Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Corriere Dela Sera: Μέρκελ και Σαρκοζί, εκβιάζουν την Αθήνα, για να πάρουν πολεμικές παραγγελίες

Φρεγάτες, υποβρύχια και βομβαρδιστικά. Πιέσεις Μέρκελ και Σαρκοζί για να πάρουν πολεμικές παραγγελίες.
Είναι το δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρθηκε ο Αντριάνο Τσελενάντο ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Αξίζει να το διαβάσετε.
Οι Έλληνες πεινούν αλλά έχουν γεμάτα τα πολεμικά οπλοστάσια. Και συνεχίζουν να αγοράζουν όπλα. Φέτος θα «κάψουν» (ξοδέψουν) το 3% του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς.
Μόνο οι ΗΠΑ, (σε αναλογία) αναλογικά μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους τόσο μεγάλα έξοδα σε εξοπλισμούς. Τι όμως σπρώχνει την Αθήνα, να σπαταλάει βουνά από χρήματα; Ο φόβος των Τούρκων; Όχι, είναι η λαιμαργία της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Οι δύο Ευρωπαίοιηγέτες, στήνουν στον τοίχο (εδώ και μήνες) την Ελληνική κυβέρνηση.
«Εάν θέλετε τη βοήθεια, εάν θέλετε να παραμείνετε στο ευρώ, πρέπει να αγοράσετε τα δικά μας όπλα, και τα ωραία δικά μας πολεμικά πλοία».
Οι πιέσεις του Βερολίνου στην κυβέρνηση της Αθήνας για να πουλήσει όπλα, έχουν καταγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες από μια γερμανική εφημερίδα, που μένοντας άναυδη από τον κυνισμό της Μέρκελ, που επιβάλλει περικοπές και θυσίες στους Έλληνες πολίτες. Για να ισχυριστεί μετά ότι υποστηρίζει τη γερμανική πολεμική βιομηχανία.
Μέχρι το 2009 οι σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου έτρεχαν με ανοιχτά πανιά. Τότε η Ελληνική κυβέρνηση, είχε επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή (κεντροδεξιά), μεγάλο φίλο της Μέρκελ. Τα χρόνια του Καραμανλή, ήταν πραγματικά «μάννα» για τη Γερμανία.
«Εκείνη τη περίοδο –έχει υπολογίσει ένα εξειδικευμένο περιοδικό– οι Γερμανοί κατασκευαστές, είχαν κερδίσει μια περιουσία. Μία από τις παραγγελίες των Αθηνών, αφορούσε 170 πάντζερ Leopard, Που κόστιζαν 1,7 δίς ευρώ, και 223 πυροβόλα, που είχε αποσύρει… το Υπ. Άμυνας της Γερμανίας για 403 εκ. ευρώ.
Το 2008 οι αρχηγοί του ΝΑΤΟ παρατήρησαν, έκπληκτοι, τα τρελά έξοδα σε εξοπλισμούς, που ανέβαζαν την Ελλάδα στην Πέμπτη (5η) θέση στον κόσμο, σαν εισαγωγική χώρα σε εξοπλισμούς. Πριν τελειώσει η θητεία του, ο πρωθυπουργός Καραμανλής, έκανε ένα τελευταίο δώρο στους Γερμανούς. Παράγγειλε 4 υποβρύχια, που παράγει ηThyssen Krupp.
Ο διάδοχος Γιώργος Παπανδρέου, «σοσιαλιστής», αρνήθηκε να τα παραλάβει. Ήθελε να γλυτώσει ένα τερατώδες έξοδο. Αλλά το Βερολίνο, επέμενε. Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός, βρήκε μια δικαιολογία για να πει όχι.
Διεξήγαγε μια τεχνική αυτοψία, από δικούς του αξιωματικούς του ναυτικού, οι οποίοι έβγαλαν πόρισμα ότι τα τα υποβρύχια αυτά .. δεν αντέχουν στη θάλασσα. Ο αντιπρόεδρος Πάγκαλος φώναξε ότι «θέλουν να μας επιβάλλουν και άλλα όπλα, αλλά εμείς δεν τα έχουμε ανάγκη».
Τον δικαίωσε ο Τούρκος υπουργός Egeuen Bagis, που σε μια συνέντευξή του στη Herald Tribiune, δήλωσε : “τα υποβρύχια της Γερμανίας και της Γαλλίας,δεν είναι αναγκαία ούτε στην Αθήνα ούτε στην Άγκυρα. Μόλα ταύτα ο Παπανδρέου, στην απέλπιδα αναζήτηση διεθνών κεφαλαίων δεν μπόρεσε να πει όχι σε όλα. Το περασμένο καλοκαίρι η Wall Street Journal, ανακάλυπτε, ότι το Βερολίνο και το Παρίσι, είχαν προβάλλει την αγορά σαν προϋπόθεση, για να αποδεχτούν το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα. Και έτσι ο Παπανδρέου αναγκάστηκε να καμφθεί. Τον περασμένο Μάρτιο, η Ελλάδα δέχτηκε μια έκπτωση από τη Γερμανία.
Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Παρίσι, του Παπανδρέου, ο Σαρκοζί υποχρέωσε την Ελλάδα, να αγοράσει 6 φρεγάτες και 15 πολεμικά ελικόπτερα. Κόστος.. 4δις ευρώ!
ΤΟ 2012 η Ελλάδα, υποχρεούται να δώσει για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς 7 δις ευρώ!
18,2% περισσότερα χρήματα από το 2011! Την ίδια στιγμή η Ιταλία διαθέτει μόνο το 0,9% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς.
Nese Marco Corrriere Della Sera 13-2-2012
πηγη corriera dela sera
http://kepparou.blogspot.com/2012/02/corrire-dela-sera.html

ΠΗΓΗ : olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: