Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΒΟΜΒΑ: Λένε ψέματα! Δεν υπάρχει συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας

grexit15

Μήπως όλα τα δημοσιεύματα και οι αναλυτές που κάνουν λόγο για επίτευξη συμφωνίας, ψεύδονται;
Τα πράγματα είναι μπερδεμένα: Η χώρα δεν έχει φτάσει σε συμφωνία διάσωσης με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα, ή μορφή. Απλώς ο Αλ. Τσίπρας συμφώνησε να προσπαθήσει να περάσει από
τη Βουλή ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας.
Αφού γίνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσει με το πρόγραμμα λιτότητας.
Τότε οι διαπραγματεύσεις και όχι συμφωνία θα αρχίσουν ξανά ως προς το αν η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει, ή όχι, ένα ακόμη πακέτο διάσωσης.
Όπως διαβάζουμε στο hellasforce, η Ελλάδα έχει λίγες ώρες για να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα λιτότητας, με το οποίο θα παραδώσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 25% του ΑΕΠ της στην ΕΕ και τότε οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σχετικά με μια πιθανή τρίτη ελληνική διάσωση.
Ακόμη και αν η Ελλάδα συμφωνήσει σε αυτό (καλή τύχη, δεδομένου ότι το 61% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν κατά της συμφωνίας που δεν ήταν πριν τόσο σκληρή όσο αυτή), το κοινοβούλιο της Γερμανίας θα πρέπει να δώσει εντολή εξουσιοδότησης στην Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με την Ελλάδα.
Οπότε… όχι μόνο δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά τόσο η κυβέρνηση της Ελλάδας όσο και της Γερμανίας πρέπει να υπογράψουν, πριν ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων καν ξεκινήσει.
Και ακόμα κι αν η Ελλάδα συμφωνήσει με το νέο πρόγραμμα λιτότητας και το Κοινοβούλιο της Γερμανίας δώσει εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης μιας νέας συμφωνίας … οι δύο χώρες θα πρέπει να διαπραγματευτούν μια συμφωνία.
Και τελικά … ακόμα κι αν είναι σε θέση να συμφωνήσουν σχετικά με μια συμφωνία (απίθανο, δεδομένου ότι ήταν αδύνατο συμφωνήσουν σχετικά με οτιδήποτε κατά τη διάρκεια των πιο πρόσφατων γύρων διαπραγματεύσεων), το γερμανικό κοινοβούλιο πρέπει να υπογράψει για αυτό.
Αυτά είναι τα γεγονότα … αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προωθούν τον ισχυρισμό ότι μια συμφωνία έχει επιτευχθεί. Δεν έχει γίνει αυτό. Στην πραγματικότητα, μια συμφωνία δεν είναι καν κοντά να συμβεί σε οποιοδήποτε σχήμα τρόπο ή μορφή. Το νωρίτερο, οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο σχέδιο διάσωσης μπορούν να ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες. Σε εκείνο το σημείο, οι διαπραγματεύσεις είναι πιθανό να πάρουν άλλες τέσσερις εβδομάδες.
Έτσι, ακόμη και αν όλα τα παραπάνω ζητήματα έχουν επιλυθεί, μια συμφωνία θα επιτευχθεί σε 6-8 εβδομάδες το νωρίτερο.
Και πάλι, όποιος ισχυρίζεται στα ΜΜΕ ότι μια συμφωνία έχει επιτευχθεί, λέει ψέματα.
Οι μετοχές έκαναν ράλι ανόδου βασιζόμενες σε ένα ψέμα… και αν κάτι πάει στραβά στις πολυάριθμες διαπραγματεύσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να έχουμε μια άλλη ελληνική διάσωση, οι αγορές θα πιάσουν πάτο.

voicenews.gr
 blablaworldnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: