Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

21 ΝΗΣΙΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΤΟ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΑΡΘΡΟ 12 ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ!

    του Κωστή Αλεξίου

“Το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται” λέει μια σοφή ελληνική παροιμία.


Η Τουρκία, βαδίζοντας πάνω στην εκβιαστική Αναθεώρηση της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάνης (1923), η οποία και αποτέλεσε τον 2ο τάφο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1ος και μέγας ήταν η Συνθήκη των Σεβρών 1920), προσπαθεί να εφεύρει ανύπαρκτα ζητήματα για να μεγαλώσει τα σύνορα, τα έσοδα, την επιρροή και τα πλεονεκτήματά της, σε Συρία, Λιβύη, Κύπρο και τελευταία Ελλάδα.

Έτσι, πότε κάνει λόγο για “κλειστή θάλασσα”, πότε για μικρά κυρίως νησιά που δήθεν δεν καταγράφονται ή δεν αναφέρονται στις Συνθήκες, θέλοντας να μας κάνει να καθίσουμε σε διμερή διάλογο, για να αναθεωρήσουμε υπό πίεση διμερώς την Λωζάνη

Αλλά εάν κρίνουμε με τα μέτρα και τα σταθμά της και πολύ περισσότερο με το “γράμμα” της Λωζάνης, τότε η Τουρκία θα βρεθεί να κατέχει παρανόμως 20 νησιά στα Δωδεκάνησα (δείτε σχετική αποκάλυψή μας εδώ) και 21 νησιά στην Θάλασσα του Μαρμαρά! Μέσα στην καρδιά του …Σουλτάνου! Κάτω από τις καμπάνες της μαρτυρικής Αγια-Σοφιάς!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ – ΚΟΦΤΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ
Βάση του άρθρου 12 της Συνθήκης της Λωζάνης, ένα άρθρο – κόφτης, η Τουρκία μπορεί να κατέχει μόνο τα νησιά που είναι σε απόσταση μικρότερη των 3 μιλίων από τις ακτές της!

Συνθήκη της Λωζάνης – Άρθρον 12: “Η ληφθείσα απόφασις τη 13η Φεβρουαρίου 1914 υπό της Συνδιασκέψεως του Λονδίνου εις εκτέλεσιν των άρθρων 5 της Συνθήκης του Λονδίνου της 17/30 Μαΐου 1913, και 15 της Συνθήκης των Αθηνών της 1/14 Νοεμβρίου 1913, η κοινοποιηθείσα εις την Ελληνικήν Κυβέρνησιν τη 13 Φεβρουαρίου 1914 και αφορώσα εις την κυριαρχίαν της Ελλάδος επί των νήσων της Ανατολικής Μεσογείου, εκτός της Ίμβρου, Τενέδου και των Λαγουσών νήσων (Μαυρυών), ιδία των νήσων Λήμνου, Σαμοθράκης, Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και Ικαρίας, επικυρούνται, υπό την επιφύλαξιν των διατάξεων της παρούσης Συνθήκης των συναφών προς τας υπό την κυριαρχίαν της Ιταλίας διατελούσας νήσους, περί ων διαλαμβάνει το άρθρον 15. Εκτός αντιθέτου διατάξεως της παρούσης Συνθήκης, αι νήσοι, αι κείμεναι εις μικροτέραν απόστασιν των τριών μιλίων της ασιατικής ακτής, παραμένουσιν υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν”.

Η αντικειμενική λοιπόν ερμηνεία είναι ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κατέχει νησιά που βρίσκονται πέραν των 3 μιλίων από τις ακτές της, εκτός από την Ίμβρο και Τένεδο που αναφέρονται ρητά και τις οποίες προβλεπόταν στην Συνθήκη καθεστώς ελληνικής γηγενούς Αυτοδιοίκησης και Αυτοαστυνόμευσης και των Λαγουσών Νήσων δίπλα στην Τένεδο!

Άρα, όποιο νησί είναι πέραν των 3 μιλίων δεν της ανήκει! Και αν μιλά για την δήθεν “κλειστή θάλασσα του Αιγαίου”, τότε η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να της δείξει την πραγματικά κλειστή Θάλασσα του Μαρμαρά, που περικλείεται από τα Στενά της Έλλης κάτω και από τα Στενά του Βοσπόρου πάνω!

ΤΑ 21 ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΑ
Η κλειστή λοιπόν Θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα) , που πήρε το όνομά της από την Νήσο του Μαρμαρά ή Προκόννησο ή Προικόνησο, με τα περίφημα λευκά “παλατιανά” μάρμαρά της, έχει 21 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που απέχουν περισσότερο από 3 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας! Και αυτά είναι:

(Α’ Μαρμαρονήσια – 14 νησιά πέραν των 3 μιλίων)


1. Νήσος του Μαρμαρά ή Προκόννησος ή Προικόνησος (τ. Marmara – αναφέρεται και σαν Ελαφόνησος), που απέχει 5,68 μίλια από τις ακτές.

2. Νήσος Νησί (τ. Esek), βόρεια της Προικονήσου, που απέχει 10 μίλια από τις ακτές.

3. Νησίδα τ. Kayainonu αριστερά της παραπάνω, που απέχει 10 μίλια από τις ακτές.

4. Νησίδα Αγέννησος ή Γαϊδουρονήσι (τ. Hayirsiz – αναφέρεται και σαν Σκόπελος), δυτικά της Προικονήσου, που απέχει 14 μίλια από τις ακτές.

5. Βραχονησίδα Φανάρι (τ. Fenerada), ανατολικά της Προκονήσου, που απέχει 7,21 μίλια από τις ακτές.



6. Νήσος Κούταλη (τ. Ekilnik), γνωστή από τον διάσημο Κουταλιανό, που απέχει 10 μίλια από τις ακτές.

7. Νήσος Αφησιά ή Οφιούσα (τ. Avsa), που απέχει 8,9 μίλια από τις ακτές.

8. Βραχονησίδα Φάρος (τ. Fener – αναφέρεται και σαν Ασμαλιάδα, Δελφάκι ή Δελφάκια, Πολύδωρα και Πολυδώρι), δυτικά της Αφησιάς, που απέχει 9,7 μίλια από τις ακτές.

9. Νησίδα Μαμαλίας (τ. Mamali – αναφέρεται και σαν Μαμαλιάδα), ανάμεσα σε Αφησιά και Αλώνη επάνω, που απέχει 5,38 μίλια από τις ακτές.

10. Νησίδα Προβατονήσι (τ. Koyun – αναφέρεται και σαν Φοίβη), κάτω από Μαμαλία, που απέχει 5,15 μίλια από τις ακτές.

11. Βραχονησίδα τ. Sogan (Κρεμμύδι;), κάτω και δεξιά από το Προβατονήσι, που απέχει 4,97 μίλια από τις ακτές.

12. Βραχονησίδα τ. Hacir, κάτω από την Sogan, που απέχει 4,85 μίλια από τις ακτές.

13. Νησίδα Παναγία ή Ιερά (τ. Yer), κάτω από το Προβατονήσι, που απέχει 6,24 μίλια από τις ακτές.

14. Βραχονησίδα Παλαιά (;) (τ. Kus), κάτω από την Ιερά, που απέχει 6,70 μίλια από τις ακτές.

(Β’ Πριγκιπόννησα – 6 νησιά πέραν των 3 μιλίων)


15. Νήσος Πρώτη (τ. Kinaliada), ο τόπος εξορίας και θανάτου του μεγάλου και μαρτυρικού μας Αυτοκράτορα Ρωμανού Δ΄ Διογένη (1.071 μ.Χ.), που απέχει 3,23 μίλια από τις ακτές.

16. Νήσος Αντιγόνη ή Αντιγόνεια (τ. Burgazada), όνομα που έδωσε ο Βασιλιάς της Μακεδονίας μας Δημήτριος Πολιορκητής (311 π.Χ.), προς τιμήν του αγέρωχου πατέρα του, Στρατηγού του Μ. Αλεξάνδρου και μετέπειτα επίσης Βασιλιά, Αντίγονου Μονόφθαλμου. Η Αντιγόνη, απέχει 3,65 μίλια από τις ακτές.

17. Νησίδα Πίτα (τ. Kasik), ανάμεσα σε Αντιγόνη και Χάλκη, που απέχει 3,28 μίλια από τις ακτές.

18. Νησίδα Νέανδρος ή Νιάνδρος (τ. Tavsan), που απέχει 5,64 μίλια από τις ακτές.

19. Νησίδα Οξειά (τ. Sivriada), που απέχει 8,18 μίλια από τις ακτές.

20. Νησίδα Πλάτη (τ. Yassıada),που απέχει 7,55 μίλια από τις ακτές.

(Γ΄ Κεντρική Προποντίδα – 1 νησί πέραν των 3 μιλίων)


21. Νήσος Καλόλιμνος ή Καλώνυμος (τ. Imrali), το νησί με την περίφημη φυλακή του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οκταλάν, όπου είχε φυλακιστεί και ο συγγραφέας του “Εξπρές του μεσονυχτίου” Μπίλι Χέιζ, μέχρι που δραπέτευσε και κατάφερε να γράψει την φρίκη που έζησε εκεί μέσα. Το βιβλίο του έγινε μετά η γνωστή, διάσημη, ομώνυμη ταινία. Η Καλόλιμνος απέχει 8 μίλια από τις ακτές.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Η Ελλάδα, αλλά και οποιαδήποτε άλλη χώρα έχει συνυπογράψει την Συνθήκη της Λωζάνης, κατά μόνας ή μαζί, μπορούν να προσφύγουν στα Διεθνή Δικαστήρια κατά της Τουρκίας, για παραβίαση της Συνθήκης και παράνομη κατοχή νησιών!

Ακόμη η χώρα μας, μπορεί πλέον να ρίχνει βροντερά στο τραπέζι το παραπάνω υπαρκτό νομικό ζήτημα, κάθε φορά που η Τουρκία πάει να δημιουργήσει ένα παρόμοιο, ανύπαρκτο όμως κατά την Συνθήκη θέμα, ενώ επιβάλλεται ήδη να ενημερώσει σχετικά όλες τις χώρες της Ε.Ε…

Αν η Τουρκία δεν συνετιστεί και συνεχίζει να παραβιάζει, να προκαλεί και να διεκδικεί, τότε η Ελλάδα σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μπορούν να απαιτήσουν την απόδοση των νησιών στην Ε.Ε., για την παρακολούθηση του καθεστώτος των Στενών, της Ναυσιπλοΐας, του Περιβάλλοντος, για ανεφοδιασμό Ευρωπαϊκών πλοίων, περίθαλψη Ευρωπαίων Ναυτικών και πολλά άλλα…

Ειδικά για τα Μαρμαρονήσια και ασχέτως με το τι θα κάνει η Ελλάδα σαν κράτος, οι Σύλλογοι των Ελλήνων Προσφύγων που κατοικούσαν στα ελληνικότατα πάντα αυτά νησιά ή οι απόγονοί τους, οι οποίοι και έχουν εύλογο έννομο συμφέρον, μπορούν να προσφύγουν στα Διεθνή Δικαστήρια κατά της Τουρκία, για παράνομη κατοχή των νησιών και των περιουσιών τους, από τα οποία και τις οποίες τους εκδίωξε, ζητώντας και αποζημιώσεις “μαμούθ”!

Π.χ., οι πρόσφυγες/απόγονοι της Νήσου Μαρμαράς, που ίδρυσαν τον Νέο Μαρμαρά στην Χαλκιδική, οι πρόσφυγες/απόγονοι της Νήσου Κούταλης που ίδρυσαν την Νέα Κούταλη στην Λήμνο, οι πρόσφυγες/απόγονοι της Αφησιάς που ίδρυσαν την Νέα Αφησιά και σήμερα Σάρτη στη Χαλκιδική κ.ο.κ., μπορούν όχι μόνο να προσφύγουν ομαδικά, αλλά και να δικαιωθούν πανηγυρικά, απαιτώντας κατά το “γράμμα”της Λωζάνης, την ιδιωτική απόδοση των νησιών που παρακράτησε και κατέχει παράνομα η Τουρκία, αφού σύμφωνα με το ρητό Άρθρο 12 της Λωζάνης, δεν επιτρέπεται να κατέχει κανένα νησί πέραν των 3 μιλίων από τις ακτές της!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 6
Αυτό τονίζει άλλωστε και το άρθρο 6 της Λωζάνης, μιλώντας για “θαλάσσια όρια“, δηλαδή για θαλάσσια σύνορα 3 στην ουσία μιλίων:


“…Εκτός αντιθέτων διατάξεων της παρούσης Συνθήκης, τα θαλάσσια όρια περιλαμβάνουσι τας νήσους και νησίδια τας κειμένας εις απόστασιν μικροτέραν των τριών μιλίων από της ακτής“.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ


Κλείνουμε με ένα προσωπικό μήνυμα στον Τούρκο – εκ Ποταμιάς της Ριζούντας του Πόντου – Πρόεδρο, ο οποίος είναι πολύ άξιος πράγματι για το κράτος του και η μεγαλύτερη ως τώρα ηγετική μορφή που είδε ποτέ η Τουρκία. Ένας πολιτικός με αρχές και ιδανικά, ένας οραματιστής του τόπου του, που έχει μπερδέψει όμως το 1920 με το 2020.

Η επιμονή του να καταργήσει την Συνθήκη της Λωζάνης, θα έχει σαν αποτέλεσμα να ξαναγυρίσει η Συνθήκη των Σεβρών.

Η Τουρκία δεν νίκησε την Ελλάδα μόνη της, αλλά με την συνεργασία Σοβιετικών και Δυτικών, που ενίσχυσαν τον Κεμάλ τόσο σε χρήμα, όσο και σε όπλα, αλλά και πολιτικά και διπλωματικά, για να μην υπερισχύσει ο Ελληνισμός και ξαναγίνει η Αυτοκρατορία του Βυζαντίου, λόγω και του τότε Βασιλέως Κωνσταντίνου, του και Στρατηλάτη επονομαζόμενου!

Για τον ίδιο τώρα λόγο, Ρώσοι και Δυτικοί, θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Θα ενισχύσουν άθελά της την Ελλάδα, για να μην ξαναγίνει ποτέ η Τουρκία μια άκρως επικίνδυνη, πανισλαμική μάλιστα, “Οθωμανική Αυτοκρατορία”, λόγω και του νυν Σουλτάνου Ερντογάν….

Οι καμπάνες της σκλαβωμένης Αγια-Σοφιάς μας, άρχισαν ήδη να σημαίνουν. Και μάλιστα εξαιτίας τής – τόσο αλόγιστης σε συνέπειες – μετατροπής της σε “τζαμί”. Όλοι οι Έλληνες τις ακούνε ήδη με δέος! Ακόμη και στο Παρίσι και σιγά σιγά σε όλες τις μεγάλες Πρωτεύουσες, που θα προτιμήσουν έναν φερέγγυο, σταθερό και πολιτισμένο Ελληνισμό, από μια ακόρεστη, απρόβλεπτη και απειλητική πια για τα συμφέροντα όλων “Μεγάλη Τουρκία”, με “γαλάζιες πατρίδες” και “πράσινα σαρίκια”…

Ερντογάν πρόσεξε. Όποιος τα βάζει με τον Θεό της Ελλάδας, υπογράφει το οικτρό του τέλος! Η Αγια-Σοφιά δεν είναι ένα …κτίριο, που μπορεί να αλλάζει αφεντικά και χρήσεις. Είναι αφιερωμένη στην Σοφία του ενός και αληθινού και μόνου Τριαδικού Θεού! Και η Σοφία Του απλά σε χρησιμοποιεί…

Για να δοθεί διεθνώς η αφορμή διάλυσης της Τουρκίας, όπως έγινε και με την Γιουγκοσλαβία και την τέως Σοβιετική Ένωση… Όπως έγινε στο Ιράκ, την Λιβύη και την Συρία…

Ακριβώς στα 200 χρόνια από το 1821 και στα 100 από το 1922… Ώδε η Σοφία εστί…

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

https://taxalia.blogspot.com 

diolkos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καζάν - καζάν .... https://www.zougla.gr/kosmos/article/na-katargi8i-i-stratia-tou-egeou-zitise-to-verolinom-apo-tin-tourkia