Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΒΟΒΟΛΗ

                                                         

Νίκος Αντωνιάδης

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΒΟΒΟΛΗ

ΕΠΟΧΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ & ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

__________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
[Εστάλη σε όλα τα Μ.Μ.Ε. - Θα μεταφραστεί και θα σταλεί και στα ξένα Μ.Μ.Ε.]
____________________________________________

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΒΟΒΟΛΗ

ΕΠΟΧΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ & ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Λίγες ώρες μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στο οποίο ακούστηκε για πρώτη φορά η φιμωμένη μέχρι τότε άποψη της επιστημονικής κοινότητας που αντιτίθεται σε αυτήν των διορισμένων από την κυβέρνηση επιστημόνων, o Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε ρόλο Ιεράς Εξέτασης, επέδωσε στον καρδιολόγο Φαίδωνα Βόβολη κλήση σε απολογία.

Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στις 23 Ιουλίου για το “εγκλημα” του κ. Βόβολη να
δημοσιεύσει ήδη από τον Μάρτιο, τέσσερις μήνες πριν, την τεμηριωμένη επιστημονική άποψή του και τους προβληματισμούς του για τον χειρισμό της κηρυχθείσης από τον Π.Ο.Υ. πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση και την επιτροπή των διορισμένων από αυτήν επιστημόνων. Η κλήση σε απολογία όμως επιδόθηκε δύο μήνες μετά την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης και έξι μήνες μετά το “έγκλημα”, λίγες ώρες μετά την δημόσια αποδόμηση από τον κ. Βόβολη των “επίσημων” παραδοχών και των κυβερνητικών αποφάσεων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος, στην κλήση σε απολογία, κατηγορεί τον κ. Βόβολη ότι τολμάει να εκφράζει επιστημονικές απόψεις “αντίθετες με τις εκφρασθείσες από την πολιτική ηγεσία του Υ.Υ. και της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων”, ότι “εμμέσως υποκινεί τους πολίτες να εναντιωθούν σε μελλοντικές αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης”, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον νέο κορωνοϊό, ότι “δημιουργεί σύγχυση και παραπλάνηση στο κοινό” και ότι “παραβιάζει τις αρχές της έντιμης εκφοράς κρίσεων και επιχειρημάτων και σεβασμού της άλλης άποψης”.

Πρόκειται ένα κατηγορητήριο στο οποίο περισσεύει η υποκρισία. Διώκεται η αντίθετη άποψη αλλά ταυτόχρονα αποδίδεται στον διωκόμενο έλλειψη σεβασμού στην “άλλη άποψη”. Πρόκειται για ένα κατηγορητήριο με το οποίο κατηγορείται ένας επιστήμονας για “πρόκληση σύγχυσης και παραπλάνησης”, επειδή τόλμησε να αναδείξει την πραγματική σύγχυση και την παραπλάνηση που έχουν προκαλέσει στο κοινό οι διορισμένοι από την κυβέρνηση επιστήμονες, με τις αντιφατικές επιστημονικές παραδοχές τους σε όλες τις πτυχές της κηρυχθείσης από τον Π.Ο.Υ. πανδημίας. Σε αυτές ο Ιατρικός Σύλλογος έχει κλείσει μάτια και αυτιά. Έκανε πως δεν είδε και δεν άκουσε την επιδημιολόγο Αθηνά Λινού να λέει στις 28 Ιουλίου, μία μέρα μετά την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης κατά του κ. Βόβολη, ότι η ίδια, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Σύψας παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό σχετικά με την επικινδυνότητα της μάσκας και την χρήση της μόνο από τους πάσχοντες και όχι τους υγιείς.

Πρόκειται για ένα κατηγορητήριο με το οποίο διώκεται ένας επιστήμονας επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει την κυβέρνηση και τους διορισμένους από αυτήν επιστήμονες και αντιτάχθηκε στην υποχρεωτικότητα για ολόκληρο τον πληθυσμό του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό.

Θα υπερασπιστώ τον εντολέα μου και φίλο γιατρό Φαίδωνα Βόβολη, και θα αγωνιστώ μαζί του με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι την τελική δικαίωσή του στην πειθαρχική αυτή δίωξη, η οποία παραπέμπει στις σκοτεινότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Θα αγωνιστούμε για την επιστήμη, την ελευθερία του λόγου και την ίδια αυτήν την Δημοκρατία.

Νίκος Ι. Αντωνιάδης
Δικηγόρος Αθηνών

ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Ο ΧΙΤΛΕΡ ΩΧΡΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥΣ.

Στέφανος Παγκοζιδης είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι λόγω τιμής υποτιμούν πολύ η νοημοσύνη αυτουνού Του λαού ξαφνικά δεν ξέρω γιατί νομίζουν ότι κάποιοι είναι νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να μας φιμώσουν και να μην υπάρχει άλλη άποψη γιατί αυτοί έχουνε πάρει από τα μεγάλα αφεντικά τους από το εξωτερικό Όπως και όλα τα υπόλοιπα κράτη να εξοντώσουν κόσμο και λαό αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία που εγώ δεν είμαι γιατρός καταλαβαίνω ότι εφόσον φόρεσαν τη μάσκα με επιβολή προστίμου και νόμιμα δημιούργησαν ασθενείς δημιουργήσανε αρρώστους και αυτοί οι άνθρωποι θέλουνε να συνεχίσουν να μας διοικούν θέλουνε να μην πάνε με τίποτα στα σπίτια τους γιατί πρέπει να ολοκληρώσουν την καταστροφή αυτή και Εκτός αυτού θέλουνε να θυμώσουν και αναγνωρισμένους ανθρώπους οι οποίοι δεν τα έχουνε πάρει οπωσδήποτε θέλουνε να τους φιμώσουν και δεν ξέρω πού αλλού θα πάει αυτό το βιολί αυτή η κατάσταση δηλαδή τον τελευταίο έξι μηνών είναι τραγική να μην έχεις λόγω έκφρασης να μην έχεις δικαίωμα να εισπνέεις αέρα που σου το έδωσε το δικαίωμα ο Θεούλης γιατί έτσι γεννήθηκες να κάνεις ότι θέλουνε αυτοί να σου επιβάλλουν τα πάντα να φυλακίζουν κόσμο και να λένε ότι δεν είναι δικτάτορες και να λένε ότι είναι δημοκράτες και να λένε ότι θέλουνε το καλό μας ντροπή τους ντροπή τους Εγώ πλέον ντρέπομαι που είμαι Έλληνας στα 60 μου δηλαδή μπορεί να το κάνανε άλλα κράτη που δεν έχουν ιστορία που δεν έχουν κουλτούρα που δεν έχουν ανθρώπους που με νοημοσύνη εδώ στην ελλαδίτσα αυτά τα πράγματα με τον κορονοϊό με τους μετανάστες με όλα αυτά τα κορόιδα ηλικία που δεν ξέρω τι θέλουν ακριβώς να κάνουνε Αλλά και πιο χαζός το έχει φανταστεί η κυρία κεραμεους από το πρωί μέχρι το βράδυ μοιάζετε αν τα τζάμια ξεκίνησαν έχει ένα καημό γυναίκα ο Κούλης μας έχει ένα καημό να φορέσουμε μάσκες για να μη μας φυλακιση για το καλό μας και οι υπόλοιποι οι ντενεκέδες αυτηνής της Μεγάλης πλειοψηφίας που ψηφίσαμε γιατί μέσα σε αυτή να είμαι και εγώ για να τους κάνουμε κυβέρνηση να μας φέρονται έτσι μετά από λίγο καιρό που ανέβηκαν επάνω στημένα ήταν όλα αυτά αλλά Δηλαδή ήμαρτον δεν ξέρω πλέον τι να πω

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ και ο ΣΤΑΛΙΝ, ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ και ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ!