Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
Από την μία η επιβολή αποκλειστικά και μόνον καθηγητών της λογικής του Σόρος στις θεωρητικές σχολές από το 1981 και εντεύθεν και από την άλλη η ανθελληνική προπαγάνδα των ΜΜΕ φαίνεται πως έχουν προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην συνείδηση που έχει ο μέσος Έλληνας για τον εαυτό του. Αφορμή για αυτήν μας την διαπίστωση στάθηκε η νέα πρόκληση της επιτροπής της Γιάννας. Για την εν λόγω, βέβαια, επιτροπή τα είπαμε από τους πρώτους και εξηγήσαμε ότι το καλύτερο είναι απλώς να μην ασχολούμαστε μαζί της, καθώς η απομείωση κάθετί ελληνικού, η πρόκληση και η προσωπική προβολή των ελάχιστα γνωστών μελών της είναι οι στόχοι της. Σήμερα, όμως, θα κάνουμε μία εξαίρεση όχι για να αναφερθούμε στην νέα πρόκληση παίζοντας και εμείς το παιχνίδι της, αλλά επειδή ακριβώς η αντίδραση σε αυτήν την πρόκληση υπήρξε απογοητευτική όχι λόγω του πλήθους των αρνητικών σχολίων που έλαβε, πράγμα ιδιαίτερα συμφέρον για την εν λόγω επιτροπή, μα κυρίως λόγω της ποιότητας των σχολίων αυτών.
Στα δεκάδες σχόλια που απορρίπτουν την ανάρτηση για τα πρόσωπα από την αρχαιότητα ως το 2021 δεν διαβάσαμε δυστυχώς ούτε ένα που να αναφέρεται στα δύο βασικά προβλήματα των εικονιζόμενων προσώπων. Όλα μα όλα επικεντρώθηκαν στο τρίτο προβληματικό στοιχείο, την προβολή του συμπαθούς νιγηριανού σπουδαίου καλαθοσφαιριστή που μεγάλωσε και έμαθε το μπάσκετ στην Ελλάδα ως απόληξης του Ελληνισμού και σπουδαιότερου Έλληνα της εποχής μας. Κανένας σχολιαστής δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται πρώτα πρώτα την εσκεμένη απουσία και έτσι φέρονται όλοι σαν να το θεωρούν φυσικό και σωστό να απουσιάζουν παντελώς πρόσωπα από την μεσαιωνική ιστορία του Ελληνισμού, που τα αφεντικά των ξενόδουλων μας έμαθαν να λέμε βυζαντινή. Και έπειτα, κανένας πάλι δεν σημείωσε την απουσία του ιδρυτή του νεοελληνικού κράτους, του Ιωάννη Καποδίστρια.
Με την απουσία ανάμεσα στον Περικλή και τον Κολοκοτρώνη των μεσαιωνικών προγόνων οι σοφοί της Γιάννας μας λένε κατάμουτρα μούλους, ένα έθνος δημιούργημα του κράτους, ένα έθνος που δημιουργήθηκε, όπως μας δίδασκαν οι ίδιοι άνθρωποι από την σειρά του ΣΚΑΙ, μόλις το 1821. Ένα ψευτοέθνος δηλαδή, κάτι σαν τους αγαπημένους του αφεντικού τους, του Σόρος, Σκοπιανούς. Ένα τεχνητό δημιούργημα, που προήλθαμε από την αρχαιολατρεία κάποιων ρομαντικών ξένων και από την πλαστή εγγραφή της κλασικής ελληνικής αρχαιότητας ως δικής μας παράδοσης, των μπάσταρδων Νεοελλήνων, οι οποίοι δεν είχαμε- κατά την παρουσίαση αυτή της επιτροπής- καμία σχέση με την αρχαιότητα…. Τι κι αν οι Βυζαντινοί λόγιοι διέσωσαν την αρχαία σοφία, τι κι αν σεμνύνονταν αρκετοί να γράφουν ότι κατάγονταν από τους Έλληνες (κι αυτοί που δεν σεμνύνονταν λόγω της ειδωλολατρικής χροιάς τότε του Έλληνα και αυτοί παραδέχονταν στα κείμενά τους έμμεσα την ελληνική καταγωγή τους προσπαθώντας να την αναιρέσουν και να καταδικάσουν το ειδωλολατρικό παρελθόν).
Από την άλλη, με την απουσία του Καποδίστρια θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι το έθνος μας έβγαλε και έναν ηγέτη αντάξιο των αρχαίων και μεσαιωνικών προγόνων και στα νεώτερα χρόνια. Έναν ηγέτη που οραματίστηκε μια Ελλάδα ελεύθερη από τους Τούρκους και ανεξάρτητη από τους ξένους και καλά συμμάχους. Ακόμη περισσότερο, όμως, θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι στα νεώτερα χρόνια είμαστε μόνο για φρου φρου κι αρώματα, για χορούς και πανηγύρια. Η νεώτερη Ελλάδα για τους εχθρούς του Ελληνισμού είναι μόνο κάποιοι επιστήμονες, καλλιτέχνες και αθλητές! Καμία πολιτική ύπαρξη. Το ανήκομεν εις την Δύσιν το πάνε ένα βήμα πιο πέρα: υπάρχουμε μόνο επειδή η Δύση το θέλει. Καμία δική μας ηγεσία δεν έκανε τίποτε που να έχει σημασία. Και καλά τον Καποδίστρια τον μισούν για την ευφυΐα και την τιμιότητά του που τόσο μακρυά βρίσκονται από αυτόν και στα δύο. Αλλά εδώ δεν συμπεριέλαβαν ούτε τον αγαπημένο των δυτικόφιλων τα παλιά τα χρόνια, τον Βενιζέλο, ούτε καν και τον κουφό εθνάρχη, τον ανήκομεν εις την Δύσιν.
Και αντί να παρατηρούν, όσοι κακώς ακόμη ασχολούνται με την εν λόγω επιτροπή, τα ανωτέρω, κόλλησαν με τον νιγηριανό παικταρά. Τα αφεντικά της επιτροπής θα τρίβουν τα χέρια τους για την πρόοδο της διάβρωσης της συνείδησης του Έλληνα…. Και όχι άδικα….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου