Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ενεργοποιημένη η βόμβα στο μετρό Αιγάλεω

Από τύχη δεν θρηνούμε θύματα στο μετρό του Αιγάλεω, μετά τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε βαγόνι. Διαβάστε σε ποια συμπεράσματα έχει καταλήξει η Αντιτρομοκρατική. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις κάμερες ασφαλείας

Ενεργοποιημένος ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα μέσα σε συρμό του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι έρευνες στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, από τις οποίες προκύπτει ότι το πακέτο - βόμβα δεν ανεφλέγη από σφάλμα στον μηχανισμό πυροδότησής του.
Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο σταθμός του Μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει με προορισμό το Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά ο μηχανισμός βρέθηκε τυχαία από τον μηχανοδηγό του τρένου.
Η αστυνομία εξετάζει το οπτικό υλικό από τις κάμερες του σταθμού, αλλά και άλλων σταθμών, προκειμένου να εντοπιστεί αν έχει καταγραφεί ο άνθρωπος που μετέφερε το πακέτο και το άφησε κάτω από το κάθισμα στο βαγόνι του τρένου.
Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ερευνάται ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.
Σε ό,τι αφορά στην συνδεσμολογία του μηχανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ομοιότητες με άλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να καταλήξουν με βεβαιότητα σε κάποια οργάνωση που έχει δραστηριοποιηθεί σε τέτοιες ενέργειες.
ΠΗΓΗ : NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια: