Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Οι Γερμανοί Μετέφεραν τα Σύνορα τους στην Ελλάδα


ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΚΑΒΙΑ  Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο της Αλβανίας ως μια από τις φιλιππινέζες των Γερμανών στα Βαλκάνια. Βέβαια αυτό το ρόλο με πολύ χαρά τον είχανε παίξει οι Αλβανοί όπως είναι ευρέως γνωστό και ιστορικά και απ ότι φαίνεται τους έγινε πλέον συνήθεια.

Από τις 16 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με Αλβανικές πληροφορίες, έχουν εγκατασταθεί στην Αλβανία 12 υπάλληλοι της Γερμανικής Αστυνομίας, οι οποίοι συνεργάζονται με τους αλβανούς ομολόγους τους στα συνοριακά σημεία διάβασης της Κρυσταλλοπηγής και της Κακαβιάς. Οι Γερμανοί αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συνδράμουν τους αλβανούς συναδέλφους τους κατά τους ελέγχους στα σύνορα, ώστε να κλείσει ο δρόμος σε λαθρομετανάστες που στοχεύουν να μεταβούν στη Γερμανία και να ζητήσουν άσυλο.
Εν τω μεταξύ πρόσφατα επιθεώρησαν το συνοριακό σημείο διάβασης Κακαβιάς, ο πρέσβης της Γερμανίας στα Τίρανα Helmut Hoffman μαζί με την Αλβανίδα υφυπουργό εσωτερικών Elona Gjebrea. Ο Γερμανός πρέσβης δε προέβει και σε δηλώσεις, αναφερόμενος και στους Αλβανούς πολίτες που ζητούν άσυλο στη Γερμανία ότι θα επαναπροωθούνται μέσα σε ένα μήνα.
Συνεπώς οι Γερμανοί έχουν επίσημα μεταφέρει τα σύνορα τους νότια μέχρι την Ελλάδα και θεωρούμε στο pentapostagma.gr ότι, έτσι εξηγείται η στημένη ερώτηση του Αλβανού δημοσιογράφου κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αλβανία, ποιον τελικά θα ορίσει αρχηγό στα Βαλκάνια τον Ράμα ή τον Βούτσιτς ; Μετά από αυτά αναρωτιούνται ακόμα οι Αλβανοί αναλυτές αν ισχύει το εμπόλεμο ; και θεωρούν ακόμα ως παράλογους τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα το 1940 κήρυξε την Αλβανία ως εχθρικό κράτος, καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, η Αλβανία είχε τότε μόνο μια κυβέρνηση δοσίλογων και δεν ευθύνεται για την ιταλική επίθεση εναντίον της Ελλάδος. Τώρα δηλαδή πάλι έχει κυβέρνηση δοσίλογων ; και η Ελλάδα τι πρέπει να κάνει απέναντι στους δοσίλογους να παραδοθεί ; Αν οι Αλβανοί επιθυμούν πραγματική φιλία υπάρχουν τρόποι να το αποδείξουν, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα το πιστέψουμε όσο είναι αγκαλιά με τους Γερμανούς και μας κουνάνε το δάχτυλο.
pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: