Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΕ > Μέρκελ: Καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν σε lockdown

 Σε δραματικούς τόνους μίλησε προς τους ηγέτες, της ΕΕ, η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τους κάλεσε να λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα και να προχωρήσουν σε νέα lockdown.

Σύμφωνα με το Politico, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης,


η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι το lockdown είναι ο μόνος τρόπος ώστε να σπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα», φέρεται να είπε, ωστόσο οι πολίτες είναι κουρασμένοι, έπρεπε να δούμε «τα νοσοκομεία να γεμίζουν».

Μεταξύ των ηγετών της ΕΕ γίνεται αρκετή συζήτηση σχετικά με την «κόπωση από τον κορωνοϊό» που αισθάνονται οι πολίτες, την οποία κρίνουν ως σημαντική πρόκληση για την καταπολέμηση της πανδημίας. «Οι άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ κουρασμένοι από τον κόσμο που υποφέρει από τον ιό» ανέφερε.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική»

«Βρισκόμαστε σε δραματική κατάσταση. Και μας αφορά όλους, χωρίς εξαίρεση», τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπεραμυνόμενη των μέτρων που αποφασίστηκαν χθες για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ παραδέχθηκε ότι ο εκνευρισμός των πολιτών για τους περιορισμούς είναι απολύτως κατανοητός, αλλά «δεν υπήρχε ηπιότερη λύση». Έκανε δε λόγο για μια «ιατρική, κοινωνική, ψυχολογική, οικονομική και πολιτική δοκιμασία».

«Στην αρχή της χειμερινής περιόδου, η κατάσταση είναι δραματική. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» και ο αριθμός των κρουσμάτων πρέπει να περιοριστεί σε διαχειρίσιμο επίπεδο, δήλωσε η κ. Μέρκελ ενώπιον της ολομέλειας στην Bundestag, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε πολλές περιοχές «λειτουργεί ήδη στα όριά του».

http://greeknation.blogspot.com/2020/10/lockdown_77.html

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΩΣ. ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΗΔΗ. Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: