Αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα La Stampa αποφάσισε να παραχωρήσει ο πάπας Φραγκίσκος με αναλυτική αναφορά στις σχέσεις με την ορθοδοξία.
«Τα Χριστούγεννα, την περίοδο αυτή γεμάτη συρράξεις, είναι ένα κάλεσμα του Θεού, που μας προσφέρει το δώρο αυτό. Ο Θεός μας περιμένει, δεν κουράζεται, μας περιμένει πάντα. Μας προσφέρει τον δώρο του και στην συνέχεια αρχίζει να μας αναμένει», προσθέτει ο Αργεντινός ποντίφικας.
Ο Ποντίφικας, επιβεβαιώνει, επίσης, ότι «ετοιμάζεται να επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα για να συναντήσει τον "αδελφό" του, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και να τιμήσουν τα πενήντα χρόνια από τον εναγκαλισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο τον ΣΤ, που είχε λάβει χώρα, στην πόλη αυτή, το 1964».
Ο πάπας Βεργκόλιο επανέρχεται στο μεγάλο πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη μας: «θέλω να πω σε όλους: δώστε να φάει σε όποιον έχει ανάγκη. Αν εργασθούμε και συντονιστούμε με όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, μπορούμε να δώσουμε μια μεγάλη συμβολή στο να ξεπεραστεί αυτή η παγκόσμια τραγωδία», τονίζει ο Φραγκίσκος, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο Άγιος Πατέρας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τονίζει, επίσης, ότι «η μαρξιστική ιδεολογία είναι λανθασμένη, αλλά γνώρισε πολλούς μαρξιστές που ήταν καλοί άνθρωποι» και εξηγεί ότι οι όποιες μέχρι τώρα αναφορές του, ήταν «στην κοινωνική διδαχή της Εκκλησίας» στο ότι «υπήρχε η ελπίδα πως με την οικονομική ανάπτυξη, το ποτήρι θα γέμιζε και θα μπορούσαν να ευνοηθούν και οι πιο φτωχοί. Στην πραγματικότητα, όμως, όταν γεμίζει, το ποτήρι μεγαλώνει, αποκτά μεγαλύτερη διάσταση και για τους φτωχούς δεν μένει τίποτα».
Ο πάπας, στην συνέντευξή του, τονίζει, επίσης, ότι θέλει να αξιοποιήσει τις γυναίκες αλλά δεν θεωρεί ότι βαδίζουμε προς γυναίκες-ιερείς ή πιο συγκεκριμένα καρδινάλιους, ενώ σε σχέση με τους ορθόδοξους προσθέτει: «δέχθηκα, τους εννέα αυτούς μήνες, επισκέψεις πολλών ορθόδοξων αδελφών: του Βαρθολομαίου, του Ιλαρίωνα, του μητροπολίτη Περγάμου Ζηζιούλα, του κόπτη πατριάρχη της Αιγύπτου Τουάντρος. Τους δέχθηκα ως αδελφούς, διαθέτουν την "αποστολική διαδοχή".
Προκαλεί πόνο το ότι δεν μπορούμε, ακόμη, να συλλειτουργήσουμε, αλλά η φιλία υπάρχει. Και νομίζω ότι ο δρόμος είναι αυτός: φιλία, κοινή προσπάθεια και προσευχή υπέρ της ενότητας. Δώσαμε ό ένας την ευχή του στον άλλον, ο ένας αδελφός δίνει την ευχή του στον άλλο αδελφό. Ο ένας λέγεται Πέτρος και ο άλλος Ανδρέας, Μάρκος, Θωμάς».
real.gr
ΣΧΟΛΙΟ : Δέν θά βρεθεί κανένας νά πεί σ'αυτούς τούς ανώμαλους ότι η εκκλησία τών Αγίων τήν έχει χεσμένη τήν αποστολική διαδοχή; Τί κληροδοτούν οι Απόστολοι, θρόνους;;;
Αμέθυστος
5 σχόλια:
Αυτό το ...χεσμένοι, στο ευαγγέλιό σου είναι καταχωρημένο, χριστιανέ;
Αν είχες διαβάσει τό Ευαγγέλιο θά τό ήξερες.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ.
Θέλω να σού κάμω Αμέθυστε ένα ερώτημα:Λές ότι δεν μολύνονται τα μυστήρια από τους Αιρετικούς. Τότε γιατί να μην συλλειτουργήση και ο Πάπας με τους ορθοδόξους αφού δεν θα μολυνθούν τα μυστήριά τους;Τι λές;
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ; Μπορούμε νά δούμε μέ κάποια νηφαλιότητα τό θέμα άν αναρωτηθούμε γιά τήν αμαρτία.Εφόσον βεβαίως δέν πλανώμεθα ότι ο λειτουργός δίνει τόν αγιασμό. Οπως ηδονίζεται νά πιστεύει ο Ζηζιούλας. Οπως τό πιστεύουν οι αποτειχισμένοι επίσης.Διότι αυτή είναι η ουσία. Μπορεί ο διάβολος νά υπερισχύσει τού Κυρίου; Αυτό ισχυρίζεται ο Τρικαμηνάς. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΗΖΙΟΥΛΑ. ΓΙΟΣ ΣΑΤΑΝΑ. Μέ τόν πάπα δέν έχουμε τόν ίδιο ΘΕΟ.Σέ ποιόν απευθύνει τίς ευχές; ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ; Στόν εαυτό του. Εάν βαπτισθεί όλα γίνονται. Η αμαρτία είναι εκούσια καί ακούσια. Η αίρεση δέν μπορεί νά είναι ακούσια.Αυτή είναι η διαφορά της από τήν αμαρτία. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΡΕΣΗ; Καί χτυπάμε τούς αρετικούς χωρίς τόν αντίστοιχο λόγο; Επαναλαμβάνοντας τήν δίκη τού Κάφκα; Ο Μέγας Φώτιος διέκρινε τήν αίρεση,αλλά τό σχίσμα πραγματοποιήθηκε όταν έγινε κοινή συνείδηση.Καί στούς ορθοδόξους καί στούς αρετικούς.ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ ΕΚΟΎΣΙΑ,ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΟΧΙ ΕΠΙΝΟΙΑ.
Δημοσίευση σχολίου