Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Τι κρύβεται τελικά πίσω από τη Βικιπαίδεια;

ΠΟΙΟYΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΗΜΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

 Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα


Με πάνω από πέντε εκατομμύρια λήμματα στα αγγλικά για κάθε θέμα που μπορεί να φανταστεί κανείς, η 13η ιστοσελίδα παγκοσμίως και η 12η στην Ελλάδα σε επισκεψιμότητα, με 18 δισεκατομμύρια θεάσεις το μήνα συνολικά, και 191.910 λήμματα στα ελληνικά, η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια έχει γίνει η κύρια πηγή γνώσεων για τους χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και κύριαρχο μοντέλο για έργα που παράγονται από κοινού.

Ως βασικές αρχές της Βικιπαίδειας επισήμως προτάσσονται η ουδέτερη οπτική γωνία, για την ακρίβεια, η παρουσίαση κάθε οπτικής γωνίας για ένα θέμα, και οι επαληθεύσιμες και οι αξιόπιστες πηγές. Η περιβόητη πολιτική ουδετερότητας (ΝΡV – Neutral Point of View) υποτίθεται ότι για τη Βικιπαίδεια είναι μη διαπραγματεύσιμη και απόλυτη.

Τα προβλήματα ξεκινούν από το ότι κάθε άτομο στον κόσμο μπορεί να γράψει ή να επεξεργαστεί άρθρα, κάτω από τις αυστηρές οδηγίες και τις υποτιθέμενες διαδικασίες εξασφάλισης που έχει θεσπίσει η Βικιπαίδεια για τη πρόληψη της εξύβρισης, της λογοκλοπής ή της διαστρέβλωσης των γεγονότων. Πόσο όμως ισχύει κάτι τέτοιο;

Όταν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος του περιεχομένου από ειδικούς και ο οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει λήμματα ή να κάνει προσθήκες πάνω στα ήδη υπάρχοντα, να διαγράψει περιεχόμενο, και να το αντικαταστήσει με άλλο, όταν δεν υπάρχουν πηγές, είτε αυτές κατευθύνουν σε ανύπαρκτους ή αναξιόπιστους συνδέσμους, κάτι που αποκαλείται «βανδαλισμός», τελικά το όλο αποτέλεσμα καθίσταται αφερέγγυο.

Όταν λοιπόν και εφόσον ένας βανδαλισμός γίνει αντιληπτός από κάποιον άλλον χρήστη, εκείνος οφείλει να τον …διορθώσει.

Αν μπορεί φυσικά.

Διότι όποιος αντιλαμβάνεται «βανδαλισμό» στη Βικιπαίδεια δεν σημαίνει ότι είναι και σε θέση να τον διορθώσει. Ο κώδικας πληροφορικής για τη δημοσίευση ενός λήμματος είναι εξαιρετικά περίπλοκος για τον μέσο άνθρωπο, κάτι που έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο ιδρυτής της Βικιπαίδειας.

Είναι λοιπόν αδύνατον ένας μέσος χρήστης που βλέπει «βανδαλισμούς», να μπει μέσα στο ειδικό λογισμικό της Βικιπαίδειας και να διορθώσει τις τερατωδίες που δημοσιεύονται. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχει αρκετές γνώσεις πληροφορικής, να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και να έχει εκπαιδευτεί.

Αυτά μόνον οι νεώτερες ηλικίες μπορούν να τα κάνουν, ωστόσο, οι μαθητές και οι φοιτητές δεν έχουν την εμπειρία να γράψουν άρθρα πάνω σε κρίσιμους τομείς, ούτε οι νεώτεροι, εκτός κι αν έχουν κάνει πανεπιστημιακές σπουδές σ’αυτούς.

Τι συμβαίνει τελικά; Μήπως κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Βικιπαίδειας;

Παρά τις πομπώδεις δηλώσεις της που απευθύνονται σε αφελείς, αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τι γράφει η Βικιπαίδεια, θα διαπιστώσει ότι τα περισσότερα άρθρα της στερούνται ουδετερότητας και αξιοπιστίας. Οι δε παραπομπές και οι πηγές που χρησιμοποιούνται, ειδικά στην ελληνική έκδοση, είναι ολοφάνερο ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένες επιδιώξεις: της ατλαντικής ολιγαρχίας και της παγκοσμιοποίησης.

Χαρακτηριστική επίσης είναι η ρητή αποποίηση ευθύνης: «Η Βικιπαίδεια δεν παρέχει εγγύηση ποιότητας.Δεν μπορεί να εγγυηθεί, από καμιά άποψη, την εγκυρότητα των στοιχείων που βρίσκονται εδώ. […] Κανείς από τους συντάκτες, τους συνεισφέροντες, τους χορηγούς, τους διαχειριστές, τους χρήστες ή οποιουσδήποτε άλλους συνδέονται με τη Βικιπαίδεια με οποιονδήποτε τρόπο, δεν μπορεί να θεωρηθεί αρμόδιος για την εμφάνιση οποιωνδήποτε ανακριβών ή δυσφημιστικών πληροφοριών ή για τη χρήση των στοιχείων που περιλαμβάνονται ή συνδέονται σε αυτές τις ιστοσελίδες».

Μ’ άλλα λόγια η Βικιπαίδεια δηλώνει ότι είναι παντελώς αφερέγγυα.

Το έχουν άραγε αντιληφθεί αυτό οι περισσότεροι Έλληνες, και ιδίως όσοι είναι γονείς που τα παιδιά τους βασίζουν τις σχολικές εργασίες τους στη Βικιπαίδεια, και ακόμα χειρότερα, οι φοιτητές;

Η δομή της Βικιπαίδειας είναι πυραμιδική: όλοι οι χρήστες διαβάζοντας οποιοδήποτε λήμμα, υφίστανται συνεχή πλύση εγκεφάλου να συμμετάσχουν στη λημματογράφηση, και να βρουν και άλλους λημματογράφους με αντάλλαγμα ένα μικρό δώρο. Η μεγάλη μάζα που κάνει όλη τη δουλειά (οι αφανείς μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και βιβλιοθηκονόμοι) έχει πιαστεί κορόιδο.

Κάποιοι καταφέρνουν να γίνουν κάποτε διαχειριστές. Οι πιο καλοί διαχειριστές φτιάχνουν Ομάδες Χρηστών και Παραρτήματα, διοργανώνουν «εκδηλώσεις εξωστρέφειας» που πάντα στοχεύουν στο να βρίσκουν όλο και περισσότερους λημματογράφους. Με απλά λόγια, αν η δεξαμενή των χρήσιμων ηλιθίων στερέψει, η Βικιπαίδεια θα κλείσει.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Wikiskan, κάποιοι λημματογράφοι φαίνεται να έχουν γράψει ακόμα και 7.600 άρθρα, έχοντας ξοδέψει ακόμα και 6 ώρες την ημέρα, ορισμένοι δε αδιαλείπτως εδώ και …17 χρόνια.

Η πραγματικότητα όπως τη θέλει η ατλαντική ολιγαρχία

Με βάση λοιπόν τους χρηματοδότες, το είδος των ανθρώπων που γράφουν στη Βικιπαίδεια (μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί μαρξιστικού προσανατολισμού, κυρίως νέοι σε ηλικία και άνδρες) τα ΕΣΠΑ, αλλά και τους βανδαλισμούς των λημμάτων από «ανώνυμους» που διεξάγονται τακτικά, εξηγείται γιατί τα περισσότερα λήμματα στην ελληνική Βικιπαίδεια είναι γραμμένα με τρόπο που προωθεί τα εξής:

• μια παγκόσμια κυβέρνηση ως μονόδρομο,
• τους στόχους της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ,
• την ελεύθερη λαθρομετανάστευση και τη κατάργηση των συνόρων,
• τον πολιτιστικό μαρξισμό και τα κινήματα τύπου Αντίφα,
• την αποποινικοποίηση των εγκλημάτων,
• το δυτικό, ευρωατλαντικό μοντέλο ζωής,
• την αγιοποίηση των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ,
• τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας, της Κίνας και των συμμάχων τους,
• μια αρνητική στάση απέναντι στον χριστιανισμό και ιδιαίτερα στην Ορθοδοξία,
• τη προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου,
• την υποστήριξη και τη προβολή του παγκόσμιου εβραϊσμού και του Ισλάμ,
• τη γερμανοφιλία και την τουρκοφιλία,
• τη δαιμονοποίηση του πατριωτισμού και του έθνους,
• το κίνημα LGBT και γενικότερα τις μειονότητες,
• την αντιστροφή εννοιών (novlangue) ως νέα κανονικότητα, κατά τα πρότυπα της Σχολής της Φρανφούρτης και της κυβερνητικής για τη χειραγώγηση των μαζών.

Τζωρτζ Σόρος

Στο σχετικό λήμμα είναι μία μινιμαλιστική απλούστευση του βιογραφικού του υπέργηρου μεγιστάνα. Όλος ο βίος και η πολιτεία του εμμονικού με τον μετανθρωπισμό διεθνούς τζογαδόρου και κερδοσκόπου, αποκρυσταλλώνονται στην παρακάτω εγκωμιαστική παράγραφο:

«Ο Τζωρτζ Σόρος άφησε το στίγμα του ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος κερδοσκόπος, αρκετά σοφός ώστε να αποσύρεται από τις αγορές όσο είναι ακόμα μπροστά στο παιχνίδι. Ο κύριος όγκος των τεραστίων προσόδων του είναι πλέον αφιερωμένος στη μετάβαση και τις προσπάθειες των αναδυόμενων εθνών να γίνουν ανοιχτές κοινωνίες, ανοιχτές όχι μόνο με την έννοια της οικονομικής ελευθερίας αλλά, κυρίως, με την έννοια της ανεκτικότητας και του σεβασμού της ελεύθερης σκέψης και συμπεριφοράς».

Ποια είναι τα αναδυόμενα έθνη άραγε; Πάντως όχι το ελληνικό που έχει ιστορία τουλάχιστον 30 χιλιάδων ετών.

Ευεργέτης λοιπόν και φιλάνθρωπος, αλλά μόνο στην ελληνική Βικιπαίδεια ο Σόρος, την οποία κάποιοι ελέγχουν ασφυκτικά, κάτι που δεν συμβαίνει όμως σε άλλες εκδόσεις της, όπως στη γαλλική και στην αγγλική, όπου πλείστα στοιχεία του Σόρος που στην ελληνική έκδοση αποκρύπτονται, βγαίνουν στη φόρα, όπως:

Η εβραϊκή του καταγωγή, η κολοσσιαία κερδοσκοπία του κατά της στερλίνας το 1992, η φοροδιαφυγή του σε φορολογικούς παραδείσους, το ξέπλυμα χρήματος, η παραπομπή του στη δικαιοσύνη και το πρόστιμο που του επεβλήθη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του νόμου περί εμπορικών συναλλαγών, η υποστήριξη του Ισλάμ και η χρηματοδότηση δράσεων όπως:

• η νομιμοποίηση της κάνναβης,
• η πλατφόρμα δημοψηφισμάτων Avaaz,
• ο έλεγχος του διαδικτύου μέσω αυθαίρετης ανακήρυξης πραγματικών γεγονότων σε ψευδή (fake news),
• η εκστρατεία αντί-Brexit,
• οι δυσφημιστικές εκστρατείες κατά του Σέρβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, όπου σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ είχαν σαν αποτέλεσμα τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς του 1999,
• η προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και του Τζόε Μπάιντεν,
• οι αναρίθμητες ΜΚΟ που δρουν υπέρ της παράνομης μετανάστευσης, της κατάργησης των συνόρων κ.ά.

Επίσης, στην ελληνική έκδοση, δεν αναφέρεται πουθενά ότι το Ινστιτούτο Open Society του Σόρος υπό την καθοδήγηση οργανισμών του βαθέως αμερικανικού κράτους, όπως η USAID, η CIA και εξέχοντες παράγοντες της ατλαντικής ολιγαρχίας, όπως ο σύμβουλος ασφαλείας Ζμπίγκνιεφ Μπρεζίνσκι, συνετέλεσε μέσω των ΜΚΟ του στις «χρωματιστές επαναστάσεις» σε χώρες επιρροής της πρώης Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και του αραβικού κόσμου, προκειμένου να ανατρέψει τις νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις τους με στόχο τη στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας.

Tα λογότυπα των «χρωματιστών» επαναστάσεων έχουν βγει από το ίδιο καλούπι: της USAID και της CIA. Δεξιά, το λογότυπο του αντι-πουτινικού κινήματος νέων Oborona στη Ρωσία (2005), με πυρήνες σε 25 ρωσικές πόλεις.

Σύμφωνα δε με μελέτη της Rand Corporation με τίτλο Building Moderate Muslim Networks oι ΜΚΟ του Σόρος που είχαν πάρει εργολαβία τις «χρωματιστές επαναστάσεις» έδρασαν και σε μουσουλμανικές χώρες, όπως η Αλγερία, η Τυνησία, η Αίγυπτος, η Λιβύη, το Μπαχρέιν, η Συρία και άλλες, απαιτώντας περισσότερο «εκδημοκρατισμό» και «δικαιωματανθρωπισμό» αναπτύσσοντας τις περιβόητες «Αραβικές Ανοίξεις». Η Rand ξέρει τι λέει…

Ωστόσο, στη ελληνική Βικιπαίδεια, στο λήμμα «Έγχρωμη επανάσταση» ενώ αναφέρεται ότι γίνεται στο όνομα του εκδημοκρατισμού, αποσιωπάται ότι υπάρχουν πλείστες αποδείξεις ότι τις έχουν οργανώσει τα συγκεκριμένα ιδρύματα και οι ΜΚΟ του Σόρος και ότι στο τέλος επεμβαίνει το …ΝΑΤΟ, διότι ο τελικός στόχος είναι η αποσταθεροποίηση της Ευρώπης, η περικύκλωση της Ρωσίας και μία ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν και στη Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η πρακτική των προαναφερθέντων οργανισμών, μόλις καταφέρουν μέσω των ΜΚΟ του Open Society Foundations να ανατρέψουν μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση μιας χώρας, είναι να μετατρέπουν αυτές τις ΜΚΟ σε πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις πρώτες εκλογές που διεξάγονται αμέσως μετά την ανατροπή του παλαιού καθεστώτος (Regime Change).

Κατατοπιστικότατο γράφημα που δείχνει τον ρόλο που έπαιξε το Ινστιτούτο Open Society του Τζωρτζ Σόρος (σήμερα Open Society Foundations), στη διεξαγωγή «χρωματιστών επαναστάσεων» με στόχο την ανατροπή φιλορωσικών καθεστώτων. Πηγή: © Oriental Review / Οscar Baffi, 2008. Προσαρμογή γραφήματος στα ελληνικά: «Απεροπία».

Τέλος, από τον Έλληνα αναγνώστη της Βικιπαίδειας, αποκρύπτονται στοιχεία που εμφανίζονται στις άλλες γλώσσες, δηλαδή ότι:

• Ο Τζωρτζ Σόρος έχει καταγγελθεί από τον Ρουμάνο πρωθυπουργό Βίκτωρα Πόντα, αλλά και από τον Σκοπιανό πρώην πρωθυπουργό Νικολά Γκρουέφσκι, ως «εχθρός του έθνους».

• Ο Τζωρτζ Σόρος με την οργάνωσή του International Renaissance Foundation επενέβη στην επανάσταση στην Ουκρανία για την ανατροπή του νομίμου καθεστώτος.

• Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου έχει καταγγείλει ότι ο Σόρος και τα ιδρύματά του υπονομεύουν την ίδια την ύπαρξη του ισραηλινού κράτους, διότι εξωθούν Αφρικανούς λαθρομετανάστες να εισβάλλουν στο έδαφός του, και πολλά άλλα.

Ποιος «ξεπλένει» άραγε όλα τα λήμματα περί του Σόρος και των ιδρυμάτων του στην ελληνική Βικιπαίδεια;

Μετανθρωπισμός εναντίον Δημοκρατίας και ελληνισμού

Οι ώρες που διάγει η πατρίδα μας είναι πολύ κρίσιμες. Στο κατώφλι του μετανθρωπισμού που επιδιώκουν διακαώς ορισμένοι παράφρονες μεγιστάνες, επείγει να αλλάξουν ομαδικά τρόπο σκέψης όλοι οι Έλληνες πολίτες που θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει ο Homo Sapiens και Ελλάδα χριστιανική με Έλληνες αυτόχθονες πολίτες.

Επείγει να μάθουν να αντιλαμβάνονται το βρώμικο ρόλο διάφορων οργανισμών εναντίον του Ελληνισμού και εναντίον του ανεπανάληπτου δώρου που ο Ελληνισμός προσέφερε στην παγκόσμια ανθρωπότητα: της Δημοκρατίας.

Σήμερα η Δημοκρατία δέχεται λυσσώδη επίθεση από τον εωσφορικής συλλήψεως μετανθρωπισμό και τις δόλιες μεθόδους που χρησιμοποιεί. Δύο απ’ αυτές είναι η αρχαία γνωστική μέθοδος της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της αντιστροφής των εννοιών. Ανάμεσα στους κύριους πυλώνες διαστρέβλωσης συγκαταλέγεται και η Βικιπαίδεια.

Τούτων δοθέντων, η Βικιπαίδεια είναι ένας θνήσκων οργανισμός δίχως μέλλον και πρέπει να αποκλειστεί ως πηγή πληροφόρησης των Ελλήνων, πόσο μάλλον ως η βασική εγκυκλοπαίδεια των παιδιών και των νέων.

Συμβουλευτείτε καλύτερα πολλές πηγές ταυτόχρονα, και βεβαίως τον αντίποδα της Βικιπαίδειας, τη Μεταπαίδεια που αποτελεί μια αξιοπρεπή πηγή ευρέσεως ιστορικών γεγονότων και βιογραφιών Ελλήνων πατριωτών, τις οποίες διαφορετικά είναι αδύνατον να βρει κανείς στο διαδίκτυο, και εφιστήστε τη προσοχή των νεώτερων να αγνοήσουν παντελώς και τα λήμματα, και τις ανθελληνικές εκδηλώσεις της Βικιπαίδειας.

H συνέχεια τού απολύτως απαραίτητου άρθρου :https://aperopia.fr/10-2020/ti-kryvetai-telika-piso-apo-ti-vikipaideia/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχει τον ρόλο που είχε η Εγκυκλοπαίδεια των Διαφωτιστών : να εισάγει το ''ρεύμα της εποχής''...