μόνη, διότι ένας είναι ο Δημιουργός του Σύμπαντος. Οι Προφήτες και Δάσκαλοι μπορεί να είναι πολλοί (Χριστός, Μωάμεθ, Μωϋσής, Βούδας κ.ἄ) όλοι όμως ομιλούν την ίδια γλώσσα για την ειρήνη του κόσμου, την αγάπη και την αδελφοσύνη των ανθρώπων" (ΙΣΤΟΡΙΑ Αυγούστου 2005 σελ. 17 ).

ΝΑ ΕΚΒΛΗΘΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟΥ Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Χρυσόστομος

Σοβαρότατα επεισόδια στον Βόλο γιά τον ψευτοάγιο Χρυσόστομο Σμύρνης.

Ιρείς βιαιοπραγούσαν και έσπρωχναν βάναυσα τους χριστιανούς που διαμαρτύρονταν γιά την αγιοποίησι ενός Μασώνου.

Τραμπούκοι του δεσπότη Βόλου εξαγριώνονταν και ωρύονταν σάν λυσσαλέοι κύνες.

Παιδιά Μικρασιατών απορούν και εξίστανται, πώς είναι δυνατόν να αγιοποιήθηκαν οι γονείς τους ;;; (στη συνέχεια).

Κατά τον Εσπερινό της Κυριακής προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, κατά την οποία εορτάζεται και κατά τόπους ο παρανόμως αγιοποιηθείς Εθνομάρτυς Χρυσόστομος Σμύρνης, πολλές δεκάδες πιστών από τον Βόλο προσήλθαν στον ναό Ευαγγελιστρίας στη Ν. Ιωνία του Βόλου με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη αυτή αγιοποίηση.

Σκοπός των ανθρώπων αυτών ήταν να γίνει ένας διάλογος μέσα στο ναό μετά το πέρας του Εσπερινού, όπου συνήθως κάθε χρόνο γίνεται κάποιο κήρυγμα σχετικό με τους αγιοποιηθέντες εθνομάρτυρες από εντεταλμένο κληρικό της Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Τα άτομα αυτά είχαν φωτοτυπίες από το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του Μιχ. Φυζετζίδη το οποίο ως εξώφυλλο είχε μαζί με άλλους επιφανείς Έλληνες ελευθεροτέκτονες –μασόνους και τον Ιεράρχη Εθνομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης.

Το ερώτημα που θα ετίθετο θα ήταν γιατί εφ’ όσον επικρέμαται αυτή η μομφή και κατηγορία στο πρόσωπο του αγίου κατά τους Μικρασιάτες Χρυσοστόμου Σμύρνης από τους Μασόνους και από διαφόρους συγγραφείς όπως και αυτού του συμπατριώτου τους Μιχ. Φυζετζίδη, αυτοί δεν κάνουν κάποια καταγγελία ή προσφυγή στη δικαιοσύνη όπως πολύ ορθά έπραξε ο αγωνιστής Μητροπολίτης Πειραιώς καταγγέλοντας την ύπαρξη μασονικών στοών στην Ελλάδα, αλλά ανέχονται σιωπηρά αυτές τις κατηγορίες χωρίς να ενδιαφέρονται για τον μολυσμό που επιφέρουν στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας.

Ποιό είναι το συμφέρον της Εκκλησίας από την έστω και καθ’υπόθεσιν ύπαρξη ενός μασόνου στα συναξάρια και στα ιερά κείμενά της; Δεν σκέπτονται ότι ως εθνομάρτυς ο Χρυσόστομος Σμύρνης ήταν παράδειγμα προς μίμηση, ενώ ως κατηγορημένος μασόνος και αιρετικός (γιατί τα φρονήματά του ήταν κάθε άλλο παρά ορθόδοξα) αποτελεί βδέλυγμα και βλασφημία για την Εκκλησία;

Ο κληρικός που ανέπτυξε και παρουσίασε την προσωπικότητα του Χρυσοστόμου Σμύρνης δεν τόνισε τόσο την πατριωτική του δράση στη Σμύρνη που ήταν και το κύριο χαρακτηριστικό του, όσο το ακραιφνές ορθόδοξο φρόνημά του και το έργο του (περί Εκκλησίας και Προτεσταντών έλεγχος) που συνέγραψε όσο ήταν διάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δεν έκανε όμως καμμία αναφορά στη μετέπειτα στάση και διδασκαλία του ως Μητροπολίτης Σμύρνης, όπου έδωσε κυριολεκτικά γή και ύδωρ στους αιρετικούς και κυρίως στους Αγγλικανούς και Προτεστάντες αλλά και στους Παπικούς προκειμένου να τύχει της βοηθείας των ξένων δυνάμεων για να βοηθήσει την λατρευτή του Πατρίδα.

Στο τέλος του κηρύγματος αυτού λοιπόν κάποιος φώναξε ότι ήταν μασόνος και έτσι δεν μπορεί να είναι άγιος. Προκλήθηκε δε ο ιεροκήρυκας να πεί την αλήθεια στον κόσμο για την πίστη του Χρυσοστόμου.

Αυτό που ακολούθησε δεν περιγράφεται.

Άρχισαν οι ιερείς πρώτοι να προπηλακίζουν τους αντιδρώντες, ακολούθησαν οι επίτροποι του ναού και οι άλλοι Μικρασιάτες που παρευρίσκονταν και δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να ελέγξουν τα στοιχεία περί της μασονικής ιδιότητος του «αγίου τους».

Οι ιερείς προέβησαν σε βίαιες πράξεις, τραβολογούσαν και έσπρωχαν βάναυσα τις γυναίκες πετώντας τους έξω από τα σκαλιά του ναού, ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς και γλιστρούσαν, οι άλλοι χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους βρίζοντας και φωνάζοντας ότι δεν τους ένοιαζε η κατηγορία της μασονίας σε βάρος του Χρυσοστόμου, σπρώχνοντας τους αντιδρώντες και λέγοντας να βγούν έξω από τον ναό γιατί δεν είχαν το δικαίωμα αυτό να αντιδρούν.

Όταν αυτοί ισχυρίζοντο ότι η Εκκλησία είναι το σπίτι όλων και όλοι έχουν το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους που είναι σύμφωνη με την παράδοση της Εκκλησίας (κατά το ειπέ τη Εκκλησίᾳ) εξαγριώνονταν τόσο που ωρύοντο σαν λιοντάρια σε αρένα.

Αυτά τα έκτροπα έγιναν στον πιο δημοκρατικό χώρο, μέσα στο ναό του Θεού.

Γιατί μία αγιοποίηση που έγινε με στόχο να μολυνθεί το αγιολόγιο και να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Μασονίας και των Σκοτεινών Δυνάμεων που υπηρετούν τη Νέα Εποχή και τον Αντίχριστο, διήρεσε το ποίμνιο, επιφέροντας σύγχυση και ταραχή στην Εκκλησία.

Δυστυχώς ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για όλα αυτά τη στιγμή που η Ιερά Σύνοδος καθεύδει και μεριμνά και τυρβάζει για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τα θέματα της πίστεως;

Πηγή: ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

Σχόλιο : Περιγράφεται το εξής: «Το πρόσωπό του το κατάχλωμο, το σκεπασμένο με το αίμα των ματιών του, το πρόσωπό του είχε εστραμμένο προς τον Ουρανό και διαρκώς κάτι ψιθύριζε που δεν ηκούετο πέρα από την περιοχή του. Ξέρεις εσύ, δάσκαλε, τι έλεγε;» - «Ναί ξέρω» του απήντησα. «Έλεγε: Πάτερ Άγιε, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι». 
Πηγή: http://vasileiosn.blogspot.com/

Ποιός Άγιος ταυτίστηκε ποτέ με τον Κύριο για να επαναλάβει τα λόγια του Σταυρού. Ας Είμαστε προσεκτικοί. Μόνον οι Μασόνοι και οι αποκρυφιστές διδάσκουν ΕΓΩ ΧΡΙΣΤΟΣ. Οι Άγιοι μέχρι τελευταία στιγμή ζητούν λίγο χρόνο ακόμη για μετάνοια. Ας είμαστε προσεκτικοί.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: