Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

“Θησαυρίσαμε στην Ελλάδα με τις πωλήσεις όπλων”,παραδέχονται οι Γερμανοί!


“Θησαυρίσαμε από τις πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα”!
Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει το Βήμα αναφέρει ότι η Γερμανία και η αμυντική της βιομηχανία κυριολεκτικά θησαύρισε από τα όπλα που πούλησε σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Τι αναφέρει για την Ελλάδα;

«Όποιος θέλει να δει τα πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα της Ευρώπης, θα πρέπει να επισκεφτεί την Ελλάδα. Ακόμη και το 2008 η ελληνική κυβέρνηση παρήγγειλε 170 άρματα Leopard 2, η παραγγελία ύψους 1,7 δις ευρώ δόθηκε στην Krauss Maffei Wegmann στο Μόναχο.
Και ο στόλος υποβρυχίων της Ελλάδας είναι πρώτης τάξεως: για 1,6 δις ευρώ οι εταιρίες HDW και Ferrostaal παρέδωσαν στην Ελλάδα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 209».

Δεν γράφει βέβαια ότι τα Leopard 2,έχουν ακόμη τεχνικά προβλήματα που οι Γερμανοί θα λύσουν και ότι από υποβρύχια έχουμε δει μόνο το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ κι απ΄ ότι φαίνεται δύσκολα θα δούμε τα υπόλοιπα αν και οι συμπατριώτες τους έχουν εισπράξει το 80% των χρημάτων!

Δεν γράφουν ότι εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών βέβαια,μόλις ολοκλήρωσαν τις πωλήσει αρμάτων μάχης στην Ελλάδα,πήγαν και πούλησαν παρόμοια -μεταχειρισμένα- άρματα μάχης στη Τουρκία.Και άλλα πολλά.

Στο ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά και στην υπόθεση των Eurofighter ,τα οποία το Βερολίνο μέχρι προσφάτως προσπαθούσε με το ζόρι να μας πουλήσει:

«Διαπραγματεύσεις για 48 Eurofighter με την εταιρία EADS Cassidian ακυρώθηκαν, όταν κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. “Το πάρτυ τελείωσε”, έτσι εξέθεσε την κατάσταση Γερμανός μάνατζερ στα εξοπλιστικά ζητήματα.

Την περασμένη δεκαετία η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία επωφελήθηκε ιδιαιτέρως από την αλόγιστη αγορά εξοπλισμού στη Νότια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης Sipri, προ πάντων οι προμήθειες σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία κατέστησαν τη Γερμανία τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο.

«Τώρα το καραβάνι συνεχίζει γι’ αλλού, ο κλάδος αναζητά νέες αγορές. Η KMW και η Rheinmetall ελπίζουν στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Βραζιλία.

Η EADS Cassidian “ποντάρει” επίσης στη Μέση Ανατολή και στην Ινδία.

Όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ένα πράγμα: ένας τόσο καλός πελάτης όπως την Ελλάδα σπάνια βρίσκεται».

www.onalert.gr

ΠΗΓΗ : Greek National Pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: