Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Προτεκτοράτο και με τη βούλα


Γερμανός αποικιοκράτης στην Αφρική τον περασμένο αιώνα

Προτεκτοράτο και με τη βούλα είμαστε, αν ισχύουν όλα όσα γράφει το γερμανικό περιοδικό Wirtschafts Woche, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Διότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Γερμανοί ξανάρχονται στην Ελλάδα για να βάλουν σε τάξη τα φορολογικά μας.

Θα ενισχύσουν το φορολογικό μηχανισμό της χώρας, 160 εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εφοριακοί από τη Γερμανία, λένε οι πηγές του περιοδικού το οποίο μάλιστα αναφέρει ότι βασικό κριτήριο της… μετάθεσής τους στην Ελλάδα αποτελεί η γνώση ξένης γλώσσας -κάποιοι από αυτούς μιλούν και ελληνικά-, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών, οι οποίοι διαθέτουν ειδική εμπειρία.

Πολλοί προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο υπουργός Οικονομικών του οποίου, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιανς, συγκρίνει τις ανάγκες της Ελλάδας με αυτές της ανατολικής Γερμανίας την δεκαετία του ’90 και υπενθυμίζει ότι ακόμη και οι Ανατολικογερμανοί είχαν επιφυλάξεις τότε προς την Δύση.

«Στην Ελλάδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οι επιφυλάξεις, εξαιτίας εν μέρει και των ακατάλληλων διατυπώσεων που χρησιμοποιούν κάποιοι στην Γερμανία» επισημαίνει.

Το δημοσίευμα επικαλείται ακόμη απόρρητη έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός συλλογής φόρων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναφέρεται ενδεικτικά σε μεγάλα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών όπως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς που δηλώνουν έσοδα κάτω από το αφορολόγητο.

Το γεγονός ότι ο φορολογικός μηχανισμός της χώρας είναι για τα μπάζα το γνωρίζουμε όλοι.

Κυρίως το γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ που φρόντισαν να κάνουν τις εφορίες πράσινα μαγαζάκια για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων τους.

Αντί, όμως, να φτιάξουμε τους δικούς μας μηχανισμούς, θα αποδεχθούμε τους Γερμανούς να έρθουν να βάλουν «τάξη»;

Πώς δηλαδή κάποιοι ξένοι θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα φορολογικά δεδομένα των Ελλήνων;

Με ποιο δικαίωμα θα έρχονται να αποφασίζουν για τα οικονομικά εκαυομμυρίων πολιτών; Αυτό δεν είναι εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας;

Αντί να κάτσουν να σκεφτούν τρόπους για να πιάσουν τη φοροδιαφυγή τώρα μας λένε ότι είμαστε σαν την Ανατολική Γερμανία και πρέπει να μας βάλουν σε… γραμμή Μέρκελ;

Από την άλλη, ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και υπερηφάνειας τίθεται και με τις αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά της τρόικας τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι Τόμσεν και Μαζούχ φεύγουν από τη χώρα μας μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου, αλλά παρασκηνιακά αποχωρούν επειδή έχουν προκαλέσει την οργή, τόσο των Ελλήνων όσο και των αφεντικών τους.

Η εφημερίδα αναφέρει δύο παραδείγματα της άθλιας και ξεκάθαρα αποικιοκρατικής συμπεριφοράς τους.

Η πρώτη σε μια συνάντηση με τον Βενιζέλο όπου με σκαιότατο τρόπο έγραφαν ένα ναι ή ένα όχι στις απαντήσεις του υπουργού και δεν δέχονταν καμιά δικαιολογία.

Και η δεύτερη σε συνάντηση με τον Κουτρουμάνη όπου μιλούσε ο υπουργός και αυτοί κοίταζαν τον τοίχο ή το παράθυρο.

Βέβαια, κάποιοι τους έδωσαν το δικαίωμα να συμπεριφέρονται με τόση αθλιότητα. Διότι, δεν ήταν μόνο ο Τόμσεν και ο Μαζούχ που μας… ανέβηκαν στο κρεβάτι.

Ακόμη και χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι συμπεριφέρονταν απαράδεκτα. Υπάρχει περιστατικό με μέλος της τρόικας από το τεχνικό κλιμάκιο που ξέχασε το λάπτοπ στο ξενοδοχείο και μόλις έφτασε στο υπουργείο το θυμήθηκε αλλά πίστευε ότι κάποιος της το έκλεψε.

Απαίτησε, λοιπόν, από διευθυντές του υπουργείου να ανοίξουν τα συρτάρια των γραφείων τους για να δει αν υπάρχει το λάπτοπ, φωνάζοντας με άθλιο τρόπο εναντίον τους. Λέγεται, μάλιστα, ότι υψηλόβαθμοι του υπουργείου έκαναν την πάπια και μόνο μια γραμματέας βρέθηκε για να την πετάξει έξω από το γραφείο.

Είναι, λοιπόν, χειρότερη για την Ελλάδα η απώλεια της εθνικής της αξιοπρέπειας απ’ ότι η οικονομική κρίση. Και η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες γι’ αυτό.

Από τη μια ο Τόμσεν που εκτός από άθλιος στη συμπεριφορά του ήταν και ανόητος αφού όλες του οι προβλέψεις για την Ελλάδα έπεσαν έξω.

Κι από την άλλη, οι Γερμανοί εφοριακοί που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα για να μας βάλουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Να φανταστούμε ότι θα τους πληρώνουμε και μισθούς των 540 ευρώ; Θα έρθουν με τον κατώτερο μισθό στην Αθήνα;

www.antinews.gr

Πηγή : Greek National Pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: