Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αυστριακά δημοσιεύματα: “Σε «συμβιβασμό» για το «άνω Μακεδονία» οδηγείται η Ελλάδα”


Για συμβιβασμό με την φόρμουλα του ονόματος «άνω Μακεδονία» φέρεται να οδηγείται η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσιεύμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard.
«Μετά από πολλά χρόνια ανεπιτυχούς μεσολάβησης του απεσταλμένου του ΟΗΕ στην ελληνο-σκοπιανή διαφωνία του ονόματος. Ο Μάθιου Νίμιτς,  πιστεύει ότι εμφανίζονται σημάδια συμβιβασμού» αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα η οποία επικαλείται  το σκοπιανό πρακτορείο  ΊνφοΠλας.
«Η Ελλάδα αρνήθηκε να αποδεχθεί ένα κράτος με το όνομα ‘Μακεδονία’, καθώς επικαλείται φόβους εδαφικών διεκδικήσεων. Ως εκ τούτου  η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία καταχωρήθηκε στον ΟΗΕ ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», γράφει ακόμη  η αυστριακή εφημερίδα.
Σύμφωνα με την πρόταση του Νίμιτς- σημειώνει το δημοσίευμα, η πρόταση είναι  για «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας»- «Ρεπούμπλικα Γκόρνα Μακεντόνια», η γλώσσα θα ονομάζεται ‘μακεδονική’-‘ μακεντόνσκι’ και οι κάτοικοι «Πολίτες της Άνω Μακεδονίας»!
Το γεγονός αυτό βέβαια κάνει τους πολίτες της Μακεδονίας πολίτες της «κάτω Μακεδονίας»!. Εάν το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας ευσταθεί τότε δεν πρόκειται για συμβιβασμό αλλά για ολοκληρωτική ήττα της ελληνικής «διπλωματίας» (εάν ποτέ υπήρξε τέτοια βέβαια)  καθώς η συγκεκριμένη λύση ουσιαστικά επιβραβεύει τους σκοπιανούς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: