Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Καταγγελία-φωτιά της Γαλλίας εναντίον του Ερντογάν: Προκλητικός, αγενής και επικίνδυνος…

                               

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε χθες το βράδυ τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

«Η Γαλλία σημειώνει, επιπλέον, την απουσία συλλυπητήριων μηνυμάτων και μηνυμάτων συμπαράστασης εκ μέρους του προέδρου της Τουρκίας μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί», του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε πριν από μία εβδομάδα σε μια ισλαμιστική επίθεση, κοντά στο σχολείο του, στα προάστια του Παρισιού.

Το Ελιζέ επισημαίνει, επίσης, τις «πολύ προσβλητικές δηλώσεις (του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα».

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε για τον επικεφαλής ενός κράτους που συμπεριφέρεται σε εκατομμύρια μέλη διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων με αυτόν τον τρόπο, είναι: να πάτε πρώτα να κάνετε εξετάσεις για την ψυχική υγεία» σας, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Τούρκος προέδρος, είχε καταγγείλει, ως πρόκληση, τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για την ανάγκη «διάρθρωσης του Ισλάμ» στη Γαλλία.

«Από τότε που εξαπέλυσε την επίθεσή του στη Συρία, η Γαλλία δεν σταμάτησε να καταγγέλλει τη συμπεριφορά του προέδρου Ερντογάν, οι τελευταίες εβδομάδες έδειξαν πως είχαμε δίκιο», συνεχίζει το Ελιζέ.

Η γαλλική προεδρία ζήτησε εκ νέου σήμερα «η Τουρκία να βάλει τέλος στις επικίνδυνες περιπέτειές της στη Μεσόγειο και την περιοχή» και κατήγγειλε την «ανεύθυνη συμπεριφορά» της Άγκυρας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.


Αξιώσεις έχουν τεθεί. Ο Ερντογάν έχει δύο μήνες για να απαντήσει. Μέτρα θα πρέπει να ληφθούν στο τέλος του έτους», ανέφερε επίσης το Ελιζέ σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο.

  • ΟΙ ΧΥΔΑΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες σήμερα -εκ νέου- κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Προηγούμενα μέσα στο μήνα, ο Μακρόν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον “Ισλαμικό αυτονομισμό” για τον οποίο όπως είπε, απειλεί να πάρει τον έλεγχο μερικών από τις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη τη Γαλλία, προκαλώντας τη δριμεία αντίδραση του Ερντογάν.

Από τότε, η Γαλλία έχει συγκλονιστεί από τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή Ιστορίας, από έναν ακραίο Ισλαμιστή, που ήθελε να εκδικηθεί την χρήση από τον καθηγητή των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ στη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

“Πιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο,” δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε επαρχιακό συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη της Καισάρειας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και εναντίον της Ελλάδας, όπως κάνει πάντα:

«Στην Ανατολική Μεσόγειο  είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο πλευρό το δίκιου αντί να παραδοθούμε στην κακοκαμαθημένη Ελλάδα και στον Ελληνοκυπριακό τομέα. Εάν εκείνοι που είναι απέναντί μας δεν ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τα δικά μας σχέδια», είπε και ακολούθησαν οι αθλιότητες κατά του κ. Μακρόν.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Turkey

https://hellasjournal.com

Δίολκος

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ. ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ. ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ. 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ. ΥΠΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ. ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!! ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπά το Μητσοτακέικο και το..οθωμανικόν άραγε;