Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ζεόλιθος – ελαιόλαδο (ζεόλαδο) και ολεφίνες. Είναι νόστιμες; Κάνουν καλό;

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Συγχαρητήρια στον ΕΦΕΤ της χρεοκοπημένης Ελλάδας
Failed state η χώρα. Kανείς δεν κάνει έλεγχο στην αγορά;
Ο ΕΦΕΤ μπορεί να μετρήσει αλκένια ή δεν θέλει;
Απο την αντίδραση ελαιολάδου με ζεόλιθο παράγονται ολεφίνες (μερικοί μπορεί να ονομάσουν το μείγμα και ζεόλαδο). Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται αν παρατηρηθεί μείωση της οξύτητας του ελαιολάδου μετά απο επεξεργασία του με ζεόλιθο.
Η χρήση ζεόλιθου στην επεξεργασία υδρογοναθράκων δεν είναι κάτι νέο. Ο ζεόλιθος υπο ορισμένας συνθήκας διασπά τις ρίζες αλουμινίου του οδηγώντας στη παραγωγή ολεφινών, που πρέπει να αφαιρούνται μετά το ραφινάρισμα του ελαιολάδου μαζί  με τις ρίζες αλουμινίου. Αλλοιώς ο χρήστης του ελαιολάδου θα τα τρώει.
Οι ολεφίνες χρησιμεύουν στη κατασκευή καλλυντικών (π.χ. κρέμες). Kάπου κυκλοφορούν και κρέμες που περιέχουν ζέολιθο.
Δεν είμαι εναντίον της χρήσης του ζεόλιθου. Το αντίθετο συμβαίνει. Άλλωστε εγώ μίλησα πρώτος για αυτόν σε άλλο ιστολόγιο πριν πολλά χρόνια με ψευδώνυμο. Δεν συμφωνώ όμως με τις χρήσεις που του επιτρέπει το κράτος, με τις πλάτες των ΜΜΕ και της διαπλοκής.
Το κράτος δεν προστατεύει τους πολίτες και οι πολίτες δεν ξέρουν να διαβάζουν όσες πληροφορίες τους δίνουν οι έμποροι για τις εφαρμογές του. Τα ΑΕΙ πάλι δεν κάνουν σωστό έλεγχο (π.χ. ιχνοστοιχεία).
Στην Ελλάδα γίνονται άλλα αντί άλλων με το ζεόλιθο (και με τον ατταπουλγίτη). Oύτε μάσκες δεν φορούν όταν τον ρίχνουν - χωρίς να ξέρουν τι κάνουν  και τί βάζουν - στα χωράφια. Oύτε να τον τοποθετούν σωστά δεν γνωρίζουν οι Έλληνες γεωπόνοι. Το εννοώ αυτό που γράφω.
Η χώρα καταστρέφεται απο την απουσία του κράτους. Τόση ασχετοσύνη και απουσία κράτους δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο. Ούτε τα βασικά δεν ξέρουν.
Mήπως απουσία του κράτους σημαίνει συμμετοχή σε πυραμίδα; Υπάρχει κοινό ταμείο στην Ελλάδα για κάποιους;
“Τα Tools υπάρχουν στην Ελλάδα…” λένε κάποιοι που μετράνε αέρα. Και που υπάρχουν, τί έγινε; Oι μαστόροι λείπουν. Όταν τα tools τα χειρίζονται ηλίθιοι και άσχετοι μπορεί να πεθάνει κόσμος απο καρκίνο και άλλες ασθένειες.
Στην Ελλάδα που χρεοκόπησαν έχουν απομείνει τα λαμόγια που ταίζουν το κόσμο σκατά και κάτι πρακτοράτζες καφενείου που παριστάνουν τον βουλευτή, τον υπουργό και τον Μέγα Διδάσκαλο.  Κοινό χαρακτηριστικό έχουν, ότι τίς ροχάλες τις θεωρούν παράσημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: