Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Κυνική ομολογία Γερμανού συνταξιούχου: Λόγω της κρίσης στην Ελλάδα αγόρασα τζάμπα παραθαλάσσια κατοικία στο Σούνιο.


Παίρνουν τα σπίτια μας οι Γερμανοί, σε τιμή ευκαιρίας. Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Handeslsblatt», για Γερμανούς πολίτες, που αγοράζουν εξοχικά στην Ελλάδα, σε εξευτελιστικές τιμές, επωφελούμενοι από την κατακόρυφη πτώση των τιμών, αποκαλύπτει εν τέλει και ποιοι επωφελούνται από την κρίση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Γερμανοί επιχαίρουν  για το ξεπούλημα – λόγω κρίσης – των ακινήτων στην Ελλάδα, από τους ιδιοκτήτες τους που, πνιγμένοι από τη μέγγενη της πολιτικής Μέρκελ, ξεπουλάνε όσο-όσο ακίνητα-φιλέτα σε Γερμανούς “επενδυτές”. 
«Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα», είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt που αναφέρεται στην αύξηση των ξένων
επενδύσεων σε εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα παρουσιάζει την περίπτωση ενός Γερμανού συνταξιούχου, ο οποίος όπως επισημαίνει η εφημερίδα «κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο αγοράς μιας κατοικίας για τα γεράματα χάρη στην κρίση η οποία οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα από το 2010».
Όπως πληροφορεί η εφημερίδα ο εν λόγω συνταξιούχος πλήρωσε μόλις 98.000 ευρώ για μια κατοικία 85 τ.μ. στο Σούνιο, καθώς ο ιδιοκτήτης χρειαζόταν άμεσα ρευστό και το πούλησε όσο-όσο. «Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο ήρθαν στη χώρα 15,3 εκατομμύρια επισκέπτες, μια αύξηση κατά 22,1 % σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Και σε όλο και περισσότερους φαίνεται να αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα, που αποφασίζουν να ψάξουν για ένα εξοχικό.
Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, οι ξένοι αγοραστές έφεραν στη χώρα τους πρώτους έξι μήνες σχεδόν τα διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με το 2013», γράφει η εφημερίδα. Όπως επισημαίνει η Handelsblatt, όποιος επενδύει σήμερα μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σε σχετικά χαμηλή τιμή, ενώ προειδοποιεί ότι τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...