Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Οι Βρετανοί επιμένουν: “Υπάρχουν οι συνθήκες για στρατιωτικό κίνημα στην Ελλάδα”!

Επιμένουν οι Βρετανοί στο ενδεχόμενο στρατιωτικού κινήματος στην Ελλάδα και την σκυτάλη αυτή την φορά παίρνει στο γνωστό βρετανικό blog “Left Foot Forward” με άρθρο του, επίσης αριστερών πεποιθήσεων, καθηγητή, George Irvin, ο οποίος χαρακτηρίζει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «ισχυρές» και ικανές να αποκαταστήσουν την τάξη και την ηρεμία στην χώρα.

Το άρθρο έχει τον τίτλο «Ελληνικός Αρμαγεδών» και θεωρεί ότι αν συνεχιστεί το χάος στην χώρα (χαρακτηρίζει το δάνειο των 130 δις. ευρώ «πακέτο πτώχευσης της Ελλάδας») είτε αναγκαστούμε σε αποχώρηση από την ευρωζώνη είτε παραμείνουμε, η κατάσταση σε λίγο καιρό θα ξεφύγει εκτός ελέγχου αφού πρώτον δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση και δεύτερον οι πολίτες υποφέρουν και είναι πολύ πιθανόν να ξεσπάσουν ταραχές.

 Οπωσδήποτε είναι περίεργη η επιμονή των Βρετανών στο ενδεχόμενο στρατιωτικού κινήματος και είναι σαφές, ότι αγνούν βασικές παραμέτρους και της ψυχολογίας των νεοελλήνων και της νυν δομής διοίκησης των Ε.Δ. και αυτών που την αποτελούν.

Το βέβαιο είναι ότι οι Ε.Δ. δεν πρόκειται να κινηθούν εν μέσω της παρούσης κατάστασης.

Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Και όταν μιλάμε για ΕΔ δεν μιλάμε για τους «πολιτικούς με στολή» που είναι οι περίπου 100 ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που πλαισιώνουν την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, αλλά μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη και όλα τα άλλα μόνιμα στελέχη.

Όχι ότι δεν υπάρχουν πατριώτες στους αμέσως ανώτερους βαθμούς, με πολιτική σκέψη και ηγετικές ικανότητες…

Αλλά μέχρι να υπάρξει – αν υπάρξει ποτέ κάτι που όλοι απεύχονται- εθνική ήττα σε πεδίο μάχης ως απόρροια της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης, τότε, μπορεί όλα αυτά που θεωρούμε σήμερα ως δεδομένα, μπορεί να αλλάξουν.

Άλλωστε το Σύνταγμα είναι σαφές:

Ο κάθε Έλληνας είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται την χώρα του με όποιο τρόπο μπορεί…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή : Greek National Pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: