Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Reuters: Προχωρούν οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος - Το ζητούμενο είναι πλέον πόσο μεγάλη θα είναι η ελάφρυνσή του.

Προχωρούν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Όπως επισημαίνει, επικαλούμενο δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου, οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της έχουν επικεντρωθεί στο εξής: Πόσο χρέος
θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί και πόση ελάφρυνση θα απαιτηθεί. 

"Πριν από δύο εβδομάδες, η συζήτηση περιστρεφόταν στο εξής:

Στο εάν είναι απαραίτητη ή όχι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σήμερα η συζήτηση έχει αλλάξει.

Το ερώτημα είναι πλέον ποια μορφή θα λάβει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και πόσο μεγάλη θα είναι η ελάφρυνσή του", εξηγεί ο Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Tι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

MNI: Δηλώσεις - βόμβα από το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ - Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Σε μια δήλωση - βόμβα, αναφορικά με την προοπτική αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, προχώρησε κορυφαίος αξιωματούχος από τις ΗΠΑ.

"Μπορεί να μην υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", αποκαλύπτει ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MNI, το οποίο επικαλείται τον Αμερικανό αξιωματούχο, η άποψη των δανειστών για το ελληνικό χρέος και δη για την προοπτική αναδιάρθρωσής του "έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες". 

Ο ίδιος αξιωματούχος σπεύδει να επαναλάβει πως, ακόμη κι αν υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή δεν θα περιλαμβάνει haircut. 

Όπως προσθέτει η ίδια πηγή, η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρή δουλειά να διεκπεραιώσει εντός των ερχόμενων τριών ημερών.

Ερωτηθείς για την απόφαση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's να αναβαθμίσει κατά δύο βαθμίδες την αξιολόγηση της Ελλάδας, ο αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει.
Πηγή: bankingnews.gr

 hassapis-peter.

1 σχόλιο:

Μαρία Π. είπε...

Αυτά είναι στάχτη στα μάτια που ρίχνουν τα παπαγαλάκια των οικονομικών αναλύσεων.. Όπως και τα πρόστιμα σε κανάλια ή επιχειρήσεις. Το νέο μνημόνιο είναι η τελειωτική καταστροφή της χώρας.Όλα θυσιάζονται στο βωμό του ευρώ. Δεν μένει τίποτα όρθιο.Η φορολογία είναι παράλογη. Προφανώς μπήκε μήπως πάρουν το χρήμα που είναι σε θυρίδες ή στρώματα, ή ακόμα και τις μικροκαταθέσεις (για να μην πουν επίσημα ότι έγινε κούρεμα και χάθηκαν) για όσους δηλαδή έχουν ακόμα αποθέματα.Για τους υπόλοιπους απλά θα συσσωρεύονται χρέη στην εφορία και θα απειλούνται με πλειστηριασμούς.Φορολογία 28% πάνω σε εικονικά εισοδήματα και όχι πραγματικά (λόγω τεκμηρίων) και προκαταβολή 100% για την επόμενη χρονιά. Ας τολμούσαν τουλάχιστον να ανοίξουν με εισαγγελέα τις θυρίδες για να πιάσουν το μαύρο χρήμα με το πόθεν έσχες. Αλλά δυστυχώς αποδείχτηκαν όχι μόνο ανίκανοι αλλά και επικίνδυνοι.. Είμαστε στην φάση εκποίησης της χώρας.Θέλουν να γίνονται όλα με συνοπτικές διαδικασίες όπως στην Ισπανία που έχασαν χιλιάδες τα σπίτια τους για εξευτελιστικά ποσά και έπεφταν απ' τις ταράτσες.. Αυτά θα ψηφίσουν άμεσα στη Βουλή μαζί με απελευθέρωση απολύσεων κατάργηση Κυριακής κτλ.. Τα όρια αναλήψεων έχουν διαλύσει την αγορά. Οι εταιρείες ζητούν εργασιακή αργία για κάποιο διάστημα και σε μερικές περιπτώσεις άρχισαν απολύσεις.Αν κρατήσει καιρό θα δούμε χιλιάδες νέα λουκέτα. Επιπλέον γέμισε η χώρα λαθρομετανάστες. Έλεγαν ότι θα δώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα σε πρόσφυγες πολέμου από Συρία για να μπορέσουν να φύγουν. Ούτε κι αυτό προχωράει. Ακούγονται πάλι εκλογές. Ο κόσμος τους σιχάθηκε όλους. Φέτος υπήρχαν ακόμα λίγα αποθέματα. Σε 1-2 χρόνια οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα έχουν πια τίποτα να χάσουν. Και τότε ίσως να αντιδράσουν διαφορετικά. Να πουν ή ταν ή επί τας. Να μην τους ενδιαφέρει αν έχουν δραχμή ή ευρώ.Οι υποστηρικτές του ευρώ ισχυρίζονται ότι επειδή εισάγουμε τα πάντα η χώρα θα καταρρεύσει, και ότι τα χρέη ιδιωτικά και δημόσια, θα γίνουν αστρονομικά και δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν ποτέ. Εκεί θα έπρεπε να υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις με σύσσωμο τον ελληνικό λαό. (Κάθε παιδί που γεννιέται σήμερα στην Ελλάδα φορτώνεται χρέος 35 χιλιάδες ευρώ.)Από την άλλη με ελεγχόμενο νόμισμα θα μπορούσαμε σιγά σιγά να αναπτύξουμε τον τουρισμό και να ξεκινήσουμε ξανά την παραγωγική διαδικασία.. Το πρόβλημα είναι τα ανεξέλεγκτα γεγονότα και οι ασύμετρες απειλές. Αυτό είναι δυστυχώς ένας υπαρκτός φόβος γιατί είμαστε στο πιο θερμό σημείο του πλανήτη.