Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Τρεις νεκροί από επίθεση ισλαμιστή στη γαλλική Νίκαια - Αποκεφάλισε άνδρα & γυναίκα μέσα σε εκκλησία!


Νέα επίθεση ισλαμιστή σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας όπου εξτρεμιστής αποκεφάλισε εβδομηντάχρονο άνδρα και μια γυναίκα (κατά άλλες πηγές αποκεφάλισε μόνο την γυναίκα) ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει  και τρίτος νεκρός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Η επίθεση έγινε λίγο πριν τις 9 το πρωί ώρα Γαλλίας και μάλιστα στο εσωτερικό της εκκλησίας της Παναγίας στην Νίκαια στην καρδιά της πόλης.


ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις δύο γυναίκες αποκεφαλίστηκε από τον δράστη.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί δήλωσε ότι ο δράστης συνελήφθη. «Είμαστε θύματα του ισλαμοφασισμού», επισήμανε ο δήμαρχος, ο οποίος μετέβη στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο δράστης πρώτα πυροβολήθηκε από την Αστυνομία και στη συνέχεια συνελήφθη ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, επαναλάμβανε τη φράση «Αλλάχου Άκμπαρ» («Ο θεός είναι Ύψιστος») και ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων.

O τρόπος με τον οποίο έδρασε ο άνδρας ήταν ακριβώς ο ίδιος με τη δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο της Νίκαιας.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανάν επιβεβαίωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Μετά την επίθεση στη Νίκαια όμως, άνδρας με μαχαίρι επιτέθηκε και τραυμάτισε τον φρουρό του γαλλικού προξενείου στην Τζέντα, ενώ η γαλλική αστυνομία σκότωσε άνδρα στην Αβινιόν, ο οποίος είχε απειλήσει περαστικούς και αστυνομικούς με μαχαίρι, φωνάζοντας «Αλλάχου ακμπάρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: