Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πούτιν:κάποιοι χρησιμοποιούν την τρομοκρατία για να πετύχουν τους σκοπούς τους.Η Τουρκία κατέρριψε το Su 24 για να προστατεύσει τη συναλλαγή της με το πετρέλαιο της DAESH


Ο Πούτιν στο Παρίσι στο COP21 απείχε τόσo από την τελετή έναρξης όσο και από την οικογειακή φωτογραφία των ηγετών που συμεμτείχαν. Σε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους εξήγησε τους λόγους αυτής του της στάσης αλλά αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στη Συρία όσο και στην τρομοκρατία γενικότερα.
Γιατί δεν ήσασταν στην τελετή έναρξης όπου και τηρήθηκε 1΄σιγή για τα θύματα του Παρισιού,
-Για τεχνικούς λόγους.Ξέρετε την πρόθεση μας απέναντι στις τρομοκρατικές επιθέσεις.Απ΄την αρχή ήμασταν οι πρώτοι που εκφράσαμε τα συλλυπητήριά μας στο γαλλικό λαό.Η Ρωσία έχει πολλές  φορές αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τρομοκρατικές επιθέσεις και συνεχίζει να τις υφίσταται και μάλιστα να έχει και απώλειες και ειδικότερα την συντριβή του πολιτικού αεροσκάφους στον ουρανό του Σινά.Έχουμε δεχθεί και στη Μόσχα και όλα αυτά είναι μέρος του μόνιμου διαλόγου μας.Το ότι δεν παραβρέθηκα στην τελετή έναρξης οι λόγοι είναι τεχνικοί λόγω ατζέντας,ωραρίων,υποχρεώσεις και συνομιλίες με τους συναδέλφους μου….
Ελπίζω ότι η συνεργασία με γάλλους συναδέλφους μου θα μας δώσει ένα πλεονέκτημα και θα πολεμήσουμε δίπλα δίπλα την τρομοκρατία στη Συρία βάσει των συμφωνιών που έγιναν μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας των 2 χωρών.
Όχι δεν συναντήθηκα με τον Ερντογάν αναφορικά δε μέ το ζήτημα του ρωσικού αεροσκάφους που κατερρίφθη εννοείται ότι αυτό το θέμα είναι το αντικείμενο που ετέθη σε όλες τις διμερείς μας συζητήσεις για να παρουσιάσουν διευκρινίσεις.Όλοι οι συνάδελφοί μου με άκουσαν με προσοχή και η μεγαλύτερη πλειοψηφία αυτών μοιράζονται τη θέση ότι δεν υπήρχε καμιά ανάγκη να καταρριφθεί το SU-24,ένα αεροπλάνο που επουδενί λόγω αποτελούσε απειλή για την Τουρκία το κατέρριψαν.
Ακούσαμε την Τουρκική πλευρά ότι ο ίδιος ο πρόεδρος προσωπικά πήρε αυτήν την απόφαση αλλά αυτό ίσως να έχει  σημασία γι αυτούς αλλά όχι για εμάς.
Εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι 2 ρώσοι στρατιωτικοί είναι νεκροί λόγω αυτής της πράξης 1 πιλότος και 1 σταρτιωτικός. Γιατί το έκαναν αυτήν την ερώτηση πρέπει να θέσουμε όλοι.Cηιξι
Το είπα ήδη στην 70η Σύνοδο του ΟΗΕ και πάντα το λέγαμε αλλά δεν μπορούμε να το πετύχουμε γιατί υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιούν ένα μέρος της τρομοκρατίας για να πετύχουν τους σκοπούς τους.Δεν εφαρμόζεται ούτε καν η απόφαση του Συμβ. Ασφαλείας του ΟΗΕ για μη εμπορία πετρελαίου και αρχαιοτήτων που περοέρχονται από τους τρομοκράτες.Λάβαμε συμπληρωματικές πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι εκέι που παράγεται το πετρέλαιο αυτά τα μέρη τα ελέγχει η DAESH κ.α τρομοκρατικά δίκτυα και όλη αυτή η ποσότητα που είναι μεγάλη βιομηχανικής κλίμακας πουλιέται στην Τουρκία.Και έχουμε συμπληρωματικές πληροφορίες ότι η απόφαση κατάρριψης του αεροσκάφους μας ήταν για τη διασφάλιση αυτής της σχέσης με την Τουρκία της εμπορικής με βάση το πετρέλαιο και η προστασία των Τουρκμένων δεν είναι παρά το πρόσχημα.
Και βέβαια γνωρίζετε ότι οι πιλότοι μας γράφουν πάνω στους πυραύλους  εκδικούμαστε για τους δικούς μας και αυτό για ν΄αποδώσουμε τιμή σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στον ουρανό του Σινά.
Γράφουν και για το Παρίσι και αυτό το βομβαρδιστικό που έγραφαν οι βόμβες του για το Παρίσι καταρρίφθηκε από τουρκικές δυνάμεις. Οπότε πως μπορούμε να μιλήσουμε για μια ευρεία συμμαχία με όλα αυτά.Θα συνεχισουμε και θα κάνουμε το παν για να έχουμε μια ευρεία συμμαχία και αποτελεσματική.Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα  τα τοπικά μας συμφέροντα για να επικεντρωθούμε στη μάχη κατά της τρομοκρατίας που είναι και το συμφέρον όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: