Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αμερικής Δημήτριος και ο βραβευθείς Εγκεμέν Μπαγίς με τις «βρώμικες» μπίζνες!

Πηγή: Λίθος Φωτός

20131226-191835.jpg

(Φωτο: Ο Άρχων Dr. AnthonyJ. Limberakis, National Commander of the Order of St. Andrew, πιστεύεται ζεί στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, βραβεύει τον Μπαγίς) 
Είναι πράγματι λυπηρό το κατάντημα ιεραρχών της Ελληνικής Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Εκκλησίας και ακόμα πιο προβληματική η ανοχή του λαού μας που τους προσφέρει άλλοθι. Στην εγκύκλιό του της 25ης Δεκεμβρίου 2013 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, έγραψε μεταξύ άλλων:

«Συνειδητοποιοῦμε τις δοκιμασίες τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου μας ἐξ αἰτίας σοβαρῶν περιορισμῶν την ἄσκηση τῆς ἀληθινῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας. Συνειδητοποιοῦμε γύρω μας τίς συνέπειες τῆς ἀπαξιώσεως τῆς ἀνθρώπινης ἀξιοπρεπείας καί τῆς ἐκμεταλλεύσεως τῆς ζωῆς τῶν ἀνθρώπων». 
Η απαξίωση της ανθρώπινης νοημοσύνης, μνήμης, ανθρώπινης αξιοπρέπειας, έγινε καταρχήν πράξη και από τον ίδιο και από το ίδιο το Πατριαρχείο, όταν τον Νοέμβριο του 2010 μαζί με τους λεγόμενους «Άρχοντες» (του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως) έστησαν ολόκληρο συνέδριο στις Βρυξέλλες τάχατες για «θρησκευτικές ελευθερίες», για να βραβεύσουν τον θρασύτατο Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς. Τον βράβευσαν στη καρδιά της ΕΕ για να βοηθήσουν την Τουρκία στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις, όταν ο βραβευθείς κάθε μέρα διακήρυττε πως δεν υπάρχει κράτος Κύπρος… 
Πιο συγκεκριμένα, το συνέδριο το Νοέμβριο του 2010 στις Βρυξέλλες που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο « Διεθνής συνέδριο Αρχόντων με κύριο θέμα «Θρησκευτικές Ελευθερίας: Η γέφυρα της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» διοργανώθηκε, με έντονη τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων, από τους Άρχοντες του Τάγματος του Απ. Ανδρέα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική και Ευρώπη (το πρώτο στο είδος του) για να βραβεύσουν τον μοχθηρό Ε. Μπαγίς για…θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία! Υπό την κάλυψη τάχατες «διεθνούς συνεδρίου…» εις βάρος των εθνικών Ελληνικών συμφερόντων και κυρίως της μαρτυρικής Κύπρου δούλεψαν για τα τουρκικά συμφέροντα. 
Σήμερα ο Αμερικής Δημήτριος… συνειδητοποιεί λέει τις δοκιμασίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξ΄αιτίας σοβαρών περιορισμών στην άσκηση της αληθινής θρησκευτικής ελευθερίας. Δηλαδή παραδέχεται ότι το 2010 τον βράβευσαν για ψεύτικες ελευθερίες προσφέροντας γη και ύδωρ στους κατακτητές και σφαγείς της Κύπρου και των Ελληνοκυπρίων εξυπηρετώντας τουρκικά συμφέροντα. 
Σήμερα ο βραβευθείς από τους΄Άρχοντες του Πατριαρχείου (δια χειρός Δρ. Αντώνη Λιμπεράκη) το 2010 Ε. Μπαγίς, κατηγορείται για βρώμικες «μπίζνες», (το «βαποράκι» του ομίλου Dogus) εκδιώκεται από την κυβέρνηση και συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα τόσων υπουργών που αντικαταστάθηκαν φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο μέγα σκάνδαλο διαφθοράς που καλύπτει την τουρκική κυβέρνηση Ερτογάν. 
Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας
Λονδίνο
26.12.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: