Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ε.ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ”O KINΔΥΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΛΛΑ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ “

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟΥ FESTIVAL DES LIBERTES ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Από το Festival des Libertés που διοργανώνεται και φέτος στις Βρυξέλλες με θέμα των φιλμ του και των συζητήσεων “Υπακοή ή Ανυπακοή ” δεν θα μπορούσε να λείψει ο Edwatrd Snowden . "Le danger n'est pas la menace terroriste, mais la surveillance de masse"Η διοργάνωση της βιντεοδιάλεξης του έτυχε ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εξηγεί ο Mathieu Bietlot υπεύθυνος της διοργάνωσης. Στο Εθνικό Θέτρο του Βελγίου πολύς κόσμος παρακολούθησε την διάλεξή του και συμμετείχε στη συζήτηση.
η παρακολούθηση όλων και του καθένα έργο υπό τη μορφή εγκατάστασης από το Φεστιβάλ
Μπροστά σε ένα κοινό απαιτητικό που αδημονούσε ο διάσημος πληροφορικάριος επιχείρησε να αποδώσει τον κίνδυνο της ασύμμετρης απειλής που αποτελεί η παρακολούθηση του μαζάνθρωπου.
Αν και η απόφαση του για ανυπακοή ήταν νόμιμη το τίμημα που πλήρωσε ήταν βαρύ : καταζητείται από την αμερικανική δικαιοσύνη,ενώ δεν μπορεί να εισέλθει στη χώρα του. Επιδιώκοντας να του δοθεί άσυλο κατέληξε στη Ρωσία που του το παρέχει προσωρινά.Λάνσαρε ένα συναγερμό για την επικινδυνότητα της παρακολούθησης των πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες.
Από την παρακολούθηση των υπόπτων στην παρακολούθηση όλου του κόσμου.
“Δεν μπορούμε να περιμένουμε να εξαφανίζονται τα άτομα σε μυστικές φυλακές εξ αιτίας της γνώμης τους…. Η δύναμη που διαθέτουν αυτοί οι κρατικοί οργανισμοί αλλά και οι εμπορικές εταιρίες οι οποίες ευνοούνται από τις τεχνολογίες είναι τεράστια. Αυτή τη δύναμη δεν μπορούν να την καρπωθούν οι πολίτες γιατί δεν έχουν την τεχνογνωσία “. Aντίθετα αυτοί είναι τα θύματα.
Εδώ και κάποια χρόνια επήλθε μια μεταβολή στις τάξεις και το αντικείμενο των μυστικών υπηρεσιών : από την παρακολούθηση του υπόπτου στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών ερευνών των μυστικών υπηρεσιών όπως το NSA οδηγήθηκαν στην παρακολούθηση όλου του κόσμου.
Το κέντρο εξουσίας άλλαξε τόνισε.Επέμεινε πάνω στην παρακολούθηση και πρακτόρευση της μάζας και εκτιμά ότι πρέπει να δομηθεί μια διεθνή προστασία εναντίον των διαφόρων μυστικών εθνικών συστημάτων.
“Κατά το παρελθόν για να πραγματοποιήσει μια έρευνα και για να συλλάβει κάποιον η αστυνομία η αστυνομία έπρεπε να χτυπήσει πόρτες να αναζητήσει ντοκουμέντα και υποθέσεις. Σήμερα αυτή η δράση της επιτήρησης είναι αυτοματοποιημένη γενικευμένη και συνεχόμενη “.
Ο Snowden που βρίσκεται πάντα σε μυστικό τόπο στη Ρωσία επιβεβαιώνει : “Είμαστε σε μια νέα εποχή.Σήμερα δεν είναι οι τρομοκρατικές απειλές που αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την δημοκρατία αλλά η επιτήρηση της μάζας. “
Η τρομοκρατική απειλή ποτέ δεν θα μπορέσει να επηρεάσει τον κόσμο στον βαθμό που το κάνει η γενικευμένη συλλογή πληροφοριών.Εξηγεί ότι θέλει να εργαστεί με ερευνητές και δημοσιογράφους για να μελετήσει αυτήν την επιτήρηση της μάζας που υπάρχει όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά μέσα σε όλες τις χώρες του κόσμου και βέβαια σε όλες αυτές που αποκαλούνται “δημοκρατικές “. Και αναγνωρίζει ότι δεν είναι σε θέση να το κάνει μόνος του γι αυτό θέλει να δουλέψει με όλους αυτούς που νοιάζονται γι αυτές τις ελευθερίες.Σήμερα αυτό είναι το σχέδιό του. (RTBF 24.10.14)
BINTEO EΔΩ
http://www.rtbf.be/video/detail_extrait-de-l-intrevention-d-edward-snowden-au-festival-des-libertes?id=1965779
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: