Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεπαγιάσαμε και …πνιγόμαστε


Πηγή : Antinews

Δυστυχώς, όπως όλοι έτσι κι εμείς έχουμε πέσει στην παγίδα της συνεχούς ενασχόλησης με το νέο Μνημόνιο, τις διαπραγματεύσεις, τις συσκέψεις των αρχηγών, τον Παπαδήμιο, τον Βενιζέλο κ.λπ.
Με κούρεμα ξυπνάμε, με νέα μέτρα κοιμόμαστε. Βομβαρδιζόμαστε με ειδήσεις για τα μέλλον μας, αυτό που φτιάχνουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.
Κι όμως, μπορεί η κατάσταση να είναι σοβαρή, όμως, Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτά που παίζονται αυτή την ώρα στο Μαξίμου. Καθημερινότητα και ειδησιογραφία δεν είναι τι κάνει η τρόικα με τον Παπαδήμο κι αν στις πολύωρες διαπραγματεύσεις τους χορεύουν και κανένα ταγκό.
Μας ξεφεύγουν αυτές τις ημέρες ειδήσεις που είναι πολύ σοβαρές και που ίσως καθορίσουν τη ζωή μας διαφορετικά απ’ ότι το Μνημόνιο.
Για παράδειγμα εδώ και τρεις ημέρες έχει πνιγεί η Ελλάδα από τις πλημμύρες, έχει κοπεί στα δύο στην Εθνική Αθηνών – Πατρών, έχουμε νεκρούς, κινδυνεύει όλος ο Έβρος να πλημμυρίσει και παρ’ όλα αυτά δίνουμε ελάχιστη σημασία. Για να μην πούμε για την κυβέρνηση που κοιμάται και ξυπνάει με το Μνημόνιο ανά χείρας λες και οι ζωές και οι περιουσίες των Ελλήνων είναι δευτερεύον θέμα.
Μάλιστα, έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με πολικό ψύχος και χιλιάδες άστεγοι βρίσκονται στον αέρα. Ακούσατε για κανένα σχέδιο προστασίας των φτωχών ενόψει του κύματος κακοκαιρίας. Μόνο άμα βγει η Εκκλησία και ο δήμος ή αν έχουμε κανέναν παγωμένο, ακούγονται ειδήσεις.
Μαθαίνουμε επίσης ότι οι Τούρκοι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες έκλεισαν τις κάνουλες του φυσικού αερίου επικαλούμενοι ελλιπή τροφοδοσία των ίδιων από το Αζερμπαϊτζάν. Το παιχνίδι των γειτόνων είναι προφανές και μπορεί να ενταθεί τους επόμενους μήνες, όμως, η κυβέρνηση δεν ασχολείται παρά μόνο με τον Τόμσεν.
Άμα δηλαδή αύριο έχουμε ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ο κ. Παπαδήμος θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται για το επικουρικό;
Για να μην πούμε για την εγκληματικότητα που σαρώνει τη χώρα αλλά κανείς δεν ασχολείται.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ειδήσεων που καλύπτονται από τη βουή της τρόικας και του νέου δανείου, ωστόσο, δεν είναι λιγότερο σημαντικά. Και κάποιος πρέπει να ασχοληθεί και μ’ αυτά. Οσο όμως υπάρχει η κυβέρνηση της τρόικας, θα αναλώνεται μόνο στην αποστολή της, να προωθήσει τα συμφέροντα των ξένων δανειστών.
Την ίδια στιγμή όμως ο ελληνικός λαός θα τρέμει για ότι κακό του φέρνει η ζωή. Αλλά θα τρέμει περισσότερο γιατί δεν έχει κάποιον να κυβερνήσει και να πάρει αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: