Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Τίποτα δεν λέγεται τυχαία για τα 6 και 12 ναυτικά μίλια! Προετοιμασία για όσα “μας ετοιμάζουν” στα ελληντουρκικά είναι

Ο κ.Χρυσοχοϊδης είχε δηλώσει “αδιάβαστος” στο πρώτο μνημόνιο. Παρόλα αυτά γνώριζε πολύ καλά τι ψήφιζε…

Χθες στη Βουλή χαρακτήρισε “εθνικισμό” το αναφαίρετο ελληνικό δικαίωμα για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Λίγες ημέρες πριν ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης μας είπε ότι η νέα κόκκινη εθνική γραμμή είναι τα 6 ναυτικά μίλια.

Δεν πρόκειται για “λεκτικά ατοπήματα”, ούτε φυσικά μπορούν να αποδοθούν σε άγνοια! Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανένα πολυσέλιδο μνημόνιο ο κ.Χρυσοχοϊδης και ο κ. Γεραπετρίτης προφανώς γνωρίζει καλά τα δικαιώματα της χώρας.

Φαίνεται ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να μας προετοιμάσει για όσα …μας ετοιμάζουν οι “σύμμαχοι και φίλοι”. Μια “συμφωνία”, μια “λύση” που θα κλείσει το “γεωπολιτικό παζλ” της “καυτής περιοχής” μας, για να μπορούν απρόσκοπτα να “γίνουν οι δουλειές”.

Είναι πασιφανές νομίζουμε, ότι άπαντες οι “ισχυροί” δυτικοί μας σύμμαχοι έχουν καταλήξει στην απόφαση να επιτρέψουν στον Ερντογάν να συνεχίσει και να κλιμακώσει την πίεση εναντίον της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι σύντομα θα “λυγίσουμε”. Αυτή είναι κατά τις εκτιμήσεις τους πολύ ευκολότερη “διαδρομή”, από την άλλη που επιβάλλει σκληρά μέτρα κατά της Τουρκίας. Το δρόμο της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου.

Ο μόνος που αντιτίθεται στον Ερντογάν, γιατί θίγονται άμεσα συμφέροντα της χώρας του είναι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν. Παραδόξως η Ελλάδα αντί να συνταχθεί με την ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης, έχει επιλέξει την σαφώς φιλοτουρκική Γερμανία! Κάποια στιγμή θέλοντας και μη η κυβέρνηση θα εξηγήσει την επιλογή της…

Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι η ελληνική κοινή γνώμη μπορεί να ΄ναι “βουβή” και να μην καταγράφεται η έντονη αντίθεση της για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι Έλληνες πολίτες δεν πείθονται ούτε από ψευτοδιλήμματα όπως το “πόλεμος ή ειρήνη”, ούτε πτοούνται πλέον από ερωτήματα τύπου “και τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο”. Το να “εκτιμούν” τα θέλω του κόσμου και να “νομίζουν” ότι γνωρίζουν τις αντιδράσεις τους μάλλον έχουν οδηγήσει τους κυβερνώντες σε λάθος συμπεράσματα. Καλύτερο είναι να ακούσουν τον κόσμο, ο οποίος δεν πρόκειται να “καταπιεί” άλλη ήττα. Η ελληνική κοινή γνώμη δεν αντέχει “δεύτερα Ίμια” αν και αυτό που ενδέχεται να μας προκύψει αν δεν σοβαρευτούμε δεν θα ΄χει καμία σχέση με την κρίση του 1996. Θα ΄ναι πολύ χειρότερο…

https://www.militaire.gr/tipota-den-legetai-tychaia-gia-ta-6-kai-12-naytika-milia-proetoimasia-gia-osa-quot-mas-etoimazoyn-quot-sta-ellintoyrkika-einai/

Δεν υπάρχουν σχόλια: