Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Θαυμάστε τα επιχειρήματα των προπαγανδιστών

Από το κύριο άρθρο της “Καθημερινής”, σήμερα:
http://static4.depositphotos.com/1014511/348/i/450/dep_3485199-Mad-butcher.jpgΑν η Ελλάδα ήταν μια κανονική χώρα με ένα κράτος που λειτουργεί, οι άμεσες εκλογές θα ήταν μια αναγκαία και ενδεχομένως σοφή λύση. Δεν είμαστε μια κανονική χώρα αυτήν τη στιγμή και το κράτος μας έχει σταματήσει να λειτουργεί.
Θαυμάστε επιχειρηματολογία- επαναλαμβάνω, είναι το κύριο άρθρο της “έγκριτης” εφημερίδας!
Αξίζει να διαβάσει κανείς και τα σχόλια των αναγνωστών…
Φιλικά,
Γιώργος Σ,
Λωζάννη
ΥΓ: Επιλέγω δύο από τα σχόλια αναγνωστών, ενδεικτικά:
Είναι κρίμα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα να εκφράζονται τέτοιες απόψεις, που αγγίζουν την εποχή των τυράννων του 6ου αιώνα π.χ.
Αν σας ενοχλεί η έκφραση της λαϊκής βούλησης μπορείτε απλά να την καταργήσετε
Μη ντρέπεστε να μας το πείτε. Το έχουμε, δυστυχώς, καταλάβει.
Οι κύριοι τους οποίους στηρίζετε, αν επιθυμούσαν να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο κράτος είχαν την ευκαιρία να το πράξουν εδώ και πολλές δεκαετίες που μας κυβερνούν.
Αλλά τότε θα έτρωγαν και θα έκλεβαν λιγότερα.
Αυτή την ώρα πρέπει να πάνε σπίτια τους ή στη φυλακή.
Να ξεβρωμίσουμε επιτέλους.
Ο ρόλος του συνεργού τους Παπαδήμου είναι να εμποδίσει την λαϊκή βούληση και να σώσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Το γνωρίζετε πολύ καλά.
Εδώ πανηγυρίζουν που χρέωσαν τρεις γενιές.
Μην ανησυχείτε, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Όχι τώρα.
Και μια παράκληση. Φτάνει πια το παραμύθι. Μπουχτήσαμε.
Και αυτό:
Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο μπουλντόζας της οικονομίας, στο ειδικό ταμείο που θα μπουν τα λεφτά από το νέο δάνειο για την αποπληρωμή των χρεών, προβλέπεται και η παραχώρηση των χρημάτων από όλες τις αποκρατικοποιήσεις και τις πωλήσεις ακινήτων καθώς επίσης και μέρος των φορολογικών εσόδων. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεπουληθεί η περιουσία της χώρας για να πάνε τα λεφτά στους ξένους κι όχι για να αναπτυχθεί η χώρα. Διπλά κερδισμένοι λοιπόν οι δανειστές μας. Θα αγοράσουν μπιρ παρα τη χώρα και μετά θα πάρουν και τα λεφτά που θα δώσουν μέσω του ειδικού ταμείου.
Επίσης, αν και οι φόροι που πληρώνουμε όλοι υποτίθεται ότι πηγαίνουν για την ανάπτυξη, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, την πρόνοια, μεγάλος μέρος από αυτά θα πηγαίνουν στο ταμείο για να μειωθεί το χρέος. Πλήρης έλεγχος δηλαδή του προϋπολογισμού. Ο κ. Βενιζέλος όμως προσπαθεί να κάνει το κρέας – ψάρι και λέει ότι το ειδικό ταμείο θα είναι ενταγμένο στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα ελέγχεται από το Γενικό Λογιστήριο.
Οι προϋποθέσεις και οι όροι που έθεσαν οι ξένοι προς την Ελλάδα προκειμένου να μας σώσουν δίνοντάς μας το δάνειο, είναι τόσο σκληροί που καμιά χώρα στον κόσμο δεν έχει ζήσει. Όπως και το πρόγραμμα των 240 δισ. συνολικά βοήθειας που μας έδωσαν είναι μοναδικό, έτσι και οι όροι δεν έχουν προηγούμενο ως προς τη σκληρότητά τους. Και επιβεβαιώνουν όλους όσοι λένε ότι είναι επίτηδες τόσο σκληρά κι ανέφικτα τα μέτρα για την Ελλάδα προκειμένου να οδηγηθεί μόνη της στη χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: