Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Προσοχή! Μεταλλαγμένα στη διατροφή μας!



Έρευνα της Greenpeace σε τυχαία δειγματοληψία, αποκαλύπτει χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών έως και 90% από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ. Μάλιστα, οι εταιρείες ΟΛΥΜΠΟΣ και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μάθε πως το κόστος εισαγωγής σόγιας είναι 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόση από αυτήν είναι μεταλλαγμένη και που καταλήγει.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ειδικά διαπιστευμένου εργαστηρίου έχουν ως εξής…
Γαλακτοβιομηχανία - Παρουσία μεταλλαγμένων - Ποσοτικός προσδιορισμός
  • ΔΕΛΤΑ Θετικό έως 90%
  • ΟΛΥΜΠΟΣ Θετικό έως 85%
  • ΜΕΒΓΑΛ Θετικό έως 80%
  • ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Θετικό έως 45% 
Απαιτούμε από όλες τις εταιρείες ζωικών προιόντων να εξασφαλίσουν αμέσως καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.

Πληρώνουμε για να καταναλώνουμε μεταλλαγμένα χωρίς να το ξέρουμε, ούτε να το θέλουμε!
Είμαστε όλοι ήδη αντιμέτωποι με μια πολύ σκληρή κρίση, κοινωνική και οικονομική. Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε καμία εταιρεία να μας σερβίρει μεταλλαγμένα. Οι εταιρείες πρέπει να στραφούν τώρα σε καθαρές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στη χώρα μας και θα δώσουν θέσεις εργασίας και καθαρή τροφή.
δήλωσε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα

Ζητάμε από όλες τις εταιρείες παραγωγής ζωικών προιόντων να στραφούν αμέσως προς την καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα. Πρέπει να σεβαστούν εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, που τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε και κερδίζουμε ενάντια στα μεταλλαγμένα, και να αναλάβουν ρόλο στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Αντί ως χώρα να εξάγουμε συνάλλαγμα -εν μέσω οικονομικής κρίσης- για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια που προορίζεται για ζωοτροφή,χρειάζεται να επενδύσουμε σε καλλιέργεια εγχώριας ζωοτροφής, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Σαν ενδιάμεσο βήμα, ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ολοκληρώσει αμέσως τη διαδικασία πιστοποίησης και σήμανσης ζωικών προιόντων που προέρχονται αποκλειστικά με μη – μεταλλαγμένη ζωοτροφή (Agro 7). Υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι για να διασφαλιστεί το –καταπατημένο σήμερα- δικαίωμα των καταναλωτών να επιλέγουν. Και οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οφείλουν να πιέσουν προς αυτή την κατέυθυνση.   ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: