Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Διαγράψτε το ιστορικό περιήγησης στην Google πριν αλλάξει την πολιτική προστασίας των δεδομένων σας (1/3/12)

googleΜια εβδομάδα προθεσμία υπάρχει μέχρι η Google αλλάζει την αμφιλεγόμενα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της, ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει, να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες για τους χρήστες της.

Αλλά υπάρχει ένας τρόπος να εμποδίσετε τις προσπάθειες του γίγαντα του διαδίκτυο να οικοδομήσει ένα μόνιμο προφίλ σας που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία όπως η ηλικία, το φύλο και την τοποθεσία.

Η νέα πολιτική, η οποία έχει επικριθεί από ακτιβιστές οι οποίοι έχουν καταθέσει καταγγελία στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, έρχεται σε εφαρμογή την 1η Μαρτίου.
Αλλά πριν από την ημερομηνία αυτή, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησης, περιορίζοντας το βαθμό στον οποίο η Google καταγράφει κάθε σας κίνηση – συμπεριλαμβανομένων ενοχλητικών μυστικών σας, με τα ακόλουθα απλά τρία βήματα:


1. Μετάβαση στην αρχική σελίδα του Google και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το όνομά σας στο επάνω δεξιά γωνία για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας. Κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις λογαριασμού”/”Account settings



2. Στη συνέχεια, βρείτε την ενότητα που ονομάζεται “Υπηρεσίες”/” Services” και θα δείτε έναν σύνδεσμο “Προβολή, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ιστορικό ιστού”/”View, enable, or disable web history’.



3. Τέλος, μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα στοιχεία της αναζήτησής σας, κάνοντας κλικ στο “Κατάργηση Ιστορικό ιστού”/”Remove Web History”.
Αφού έχετε κάνει αυτό, το ιστορίκο σας θα παραμείνει απενεργοποιημένο μέχρι να το ενεργοποιήσετε εσείς ξανά.



Παρά το γεγονός ότι η απενεργοποίηση του ιστορικού δεν θα αποτρέψει τη συγκέντρωση και την αποθήκευση αυτών των πληροφοριών και τη χρήση του για εσωτερικούς σκοπούς, ο γίγαντας του Web θα κάνει τα δεδομένα/στοιχεία ανώνυμα σε 18 μήνες.
Επίσης θα αποτρέψει από ορισμένου είδους χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής αποτελεσμάτων αναζήτησής με βάση του ιστορικό σας.
 news.travelling.gr

ΠΗΓΗ : ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: