Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Οι πόλεις μας βρίσκονται υπό πολιορκία μεταναστών λένε οι Αγγλοι



 
agliaΟξύνεται η ρητορική της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της μετανάστευσης. Την ώρα που η Μέρκελ λέει ότι δεν σκοπεύει να παρέμβει στην αρχή της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας δηλώνει ότι τμήματα της χώρας «κατακλύζονται» από μετανάστες


και ότι οι κάτοικοι πολλών περιοχών βρίσκονται «υπό πολιορκία».
Χρησιμοποιώντας όρους που θυμίζουν εκείνους που χρησιμοποιούσε η Μάργκαρετ Θάτσερ την δεκαετία του 1970, ο Μάικλ Φάλον είπε την Κυριακή ότι σε ορισμένα τμήματα της Βρετανίας, μεγάλος αριθμός μεταναστών εργατών και ξένων πολιτών που αιτούνται επιδομάτων, θα έπρεπε να τίθενται υπό κάποιας μορφής περιορισμό ή αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος -όπως είπε- να κυριαρχήσουν στον τοπικό πληθυσμό.
Απαντώντας στη γερμανίδα καγκελάριο, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, είπε, μιλώντας στο Sky News: «Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ακόμα τις προτάσεις μας και ούτε εμείς δεν έχουμε δει τις προτάσεις ακόμα, τις δουλεύουμε προς το παρόν για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να εμποδίσουμε ολόκληρες πόλεις και κοινότητες να κατακλυστούν από μεγάλο αριθμό μεταναστών».
«Σε κάποιες περιοχές της Βρετανίας, κάτω στην ανατολική ακτή, οι πόλεις αισθάνονται υπό πολιορκία, (υπάρχει) μεγάλος αριθμός μεταναστών εργατών και ανθρώπων που ζητούν επιδόματα και είναι σωστό να το εξετάσουμε αυτό» είπε.
Τα σχόλια του Φάλον καταδίκασε άμεσα ο Εντ Ντέιβι, υπουργός Περιβάλλοντος και στέλεχος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, τονίζοντας ότι διαφωνεί με τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Άμυνας.
Ο ίδιος τόνισε ότι στη συζήτηση για τη μετανάστευση, χρειάζεται προσοχή σχετικά με τις λέξεις που χρησιμοποιούνται.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, αισθάνεται την πίεση του ευρωσκεπτικιστικού Ukip και αντιμετωπίζει την πιθανότητα να χάσουν οι Συντηρητικοί τις εκλογές που πραγματοποιούνται τον επόμενο μήνα σε Ρότσεστερ και Στρουντ για την πλήρωση θέσης του Κοινοβουλίου που έμεινε κενή.
Το επίμονο αίτημα του Κάμερον για αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη έχει οδηγήσει τη Βρετανία σε σύγκρουση με άλλες χώρες της ΕΕ.
Πριν από μερικές ημέρες, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο προειδοποίησε τον βρετανό πρωθυπουργό ότι διαπράττει ιστορικό λάθος με τη ρητορική του στο ζήτημα της μετανάστευσης.
Ο Μπαρόζο είχε τονίσει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτή η επιβολή ενός «αυθαίρετου πλαφόν» στον αριθμό εισδοχής ευρωπαίων μεταναστών.
Ο Κάμερον έσπευσε να απαντήσει ότι το «αφεντικό» του είναι οι βρετανοί ψηφοφόροι και όχι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: