Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΚΚΕ ΣΚΟΤΩΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΙΙ

Το κόμμα «του λαού» κατόρθωσε εν μέσω Κατοχής να σκοτώνει και να τρομοκρατεί πολύ περισσότερους Ελληνες απ' όσους ο κατακτητής
Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν σκότωνε Ελληνες την περίοδο της Κατοχής.
Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Ηδη από το 1943 είχε επιβάλει καθεστώς «κόκκινης τρομοκρατίας» σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.
Στόχος ήταν το ξεπάστρεμα τμήματος του πληθυσμού προς... σωφρονισμό και παραδειγματισμό των μαζών αλλά και ως μέρος προληπτικών χτυπημάτων κατά της «αντίδρασης».
Στο βιβλίο του Ιωάννη Μπουγά με τίτλο «Τα Ανομολόγητα!Η Τρομοκρατία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ», το οποίο είχε συνοδεύσει έκδοση της εφημερίδας μας, ο συγγραφέας αναφέρει στη σελίδα 61: «Βασικά χαρακτηριστικά της Κόκκινης Τρομοκρατίας του 1943 ήταν οι συλλήψεις από την ΟΠΛΑ ή τον ΕΛΑΣ, οι ανακρίσεις με ανείπωτη βία, οι φυλακίσεις, τα “λαϊκά δικαστήρια”, οι σαδιστικές εκτελέσεις (συνήθως με μαχαίρι) και η εγκατάλειψη των σορών άταφων στην ύπαιθρο.
Εκτός από μερικές ειδικές περιπτώσεις (π.χ. Μολάοι, αντάρτες Πατριωτικών Οργανώσεων Αντίστασης) από το καλοκαίρι του 1943 μέχρι περίπου τον Απρίλιο του 1944, η Τρομοκρατία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ εναντίον αμάχων στόχευε μεμονωμένα άτομα.
Ακόμη, εκείνο το διάστημα ήταν σχεδόν κανόνας για την ΟΠΛΑ να αφήνει τα θύματά της σε κοινή θέα και να απαγορεύει για ημέρες την ταφή τους από συγγενείς ή φίλους.
Συχνά, τοποθετούσαν φρουρούς πλησίον των άταφων σωμάτων, ώστε να μην περισυλλεγούν. Προφανώς με εκείνες τις δολοφονίες απέβλεπαν και στον εκφοβισμό του λαού μαζί με την “τιμωρία” των θυμάτων. “Σκότωσε έναν και τρομοκράτησε χίλιους” λέει ένα κινέζικο απόφθεγμα».
Στο ίδιο βιβλίο ο συγγραφέας παραθέτει απόσπασμα από έκθεση* που έγραψε Βρετανός αξιωματικός, σύνδεσμος του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής στην Πελοπόννησο το 1943-44, ο οποίος έγραφε: «...η εκστρατεία τρομοκρατίας που διεξήγαγε το ΕΑΜ τον χειμώνα του 1943-1944 δεν περιορίστηκε στην Αργολίδα. Ενα παρόμοιο κύμα δολοφονιών σάρωσε ολόκληρη την Πελοπόννησο εκείνη την εποχή».
Το μίνι αφιέρωμα στις δολοφονίες Ελλήνων από το ΚΚΕ την περίοδο της Κατοχής συνεχίζεται και αύριο...
*πηγή: PRO HS 5/698 «Report by captain P.M. Fraser on some aspects of the Peloponnese July 1943 - April 1944».

Δεν υπάρχουν σχόλια: