Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ» – Οι εντεταλμένοι «Νέρωνες» κατέκαψαν τη χώρα για να την παραδώσουν στα χέρια του ΓΑΠ


Ήταν ο... "στρατηγός άνεμος", κύριε;

Και ο ... αρχιστράτηγος... ο χοντρός  της Ραφήνας, γιατί δεν βγήκε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, κύριε, αλλά παρέδωσε την χώρα στον ψυχασθενή γιό του Ανδρέα και της Μαργαρίτας;;;;

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝ!
ΟΛΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Πόπη Σουφλή
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ» – Οι εντεταλμένοι «Νέρωνες» κατέκαψαν τη χώρα για να την παραδώσουν στα χέρια του ΓΑΠ
Στοιχεία ΣΟΚ έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007.  

Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις δεν βγαίνουν από τυχαία χείλη, αλλά από  επιφανή στελέχη του πυροσβεστικού σώματος και έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτούς που υποστήριζαν εξ αρχής και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ότι τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2007 δεν οφείλονταν ούτε σε ενέργειες καταπατητών, ούτε σε σπινθήρες από  πυλώνες της ΔΕΗ, αλλά αντίθετα ήταν μέρος μιας προμελετημένης και καλά σχεδιασμένης μυστικής επιχείρησης, που μοναδικό στόχο είχε την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επέλαση της ληστρικής συμμορίας του ΓΑΠ.

Σύμφωνα με
την κυριακάτικη «Δημοκρατία» στην πολυετή έρευνα που ξεκίνησαν για μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της χώρας και η οποία θα αποτελέσει το περιεχόμενο του υπό έκδοση βιβλίου τους που θα φέρει τον τίτλο «οι ασύμμετρες πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα» οι Ιωάννης Π. Σταμούλης  και Νικόλαος Γ. Διαμαντής, πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος αντίστοιχα της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού σώματος, αποκαλύπτουν το χρονικό των καταστροφικών πυρκαγιών, αλλά και τις τραγικές συνέπειες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Όπως αναφέρουν τα επιφανή στελέχη του πυροσβεστικού σώματος, οι αρχικές εκτιμήσεις για τα πρόσωπα που βρέθηκαν πίσω από  την καταστροφή έκαναν λόγο για ψυχασθενείς, οικοπεδοφάγους και καταπατητές. Όμως η συχνότητα με την οποία εκδηλώνονταν οι εστίες φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας τους οδήγησαν σε άλλα μονοπάτια.

Οι συγγραφείς παραθέτουν σειρά ερμηνειών για τα ερωτήματα που τόσα χρόνια μετά παραμένουν ακόμη χωρίς απάντηση. Μεταξύ αυτών και εκδοχές με τις οποίες έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές στο HF, οι οποίες «μιλούν» για πυροτρομοκράτες και πράκτορες ξένων κρατών, με μόνο σκοπό την αποσταθεροποίηση της  χώρας, ενόψει φυσικά των εκλογών του 2007, τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά  και της στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας.

Στην εκδοχή του οργανωμένου σχεδίου οδηγούν τους ερευνητές στοιχεία όπως η πιθανή χρήση εμπρηστικών μηχανισμών οι οποίοι ενεργοποιούνταν μέσω κινητών τηλεφώνων,  η επιλογή του χρόνου που εκδηλώνονταν οι φωτιές (20:00 με 22:00 το βράδυ), αλλά και η διασπορά ψευδών ειδήσεων που είχε ως αποτέλεσμα των αποσυντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο οργανωμένο σχέδιο η πολιτεία απάντησε με μια τεράστια «πολεμική επιχείρηση»  που αν και έδωσε την υπέρτατη μάχη έως τις 30 Αυγούστου είχε ως τραγικό απολογισμό να χάσουν τη ζωή τους 74 άνθρωποι, εννέα εκ των οποίων πυροσβέστες και δυο πιλότοι πυροσβεστικών αεροσκαφών, ενώ είχαν καεί 1.500 σπίτια και 6.000 άνθρωποι είχαν μείνει άστεγοι.

Επτά χρόνια μετά τα περισσότερα ερωτήματα έχουν μείνει αναπάντητα.
DIMOKRATIA

Το χρονικό του τρόμου

Όπως αναφέρει η Δημοκρατία της Κυριακής στο αναλυτικότατο χρονολόγιό τους οι δυο ερευνητές του πυροσβεστικού σώματος  ξεκινούν με την περίπτωση της πυροτρομοκρατίας διερευνώντας 35 εμπρησμούς που καταγράφηκαν στην Αθήνα από τις 3 έως και τις 20 Ιουνίου του 2007.  Για τα περισσότερα από τα παραπάνω περιστατικά η ευθύνη αναλήφθηκε με προκηρύξεις από μικρές τρομοκρατικές  οργανώσεις που δεν απασχόλησαν περαιτέρω την έρευνα.

Ιούνιος

Από τον Ιούνιο οι εμπρηστές θέλησαν να δώσουν ένα πρώτο δείγμα των διαθέσεών τους. Εκείνο τον καιρό οι συνθήκες ήταν «ιδανικές», καθώς  όπως αναφέρεται στοβιβλίο είχε ήδη προηγηθεί μια εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλά επίπεδα υγρασίας. Στις 26 Ιουνίου λοιπόν και με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 46 βαθμούς εκδηλώθηκαν 96 πυρκαγιές σε  όλη την επικράτεια.  Την Τετάρτη 27 Ιουλίου με  5 Μποφόρ και υγρασία 10% 114 πυρκαγιές, ενώ την επόμενη μέρα εκδηλώθηκαν άλλες 107 πυρκαγιές με το 80% να εκδηλώνεται από τις 15:00 έως τις 18:00 το απόγευμα.  Μάλιστα το απόγευμα της 28ης Ιουνίου ήρθε και η σειρά της Πάρνηθας. Στις 19:40 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, με τα αεροπλάνα να καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν μόνο μια ρήψη νερού, λόγω του σκότους. Οι επίγειες πυροσβεστικές  δυνάμεις μετά την ολονύχτια μάχη που  έδωσαν κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Βέβαια ήδη είχαν καεί 25.000 στρέμματα.  Στην περιοχή  εντοπίστηκε μπιτόνι με βενζίνη ενός λίτρου, ενώ επισήμως η πυρκαγιά αποδόθηκε σε σπινθήρα από πυλώνα της ΔΕΗ.

Ιούλιος

Στα μέσα Ιουλίου ήρθε και το δεύτερο κύμα καύσωνα. Από τις 17 έως τις 26 Ιουλίου  τα θερμόμετρα έδειχναν  43,4 βαθμούς Κλεσίου. Το διάστημα 1-18 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 1.567 πυρκαγιές. Από τις  φωτιές του Ιουλίου το 10% αποδόθηκε σε εμπρησμούς που έγιναν από τις 20:00 μέχρι τις 22:00 το βράδυ, ώστε να μην μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα. Η πυροσβεστική που ήδη έχει θρηνήσει θύματα, έναν νεκρό συμβασιούχο στο Ρέθυμνο, καθώς και νεκρούς πιλότους πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Εύβοια, δέχεται  τρομερή πίεση από τα ΜΜΕ, αλλά και την κοινή γνώμη.

Αύγουστος

Ο «χορός» των  εμπρηστών ανοίγει στις 16 του μήνα, με την πυρκαγιά τεσσάρων ταυτόχρονων εστιών στη Νέα Πεντέλη. Οι άνεμοι έφταναν τα εννέα Μποφόρ, ενώ δεν είχε βρέξει για 80 μέρες. Κατά τις προσπάθειες πυρόσβεσης, δυο άνδρες της υπηρεσίας τραυματίζονται, ένα πυροσβεστικό όχημα τυλίγεται στις φλόγες και πολλοί κάτοικοι καταλήγουν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, εξαγγέλλει εκλογές.   

Μόλις οκτώ μέρες αργότερα η πύρινη κόλαση κάνει την εμφάνισή της στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα την Ηλεία με  τον υδράργυρο να βρίσκεται στους 41 βαθμούς. Εκδηλώνονται  ταυτόχρονα πυρκαγιές σε Ζαχάρω, Μάκιστο, Ξηροχώρι Ηλέιας, Αερόπολη Λακωνίας (6 νεκροί ένας εκ των οποίων πυροσβέστης), Ταΰγετο, Φοινικούντα, Μεταξάδες, Αχαΐα, Μεγαλόπολη, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Καστοριά και Αττική.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές το μπαράζ  κορυφώνεται μετά τις 21:00 το βράδυ με νέες εστίες να ξεπηδούν σε Φιλιππιάδα, Φάρσαλα, Νεμέα, Θέρμο, Άρτα, Κορινθία, Πρέβεζα, και Δαμάστα. Με την ίδια συχνότητα συνεχίζονται οι εμπρησμοί μετά τα μεσάνυχτα σε Αρκαδία, Φιλιατρά, Λευκάδα, Ηλεία, Δερβενοχώρια, Δομοκό. Παράλληλα ξεκινά ξ καταμέτρηση θυμάτων στο αρχηγείο της πυροσβεστικής και εισάγεται για πρώτη φορά ο όρος «ασύμμετρες πυρκαγιές». Την επόμενη μέρα ο Κώστας Καραμανλή τονίζει σε δήλωση του ότι «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση».

Ο εφιάλτης έχει και συνέχεια στις 26 Αυγούστου. Ηλεία, Λακωνία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αρκαδία και Εύβοια, συνεχίζουν να καίγονται.  Μάλιστα η στόχευση σε  συγκεκριμένα σημεία, όπως το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Δίλοφο αρχίζει να γεννά υποψίες. Οι υποψίες εντείνονται όταν αρχίζουν να καταγράφονται δεκάδες  ψευδείς τηλεφωνικές κλήσεις στις αρχές που έκαναν λόγο για νέες εστίες, πτώσεις αεροσκαφών, τραυματισμούς και ανευρέσεις πτωμάτων.

Στις 27 Αυγούστους οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής συνεχίζονται, ενώ στις 28 οι εμπρηστές επικηρύσσονται και στις 29 του μήνα γίνεται γνωστή η επίθεση που δέχτηκαν από  άγνωστο πυροσβέστες στα Κάψαλα Ευβοίας.  Μέχρι εκείνη τη μέρα είχαν συλληφθεί για εμπρησμούς 95 άτομα, 34 εκ των οποίων από πρόθεση, ενώ ανακρίνονταν άλλοι 24. Το συγκεκριμένο διήμερο κάηκαν κάτι λιγότερο από 2 εκατ. στρέμματα δάσους.

Πηγή

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: