Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μετά την Task Force έρχονται και Γερμανοί εφοριακοί !

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα για την "απόβαση" 160 στελεχών γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

Περισσότερα από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών αναμένεται να μεταβούν στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό.

Αυτό αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων αυτό του γερμανικού περιοδικού "Wirtschafts Woche", το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
Επικαλούμενο δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών, Χανς Μπέρναρντ Μπέους, το περιοδικό αναφέρει ότι βασικό κριτήριο αποτελεί η γνώση ξένης γλώσσας - κάποιοι από αυτούς μιλούν και ελληνικά, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών, οι οποίοι διαθέτουν ειδική εμπειρία.
Πολλοί προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο υπουργός Οικονομικών του οποίου, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιανς, συγκρίνει τις ανάγκες της Ελλάδας με αυτές της ανατολικής Γερμανίας τη δεκαετία του '90 και υπενθυμίζει ότι ακόμη και οι ανατολικογερμανοί είχαν επιφυλάξεις τότε προς την Δύση.
"Στην Ελλάδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οι επιφυλάξεις, εξαιτίας εν μέρει και των ακατάλληλων διατυπώσεων που χρησιμοποιούν κάποιοι στην Γερμανία", αναφέρει το δημοσίευμα.
Ακόμη, επικαλείται απόρρητη έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός συλλογής φόρων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Ενδεικτικά αναφέρεται σε μεγάλα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών όπως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς που δηλώνουν έσοδα κάτω από το αφορολόγητο όριο, αλλά και σε επιχειρηματίες οι οποίοι δεν καταβάλουν ΦΠΑ.

Πηγή : News247

Δεν υπάρχουν σχόλια: