Καμιά δεκαπενταριά μαντράχαλοι με ματσούκια και κόκκινα πανάκια φτάνουν για να δώσεις την εντύπωση του υποκινητή σε μια διαδήλωση μαθητών και διδασκόντων. Οι εκατοντάδες μαθητές που ακολουθούν, ούτως ή άλλως, δεν ενδιαφέρονται ποιος θα σταθεί μπροστά τους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο χαβαλές. Ο χαβαλές της κατάληψης που γίνεται χαβαλές της διαδήλωσης και οι πραγματικοί ρέκτες τον μετατρέπουν σε τσίρκο με μολότοφ. Οπως θα αντελήφθητε δεν συγκαταλέγομαι σε όσους πιστεύουν ότι η όλη αναταραχή οφείλεται σε οργανωμένες μειοψηφίες που την υποκινούν. Αυτές μπορεί να έριξαν την ιδέα ή και να οργάνωσαν μία ή δύο, όπου έτυχε να μπορούν να το κάνουν. Δεν ελέγχουν όμως την εξάπλωση των σχολικών καταλήψεων. Το δικό τους πολιτικό εργαλείο είναι η κουτοπονηριά. Παράδειγμα ο κ. Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε πως συμφωνεί με τις καταλήψεις για να βγουν να καταγγείλουν αφελώς οι της Νέας Δημοκρατίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τις καταλήψεις. Μα αυτό ακριβώς επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Να εμφανιστεί ότι διαθέτει τόση δύναμη στις νέες γενιές ώστε να μπορεί να κλείσει τα σχολεία. Να βγάλει από πάνω του τη σκόνη της ανυπαρξίας που τον έχει σκεπάσει από τότε που βρέθηκε στην αντιπολίτευση. Ψάχνει «αγανακτισμένους» για να τους εκφράσει όπως τότε. Τους μόνους που μπορεί να υποκινήσει μαζί με το ΚΚΕ είναι κάτι πρόωρα γερασμένοι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ που βαριούνται να μπουν στην αίθουσα. Και για να κερδίσουν χρόνο μέχρι να βγουν στη σύνταξη φωνάζουν ότι στάζει το ταβάνι και η μάσκα εμποδίζει την ανάπτυξη της σκέψης τους.
Οι καταλήψεις μεταδίδονται διά του μιμητισμού. Ο Χρήστος Παπανίκος έκανε σκίτσο με τους μαθητές που κρέμονται σαν πίθηκοι από τα κάγκελα. Για καλό και για κακό η παιδική και η εφηβική ηλικία κινητοποιείται από τη μίμηση. Οι έφηβοι έχουν μεγαλύτερη ελευθερία να μιμηθούν ό,τι τους εντυπωσιάσει από ό,τι τα παιδιά. Ποιος έφηβος τόλμησε να μείνει έξω από την καζούρα; Οταν λοιπόν ακούς ότι στο τάδε σχολείο έγινε κατάληψη λες κι εγώ κάτι πρέπει να κάνω. Πολλώ μάλλον που περνούν οι μέρες και διαπιστώνεις ότι η οργανωμένη καζούρα είναι δωρεάν. Κανείς δεν τιμωρεί τους καταληψίες, προσπαθούν διάφοροι να τους νουθετήσουν, ενώ αυτοί συνεχίζουν να γλεντάνε. Η Παιδεία του χαβαλέ είναι έθιμο. Πόσες δεκαετίες διέπρεψε η κατάληψη στο Πολυτεχνείο; Αυτό δεν είναι καζούρα. Είναι τυραννικό καθεστώς.Οι καταλήψεις είναι εκδηλώσεις του χαβαλέ. Και ο χαβαλές δεν αφορά μόνον την εκπαίδευση. Είναι η κυρίαρχη νοοτροπία μιας κοινωνίας που έχει μάθει, προκειμένου να συγκρουστεί με τα προβλήματά της, να ξεσαλώνει. Και με τον καιρό εθίστηκε στο ξεσάλωμα. Με αποτέλεσμα να επινοεί ανύπαρκτα προβλήματα για να διασκεδάσει κάνοντας χαβαλέ.
Η αριστερά στο σύνολό της εκμεταλεύτηκε σε αισχρό βαθμό τις νεανικές ηλικίες. Στην Ελλάδα που μάζες προλετάριων δεν υπήρχαν,δημιούργησαν τον 'εξεγερμένο νεαρό', και μια που τα εργοστάσια ήταν λιγοστά,τα αντικατέστησαν με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Το σχολείο- εργοστάσιο και οι μαθητές- προλετάριοι : καταλήψεις, η δικτατορία του προλεταριάτου.
4 σχόλια:
Η αριστερά στο σύνολό της εκμεταλεύτηκε σε αισχρό βαθμό τις νεανικές ηλικίες. Στην Ελλάδα που μάζες προλετάριων δεν υπήρχαν,δημιούργησαν τον 'εξεγερμένο νεαρό', και μια που τα εργοστάσια ήταν λιγοστά,τα αντικατέστησαν με τα σχολεία και τα πανεπηστήμια. Το σχολείο- εργοστάσιο και οι μαθητές- προλετάριοι : καταλήψεις, η δικτατορία του προλεταριάτου.
πιο πολυ εχει να κανει με το γεγονος οτι η Ελλαδα επεσε κατευθειαν στα δοντια του πολιτιστικου μαρξισμου. Ενα χαρμανι κλασσικου μαρξισμου και πολιτιστικου μαρξισμου διαπερνα ακομη και τωρα το πραγματα στην Ελλαδα. Το γεγονοςοτι εχεουν διαλυσει και εχουν σρην κυριολεξια εγκατασταθει στον χωρο της εκπαιδευσης υπακουει στα κελευσαμα του Γκραμσι. Λογω της καθυστερησης που παρατηρειται στην κινηση των ιδεων στην Ελλαδα φτασαμε στο σημειο πρωτου προλαβουμε να αφομιωσουμε τον κλασσικο μαρξισμο να τρεχουμε λαχανιασμενοι να καταλαβουμε και το νεο φρουτο του πολιτιστικου-ψυχολογικου μαρξισμου. Το αναμενομενο μπαχαλο εχει αποτυπωθει στην ελληνικη κοινωνια. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΜΑς ΕΧΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ. ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ.
"Είναι αξιοθαύμαστη η ψευδαίσθηση που έχουμε ότι η απόφαση μιας στιγμής μπορεί να συμπυκνώσει ένα υποτιθέμενο ηθικό ανάχωμα που δίνει νόημα στην κατά τα άλλα, αδιάφορη για άλλους, ύπαρξη μας".
http://www.press-gr.com/2020/10/blog-post_31.html
Eτσι τά πετούν τά φαγητά καί οι λαθραίοι.Αν δέν τό δουλέψεις τό φαγητό δέν έχει αξία. Αν δέν τό αρπάξεις στήν προκείμενη. Ισως ισχύει καλύτερα τό Δέν θελω τή συμπόνια κανενός.Μάλλον τήν ενεργοποίησε η εικόνα τού ζευγαριού. Οι νεοέλληνες έχουν ήδη εγκαταλείψει κάθε διαφοροποίηση. Ενα είδος γύφτου κυριαρχεί μέσα τους.
Δημοσίευση σχολίου