Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Γ.Τράγκας: «Η κοινωνία κυριαρχείται από φόβο - Ζούμε ημέρες "πολιτικού ζόφου" και "ιατρικής τυραννίας"»


Έλλειμμα δημοκρατίας στην χώρα και αναβίωση καταστάσεων που θυμίζουν την επταετία της στρατιωτικής κυβερνήσεως, βλέπει ο αδέσμευτος και ανεξάρτητος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Και τότε όπως και τώρα, είχαν απαγορευτεί οι πορείες, οι συγκεντρώσεις, οι συναθροίσεις των νέων.

«Η γενική κοινωνική ατμόσφαιρα κυριαρχείται από φόβο, αγωνία, ανασφάλεια, οργή, θυμό και ένταση. Αυτά που ακούγονται είτε από τη κυβέρνηση είτε από τα κανάλια είτε από επιστήμονες, ξεπηδάνε μέσα από σελίδες του Τζωρτζ Όργουελ» προσθέτει.

Ακολουθεί το άρθρο του Γ.Τράγκα:

«Η χώρα βουλιάζει οικονομικά και η οργή του λαού παφλάζει πάνω στα ποτάμια της λάσπης. Σκέπασαν την Καρδίτσα, την Κεντρική Ελλάδα και περιοχές του Ιονίου. Ο πρωθυπουργός αποδοκιμάστηκε δυνατά χθες στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καρδίτσα. Κυκλοφόρησε εκεί φρουρούμενος από ισχυρή ομάδα αστυνομικών. Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα, μοίρασε υποσχέσεις.

Είπε ότι το κράτος κινήθηκε άμεσα και έδειχνε ότι ήθελε να τελειώσει η επίσκεψή του εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτή η κυβέρνηση, όσο καμία άλλη στο παρελθόν, πιστεύει στη δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας.

Πιστεύει ότι η τηλεοπτική πλύση εγκεφάλου, χειμαρρώδης όσο και η λάσπη του «Ιανού», μπορεί να κρύβει την εθνική καταστροφή, τον κλινικό θάνατο της οικονομίας, και, ταυτόχρονα, να αποθεώνει τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο πληθυσμός βρίσκεται σε αναβρασμό. Πολλές περιοχές της πατρίδας μας έχουν ισοπεδωθεί οικονομικά από το λοκντάουν, πολύ περισσότερο εκείνες οι περιοχές που επλήγησαν και από θεομηνίες.

Αυτός ο πρωθυπουργός ως συνταγματικά υπεύθυνος, εισήγαγε με τις τελικές πολιτικές επιλογές του τους Έλληνες συμπατριώτες του στη φωλιά του κούκου.


Η γενική κοινωνική ατμόσφαιρα κυριαρχείται από φόβο, αγωνία, ανασφάλεια, οργή, θυμό και ένταση. Αυτά που ακούγονται είτε από τη κυβέρνηση είτε από τα κανάλια είτε από επιστήμονες, ξεπηδάνε μέσα από σελίδες του Τζωρτζ Όργουελ.

Η ζωή έγινε αφόρητη, όχι λόγο της πανδημίας και του υπαρκτού και συνήθως ασυμπτωματικού κορονοϊού, γιατί οι υπεύθυνοι που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό είναι ελλιποβαρείς σε γνώσεις, μεταβάλλουν συνεχώς απόψεις, διοχετεύουν εδώ και μήνες στην κοινή γνώμη αντιφατικές πληροφορίες για την προφύλαξή της από τον ιό, και η ίδια η εφαρμογή των μέτρων χλευάζει και ακυρώνει όσα λένε.

Ας πούμε, φωνάζουν να τηρούνται οι αποστάσεις. Αυτό είναι σωστό, αλλά οι κρατικές αρχές στοιβάζουν τον πληθυσμό τόσο στα λεωφορεία όσο και στα τρένα.

Οι άνθρωποι είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Είναι σαν βδέλλες στο μετρό και μέσα στα λεωφορεία. Η μάσκα ακυρώνεται ως μέτρο προφύλαξης όταν ο ιδρωμένος είναι σε πλήρη επαφή με τον άλλο και αναπνέει σε απόσταση εκατοστών.

Η όλη κατάσταση είναι ο τετραγωνισμός του κύκλου: Αν απαγορεύεις τις συναθροίσεις πάνω από εννέα άτομα αλλά στοιβάζεις χιλιάδες στα τρένα, στα λεωφορεία και στα αεροπλάνα, δεν πρόκειται να αναχαιτίσεις τον ιό που διατρέχει για δεύτερη φορά όλα τα κράτη, όλη την ανθρωπότητα.

Στέλνεις αστυνομικούς στις πλατείες να διαλύσουν τους νεαρούς, αλλά το αστυνομικό σώμα έχει περίπου 500 κρούσματα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους ασυμπτωματικά. Οι ιατροί, για την ακρίβεια όχι οι χρυσοπληρωμένοι λοιμωξιολόγοι, διαψεύδουν ότι έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ. Λένε ότι ο υπουργός Υγείας, ο κ Κικίλιας ψεύδεται ασύστολα.

Πόσο μπορεί να αντέξει μια κοινωνία την καταπίεση, όταν βλέπει ή ακούει υπερβολές και αντιφάσεις που έρχονται σε σύγκρουση με ανεφάρμοστα μέτρα; Ο σεβαστός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου λέει ότι πρέπει να προσάγονται οι αρνητές της μάσκας, ότι πρέπει να διώκονται ή το ελάχιστο να πληρώνουν πρόστιμο.

Εντάξει, να βάλουμε όλοι μάσκα. Εντάξει, να γίνουμε όλοι απρόσωποι. Ποιος ή ποιοι θα είναι υπεύθυνοι από τις επιπλοκές που θα παρουσιάσουν τα άτομα με αναπνευστική λειτουργία; Πόσο μπορεί να αναπνεύσει ένα παιδί ή ένας ηλικιωμένος που χρησιμοποιεί από νωρίς το πρωί τα μέσα μεταφοράς; Πόσο τον διασφαλίζει ταυτόχρονα η χρήση μάσκας όταν σαρδελοποιείται στο μετρό; Τα κανάλια έδειξαν χθες χιλιάδες ανθρώπους ο ένας δίπλα στον άλλο, στις αποβάθρες του μετρό. Είναι πραγματικά φαιδρό να πιστέψει ένας σοβαρός άνθρωπος ότι ο ιός σε τέτοιο στρίμωγμα και τέτοια στενή επαφή ανακόπτεται από τη χρήση μάσκας.

Η ατμόσφαιρα επί ημερών κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι άρρωστη. Θυμίζει την εποχή της επταετίας. Δεν έχει την ίδια συσκευασία αλλά μυρίζει το ίδιο. Ο Παπαδόπουλος έβλεπε όλη την κοινωνία ως εχθρό του έθνους και της καθεστηκυίας τάξεως.

Έβλεπε τους κομμουνιστές να επελαύνουν πάνω σε άσπρα άλογα και έριχνε ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των αρμάτων μάχης για να κατηγορήσει τους κομμουνιστές ως σαμποτέρ του έθνους.

Και τότε είχαν απαγορευτεί οι πορείες, οι συγκεντρώσεις, οι συναθροίσεις των νέων για να μην «μολύνονται» οι άνθρωποι από τον κομμουνιστικό ιό. Και τότε η τυραννική κατάσταση οδήγησε σε εθνικό ακρωτηριασμό. Τώρα υπάρχει ο ιός αλλά υπάρχει και η σκοπιμότητα. Ο ιός είναι συνήθως ασυμπτωματικός. Η σκοπιμότητα είναι συμπωματική. Μέσα σε έναν χρόνο και κάτι, η χώρα παρουσιάζει προϊούσα σήψη και βρίσκεται σε αποσύνθεση όπως ένα πτώμα σε τυμπανιαία κατάσταση. Η πολιτική σκηνή όζει.

Με αφορμή τον covid19 γίνονται πράγματα πίσω από την πλάτη ενός ολόκληρου λαού και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Κυκλοφορούν ήδη δημοσιεύματα τόσο στο διαδίκτυο όσο και στις ξένες εφημερίδες ότι στα πρακτικά των συμφωνηθέντων στο Βερολίνο η Ελλάδα δέχτηκε μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου με αντάλλαγμα την αποχώρηση σε κάποιο βάθος της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός άγεται και φέρεται ως πραγματική μαριονέτα από την κ Μέρκελ. Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα στο εξωτερικό που αναφέρουν το μπλοκάρισμα του Εμανουέλ Μακρόν από την κ Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να λέει στον Γάλλο Πρόεδρο να μην ενθαρρύνει τους Έλληνες στην αδιαλλαξία τους.

Χθες μάθαμε ότι ξεκινά στην Κωνσταντινούπολη ο 61ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας. Το ερώτημα είναι ποιες είναι οι διαφορές μας με την Άγκυρα; Το Καστελόριζο; Το Φαρμακονήσι; Το Αγαθονήσι; Η Δωδεκάνησος; Η Κύπρος; Όσοι πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα αρκεστεί ή στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή σε κάποια βραχονήσια κάπου στην Αν. Μεσόγειο, πλανώνται θανάσιμα.

Ο Ερντογάν θα επιτεθεί κατά μήκος όλων των συνόρων του ελληνισμού. Για αυτό δεν αναγνωρίζει τη Δημοκρατία της Κύπρο, για αυτό δεν αναγνωρίζει τη Λωζάνη, και για αυτό λέει ότι είναι Τούρκοι οι κάτοικοι της Θράκης. Οι ροζάκηδες εδώ και χρόνια έχουν προετοιμάσει το κλίμα. Το κλίμα ενός διαλόγου που οδηγεί σε εθνικό ακρωτηριασμό. Όλο αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ουσιαστικά διαπραγμάτευση της Γερμανίας με τον Ερντογάν για τα νότια σύνορα του δορυφόρου της, με τον μεγάλο διαχρονικό πελάτη και σύμμαχό της. Οι Γερμανοί πάντα εκπαίδευαν τον τουρκικό στρατό και πουλούσαν όπλα στην Άγκυρα. Σε όλους τους πολέμους ήταν φίλοι και σύμμαχοι, και πάντα εναντίον της Ελλάδος.

Όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες στα δελτία ειδήσεων αποδεικνύουν ότι η πολιτική νοσηρότητα αυτής της κυβέρνησης διαλύει τα πάντα και σπρώχνει τη χώρα στη χειρότερη αποσύνθεση που είχε επί γερμανικού μνημονίου.

Ταυτόχρονα γινόμαστε μάρτυρες οπερετικών καταστάσεων. Ο κ Χαρδαλιάς σκύβει και φιλάει το χέρι του ιερέα που απεγκλώβισε εκεί στην Κεντρική Ελλάδα αλλά μετά αρνείται ότι του φίλησε το χέρι παραβαίνοντας τις οδηγίες προφύλαξης για τον covid19. Ο ιερέας τον διαψεύδει. Ομολογώ ότι εγώ δεν ενοχλήθηκα που ο Χαρδαλιάς φίλησε το χέρι ενός παπά, γιατί η ανοησία πάει σύννεφο αν πιστέψουμε ότι θα κόλλαγε από το χέρι του παπά. Ο κ Κουμουτσάκος πήγε να μεταλάβει, και καλά έκανε, και έπεσε η μισή κυβέρνηση να τον «φάει ζωντανό».

Η κ Κεραμέως έχει εξαφανιστεί και δεν απαντά για όσα αισχρά και τυραννικά γίνονται στα σχολεία. Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν μαθητές που αγωνίζονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και τους προσάγουν. Μητέρες συλλαμβάνονται, επειδή θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο στην προστασία των παιδιών τους. Οι «μασκολάτρες» συγκρούονται με τους «μασκομάχους». Οι αστυνομικοί βγάζουν σηκωτούς τους επιβάτες από τα λεωφορεία που αρνούνται ή υποφέρουν από τη χρήση μάσκας.

Ουδείς προσέχει ότι ο ένας είναι πάνω στον άλλο στα λεωφορεία, ότι το ένα ιδρωμένο πιγούνι χαϊδεύει το διπλανό ιδρωμένο σβέρκο ή μάγουλο. Επίσης, ουδείς αστυνομικός γνωρίζει ότι αφού δεν απολυμαίνονται τα καθίσματα και οι χειρολαβές, επί ώρες ο ιός επικάθεται και περνάει σε χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Εγώ προσωπικά έχω συγκεντρώσει χιλιόμετρα δηλώσεων των λοιμωξιολόγων, που αν τις διαβάσει κάποιος χρειάζεται μετά τρία πακέτα λεξοτανίλ και αρκετό λίθιο, για να ηρεμήσει και να μην γίνει διπολικός. Φυσικά, ο κ Σύψας βγήκε και είπε (και μόνο για αυτό θα έπρεπε να έχει κληθεί από τον εισαγγελέα το Αρείου Πάγου) ότι όλα όσα είχε πει στο παρελθόν ανατράπηκαν από νέες πληροφορίες που ήρθαν από την επιστημονική κοινότητα.

Ωστόσο, αν ο σεβαστός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σκύψει στις επίσημες ιστοσελίδες του ΠΟΥ ή στις Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές Ενώσεις πνευμονολόγων ή άλλων ειδικοτήτων, θα διαπιστώσει ότι ο ΠΟΥ συνιστά μη χρήση μάσκας κάτω των 12 ετών.

Ας πούμε ,όμως, ότι φοράμε όλοι μάσκα, γάντια, και διαστημικές στολές ή στολές βιολογικού πολέμου. Υπάρχουν κυβερνητικά μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας; Υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για όσους έχασαν τις δουλειές τους; Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να λειτουργήσουν πάλι οι επιχειρήσεις εστίασης; Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα. Η χώρα έχει καταστραφεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δέκα χρόνια ισοπεδωτικής οικονομικής καταστροφής.

Τα τηλεοπτικά κανάλια, και κυρίως ο ΣΚΑΪ, αποκρύβουν την πραγματικότητα και επιχειρούν καθημερινά να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την αλήθεια που είναι η ανυπαρξία του συστήματος υγείας

Το ένα μετά το άλλο νοσοκομείο της χώρας ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Το νοσοκομείο της Νίκαιας, ο ιστορικός Ευαγγελισμός και άλλες νοσηλευτικές μονάδες, καταγγέλλουν ότι ουσιαστικά ο ανύπαρκτος υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να βελτιώσουν τις υποδομές, να αυξήσουν το προσωπικό και να διπλασιάσουν ή να τριπλασιάσουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι αρμόδιοι υπουργοί μακιγιάρουν την κατάσταση και προβαίνουν σε ψευδείς ανακοινώσεις σχετικά με όσα έκαναν για την βελτίωση του εθνικού συστήματος υγείας. Τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου της Νίκαιας όσο και ο Ευαγγελισμός περιγράφουν μια δραματική κατάσταση επί των ημερών του Μητσοτάκη.

Τα τηλεοπτικά κανάλια, και κυρίως ο ΣΚΑΪ, αποκρύβουν την πραγματικότητα και επιχειρούν καθημερινά να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την αλήθεια που είναι η ανυπαρξία του συστήματος υγείας. Στην Ελλάδα, όπως σωστά έλεγε ο συνάδελφος Γιώργος Βούλγαρης το πρωί στον Ελλάδα 943, οι Έλληνες πεθαίνουν μόνο από covid19. Δεν υπάρχει άλλη αιτία θανάτου. Ουδείς πεθαίνει πλέον από καρκίνο ή καρδιά. Ουδείς χάνει τη ζωή του από τροχαίο ή άλλες λοιμώξεις.

Όλοι τρέχουν να ανιχνεύσουν από πού πέρασε ο ιός ο οποίος διατρέχει τα πέρατα της οικουμένης, και προσβάλλει τους πάντες. Είναι ασυμπτωματικός στους περισσότερους και έχει θνησιμότητα δύο τοις χιλίοις επί των νοσούντων. Ακόμα και αν φοράμε όλοι μάσκες και όλοι πλένουμε τα χέρια μας, η κυβέρνηση μας σαρδελοποιεί στο μετρό, στα λεωφορεία και στα αεροπλάνα.

Ζούμε ημέρες «πολιτικού ζόφου» και «ιατρικής τυραννίας». Η δημοκρατία και το Σύνταγμα, όπως συνέβη και επί εισαγωγής μνημονίου, κάνει εκπτώσεις. Επί χούντας δεν μπορούσες να μιλήσεις. Επί μνημονίου σε έλεγαν «φαιδρό, εξτρεμιστή ή αγανακτισμένο».

Ο κ Πικραμένος ενέκρινε το μνημόνιο γιατί, όπως έλεγε, οι συνθήκες που ζούσε η χώρα έμοιαζαν με εκείνες του πολέμου. Τώρα μας λένε ότι υπάρχει ο νόμος της ανάγκης, δηλαδή της αναχαίτισης της πανδημίας.

Η βουβωνική πανώλη, η μαύρη πανώλη, άφηνε πίσω της λόφους νεκρών. Η ασιατική γρίπη άφηνε ανθρώπους που πέθαιναν με κυανομένα χείλη. Ο Έμπολα σκοτώνει έναν στους δύο. Ο αιμορραγικός πυρετός φέρνει φρικτό τέλος. Η φυματίωση διαδίδεται ταχύτερα του covid19, καθώς έχει αερογενή μετάδοση. Από τα πνευμονικά σπήλια που προκαλεί ο βάκιλος του Koch, εκατομμύρια πέθαιναν με αιμοπτύσεις. Ο καρκίνος σκοτώνει σαρωτικά.

Πάνω από τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από το AIDS. Η οικονομία, όμως, δεν σταμάτησε, και ο χρόνος δεν πάγωσε. Ο covid19 είναι στη συντριπτική πλειοψηφία των νοσούντων ασυμπτωματικός, κάτι που δεν λέγεται από κανέναν συνάδελφό μου.

Η θνησιμότητα είναι δύο τοις χιλίοις επί των νοσούντων, όχι επί των ασυμπτωματικών. Υπάρχει θέμα, υπάρχει ιός, πρέπει να προσέχουμε, πρέπει να τηρούμε αποστάσεις και να πλενόμαστε σχολαστικά. Πρέπει να υπάρχει ατομική ευθύνη αλλά όχι πανικός και εκπτώσεις στη δημοκρατία, στο Σύνταγμα και στα ατομικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κινείται απειλητικά εναντίον των πολιτών οι οποίοι ενώ φοράνε μάσκα, υποφέρουν και αρνούνται να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν να μην κολλάς τον ιό στοιβαζόμενος στο μετρό και στα λεωφορεία.

Επίσης, πρέπει να πω στον σεβαστό εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι παράλληλα με τις εισαγγελικές οδηγίες και απαγορεύσεις θα πρέπει οι υπεύθυνοι για το χάλι μας, υγειονομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού να μας πούνε πώς μπορεί να αναπνεύσει με μάσκα ένας που έχει περάσει πνευμονικό οίδημα ή καρδιαγγειακή νόσο ή εγκεφαλικό ή υποφέρει από αναπνευστική ανεπάρκεια ή έχει αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή κλειστοφοβία ή έχει γυαλιά τα οποία θαμπώνουν με τη χρήση της μάσκας.

Είναι απαραίτητο, είναι ανθρώπινο, είναι σύννομο, όταν τίθεται μια οδηγία να συνοδεύεται από οδηγίες για τα χιλιάδες περιστατικά στα οποία δεν μπορεί να έχει εφαρμογή. Θέλω να επισημάνω στο Μαξίμου ότι όλα τα φάρμακα που δίνονται από τους ιατρούς προβλέπουν και αναφέρουν τη δοσολογία αλλά και την αποφυγή λήψης και χρήσης λόγω παρενεργειών.

Ο σεβαστός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρέπει να λάβει υπόψιν του ότι υπάρχουν φάρμακα ή ιατρικά όργανα επιβεβλημένα για διάφορες παθήσεις τα οποία όμως, δυστυχώς, έχουν παρενέργειες για χιλιάδες οργανισμούς. Π.χ δεν μπορείς να δώσεις μια σειρά από φάρμακα σε εγκυμονούσες, ούτε μπορείς να επιβάλεις σε διαβητικούς τη λήψη ή τη χρήση φαρμάκων και ιατρικών οργάνων εάν ο οργανισμός τους δεν το ανέχεται.

Οφείλω να προειδοποιήσω την κυβέρνηση και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ότι υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν μαζικές εγκληματικές πράξεις. Σήμερα οι ιατροί των νοσοκομείων ξεσπαθώνουν κατά των ελλείψεων του συστήματος υγείας. Αύριο θα μιλήσουν εναντίον εκείνων που βγαίνουν στην τηλεόραση ή παίρνουν μεγάλα ποσά. Και κατόπιν θα στραφούν εναντίον των δικαστών που συνηγόρησαν για λόγους ανάγκης σε μέτρα οριζόντια, χωρίς εξαιρέσεις για παρενέργειες και αδύναμους οργανισμούς.»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.in.gr/2020/09/23/world/sokaristiko-peristatiko-sto-strasvourgo-anegkefaloi-edeiran-foititria-epeidi-forouse-fousta/

Ανώνυμος είπε...

Aυτό το "μονοκόμματο" (όπως λέμε: μονοκομματική εξουσία και διακυβέρνηση), το "απόλυτο" αν και συνεχώς εναλλασσόμενο ("Ζυγίζουμε κάθε φορά τα υπέρ και τα κατά της μάσκας. Χτες ήταν περισσότερα τα κατά, σήμερα όμως είναι περισσότερα τα υπέρ!" - Σκέτη επιστήμη!), το βίαιο και αυταρχικό την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό μέτωπο όλοι φοβόμαστε ότι έχουν ήδη συμφωνηθή παραχωρήσεις σε μια "τσαμπουκαλού" Τουρκία, απέναντι στην οποία αν "αμυνθούμε" πραγματικά, δεν έχει καμμιάν ελπίδα ("Άμυνα δεν είναι μόνο να μην σε αφήσω να περάσης, αλλά να σε προειδοποιήσω επίσης ότι αν παραβιάσης τα σύνορα, την άλλη στιγμή εγώ θα βρεθώ με τα πλοία μου έξω απ' τη Σμύρνη", όπως είπε σοβαρός ναύαρχος ε.α.). Ένας αληθινός θρίαμβος της διπλωματίας! Στην οποία και μόνον πιστεύουμε... 'Ετσι δεν μπορεί να επιβιώση παρά μόνο μια όλο και μικρότερη και όλο και πιο αυταρχική "ελίτ"... Έλληνες υπάρχουν ακόμα;