Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Παραδοσιακή χριστιανική γιορτή αλλάζει όνομα για να βοηθήσει τους μουσουλμάνους «πρόσφυγες» να νιώσουν «ευπρόσδεκτοι»



Χαρακτηριστική γιορτή της "παλιάς Ευρώπης" (χωρίς "ένταξη")

Η αρρώστια της Δύσης μοιάζει να είναι αθεράπευτη. Οι δυτικοί, κενοί (και εμάς μας έχει πάρει η μπάλα) από αξίες και ιδανικά, αποξενωμένοι από ρίζες και παραδόσεις και αποβλακωμένοι από τα media και την «μόδα» της εποχής, προχωρούν με βήμα ταχύ προς τον γκρεμό. Μιλάνε για «ένταξη» (των ξένων), αλλά ένταξη που; Στο τίποτα; Στο no name; Ή στο τραλαλά; Ειλικρινά, δεν φαίνεται ελπίδα σωτηρίας. Εντωμεταξύ, οι προς «ένταξη» έχουν επιλέξει τις δικές τους γιορτές (βλέπε κάτω) και δεν πρόκειται να τις θυσιάσουν χάριν μιας χαζοχαρούμενης θνήσκουσας Ευρώπης.  

Χαρακτηριστική γιορτή της "νέας Ευρώπης" (με "ένταξη")

Ως μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους μουσουλμάνους μετανάστες στη Γερμανία να αισθάνονται «ευπρόσδεκτοι», πολλά σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Ντίσελντορφ αποφάσισαν να μετονομάσουν την χριστιανική γιορτή του Αγίου Μαρτίνου στην κοσμική «Γιορτή των Φώτων».
Σύμφωνα με αναφορά του Breitbart News, η Ημέρα του Αγίου Μαρτίνου, γνωστή επίσης γνωστή και ως Γιορτή του Αγίου Μαρτίνου, είναι μια παραδοσιακή φθινοπωρινή εκδήλωση στο χριστιανικό ημερολόγιο, που λαμβάνει χώρα στις 11 Νοεμβρίου, μετά τη συγκομιδή.



Ο άγιος Μαρτίνος, γνωστός και ως Μαρτίνος της Τουρ, (Μαρτίνοςτης Τουρώνης, 316-397 μ.Χ., προστάτης άγιος της Γαλλίας), είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αγίους. Ο άγιος Μαρτίνος ήταν Ρωμαίος στρατιωτικός για πολλά χρόνια, και τελικά έγινε μοναχός μετά από ένα περιστατικό με έναν γυμνό ζητιάνο στην πύλη του Amenes, όπου έκοψε στα δυο το στρατιωτικό του μανδύα για να τον ντύσει. Την επόμενη νύχτα είδε σε όραμα τον Χριστό, που τον ώθησαν τελικά να λάβει το βάπτισμα και να αφήσει το στρατό για την ζωή του μοναχού.
Για εκατοντάδες χρόνια, οι άνθρωποι γιορτάζουν τον άγιο Μαρτίνο, συγκεντρωμένοι γύρω από μια φωτιά την παραμονή της γιορτής του, που ονομάζεται "Martinsfeuer," πριν συμμετάσχουν σε μια πομπή με φανάρια μέσα από τους δρόμους της πόλης.


Όλα αυτά τώρα θα αλλάξουν, καθώς φέτος, πολλοί Γερμανοί αποφάσισαν να ακυρώσουν την ετήσια γιορτή για να δείξουν την «αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες».
«Έχουμε επιλέξει συνειδητά το νέο όνομα, γιατί θέλουμε το νόημα της ‘ολοκλήρωσης’ και της ‘ενότητας’ για να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, και επειδή περισσότεροι άνθρωποι θα συμμετέχουν στην πομπή μας», λέει ο επικεφαλής του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού στο Gerresheim.
Επιπλέον, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Salesian Montessori Community School στο Oberkassel, Nanette Weidelt, είπε ότι το νέο όνομα είχε υιοθετηθεί, «προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη (των μεταναστών)».
Οι τελευταίες εκτιμήσεις λένε ότι η Γερμανία περιμένει περί τα 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους, κυρίως από τη Συρία,
το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Εκτιμάται ότι 10.000 άνθρωποι συνεχίζουν να καταφτάνουν καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: