Η Διδάκτωρ του Διεθνούς Δικαίου των Θαλασσών Κέρη Μαυρομάτη μεταξύ άλλων αναφέρει: Τα σφάλματα οριοθετήσεων ή μη οριοθετήσεων (με Κύπρο). Τι είναι ειδικές περιστάσεις για το Διεθνές Δικαστήριο. Η μη ανακήρυξη ΑΟΖ της Ελλάδος. Η παρανομίες του τουρκολιβυκού συμφώνου και οι αντιφατικές δηλώσεις Δένδια. Η απόσταση δεν παίζει κανένα ρόλο, για το Καστελόριζου, ιδιαίτερα επειδή ανήκει σε συστάδα νησιών. Αν πάμε στο δικαστήριο της Χάγης θα εξετάσει και το εδαφικό καθεστώς, πράγμα που αποκρύπτεται. Οι γραμμές βάσης θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο, χωρίς ανάγκη τμηματικής οριοθέτησης με την Αίγυπτο. Στην ΑΟΖ υπάρχουν αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα για την αλιεία. Συνεπώς με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, πέραν των στρατηγικών προβλημάτων, θα έχουμε πρόβλημα για την αλιεία μας. Οποιοσδήποτε διάλογος σχετίζεται με την ειρηνική μεταβίβαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στην Τουρκία, σύμφωνα με το ίδιο το Δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία έχει θέσει ως κόκκινες γραμμές ότι δεν δέχεται ακύρωση του τουρκολιβυκού συμφώνου και θέλει συνεκμετάλλευση στην Κύπρο. Ποιες κόκκινες γραμμές έχει θέσει η Ελλάδα; Οι κυβερνήσεις δεν έχουν ανεξάρτητη βούληση να εξυπηρετήσουν τα κυριαρχικά συμφέροντα της Ελλάδος. Απέχουν μη χρησιμοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο ή τις Ένοπλες Δυνάμεις που φοβάται πολύ η Τουρκία. Προσπαθούν να βρουν λύσεις με συμφωνία εκτός συμβατικών κανόνων και εκτός Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τον ελληνικό λαό, ούτε και την θέληση του λαού του συμπλέγματος του Καστελορίζου στα Δωδεκάνησα. Αν ανακηρύξουμε ΑΟΖ, που δεν απαιτεί συμφωνία, αυτόματα καθορίζουμε και τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας. Με βάση το Διεθνές δίκαιο έπρεπε να χαράξουμε ευθείες γραμμές βάσης και να αυξήσουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη μας στα 12 μίλια.
https://www.youtube.com/watch?v=LcSBhrlr-Uk&ab_channel=Neocleous
5 σχόλια:
Φοβου τους Αγγλους Αμερικανους Γαλλους και Ισραηλινους και δωρα φεροντες . Αν θελουν να σωφρονισουν τον Ερντογαν εχουν αεροπλανοφορα , βομβαρδιστικα , ειδικες δυναμεις ας το κανουν . Οπως λεγαν και οι who σε ενα θαυμασιο κομματι του 1971 wont get fooled again για αλλο λογο βεβαια αλλα ταιριαζει γαντι . Οπως διαβασα χτες σε ενα αρθρο του Κωσταντακοπουλου στο blog του Πανουση πρεπει να ειμαστε κουμπωμενοι . Σας φαινεται πολυ αριστερος ο Κωσταντακοπουλος τα ιδια γραφει και ο Γιανναρας στην Καθημερινη οτι παμε για τριτο καζο μετα αυτα των δυο συμμετοχων μας στους Παγκοσμιους πολεμους . Ας μην ξεχναμε οτι την ιδια ακριβως μερα που οι Αγγλογαλλοι διναν εντολη στον Ελληνικο στρατο να μπει στην Σμυρνη ως δυναμη κατοχης εκ μερους της Ανταντ την ιδια λοιπον ημερα οι Αγγλοι εδιναν αδεια στον Κεμαλ να φυγει απο την Πολη να παει στον Ποντο και ως απεσταλμενος δηθεν του κατ ουσιαν εκθρονισμενου Σουλτανου να επιβαλει την ταξη στους μη θελοντες να αναγνωρισουν την ηττα τους εθνικιστες Τουρκους . Η συνεχεια γνωστη . Αν την παθουμε και τριτη φορα θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας . Με την Τουρκια θα λυσουμε τις διαφορες μας οταν το κρινουμε σκοπιμο εμεις την καταλληλη στιγμη και οχι σαν το μπουλντογκ του ΝΑΤΟ και του Ισραηλ . Ειμαστε αρχαιο εθνος που να παρει ευχη οχι συμμορια πορτιερηδων που οτι ωρα θελουν θα μας αδειασουν οι αρχιμαφιοζοι και θα βρεθουμε στην στενη . Οχι τριτη φορα τα κοροιδα του Αγγλοφωνου παραγοντα . ΑΜ
Γειά σου φίλε. Σήμερα προέχει η οικονομία, όπως καί στίς ζωές μας. Εμπορικές συμφωνίες, εξαγωγές, εισαγωγές, δάνεια, συμμαχίες. Τά όπλα υπηρετούν τό χρήμα όπως καί η φτωχή πλέον διπλωματία. Πετρέλαια, δρόμος τού μεταξιού προηγούνται. Ακόμη καί η υγεία πέρασε στά χέρια τού χρήματος όπως είχε περάσει ο αθλητισμός. Τό κέντρο τής ζωής σήμερα. Σήμερα η εργασία πρέπει νά εξασφαλίσει λίγη κόκα, λίγα κοκτέιλ, λίγα πάρτι. Τό σώμα αφιερώθηκε στόν πλούτο, η ομορφιά στούς γέρους. Ζούμε μέσα στήν εποχή τών τσάρων καί τής αναρχίας τού Ντοστογιέφσκι. Απλώς τό καζίνο έγινε χρηματιστήριο.
Συμφωνώ με την κεντρική ιδέα του μηνύματός σου ΑΜ,ωστόσο για να προχωρήσεις σε τέτοιου είδους επιλογές πρέπει να χεις στις τάξεις σου Σπαρτιάτες και όχι τους σύγχρονους Έλλη ες. Το να θέλεις να είσαι κύριος των επιλογών σου προυποθετει και ετοιμότητα να πληρώσεις βαρύ τίμημα όταν διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα γύρω σου.Αν αντιστέκεσαι από ξεροκεφαλιά τότε καλύτερα να δέχεσαι λύσεις λιγότερο οδυνηρές γιατί αργότερα η οδύνη θα ναι πιο μεγάλη.Πρόσφατο παράδειγμα: σχεδιο Ατσεσον για την Κύπρο.
Πως καταντήσαμε φλώροι;
Φλώροι, μάγκες μου, γίναμε από την πολλή καλοπέραση και το εύκολο κατέβασμα των βρακιών από την πλευρά των γυναικών μας. Όταν οι γυναίκες τα κατεβάζουν τόσο εύκολα τα βρακιά , τότε το έθνος αυτός είναι Προωρισμένο να Καταστραφεί, δεν το έχετε καταλάβει; Κρίμα και σας είχα για έξυπνους!
Πάρτο αλλιώς φίλε...το ερώτημα είναι ρητορικό!
Δημοσίευση σχολίου