από την Gloria Callarelli
Συζητείται το βίντεο που δημοσίευσε (και αποσύρθηκε αμέσως) από το «Barilla Foundation», έναν φορέα παροχής της τοπικής εταιρείας τροφίμων που εμπλέκεται στη διάδοση ενός είδους κουλτούρας τροφίμων και «αειφορίας» στον κόσμο. Μάλιστα, σε αυτή τη συνεισφορά βίντεο, γελώντας και αστειευόμενος, το ίδρυμα αμφισβήτησε το αυξανόμενο φαινόμενο του γεύματος εντόμων ως τροφής που καταναλώνεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη , γιατί όχι ίσως ως συστατικό σε μια «παραλλαγή» της καρμπονάρας.Η αντίδραση διαμαρτυρίας από τούς λάτρεις του καλού φαγητού στα κοινωνικά δίκτυα ήταν άμεση και αμέσως υψώθηκε η ασπίδα του mainstream που έκανε λόγο για προβοκάτσια, αστείο βίντεο, μπανάλ «έρευνα αγοράς».
Προφανώς, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αυτό που θέλει κανείς να περάσει ως αθώο επεισόδιο κρύβει, είτε του αρέσει είτε όχι, μια στρατηγική. Αυτό που συνέβη είναι σοβαρό για πολλούς λόγους και θα εξηγήσω γιατί.
Είναι σοβαρό πρώτα απ' όλα για το γεγονός και μόνο ότι συνέβη, γιατί αυτό προϋποθέτει ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο, αυτό το θέμα που ασχοληθήκαμε, έχει ήδη μπει στη συλλογική φαντασία. Όλοι γνωρίζουμε τη θεωρία του «Παράθυρου του Όβερτον» (Αμερικανός κοινωνιολόγος που πέθανε, εξάλλου, σε αδιευκρίνιστες συνθήκες) που συνήθιζε να επιβάλλει ακόμη και τις πιο απαράδεκτες αλλαγές στις μάζες.
Το παράθυρο του Overton προϋποθέτει αρκετές φάσεις: η πρώτη είναι αυτή του αδιανόητου, τη στιγμή που ανοίγει το «παράθυρο» για το συγκεκριμένο θέμα και αρχίζουμε να μιλάμε για αυτό. Είναι ακόμα η φάση της απόρριψης, της απώθησης, αλλά μιλάμε για αυτό, θα μιλήσουμε για αυτό και αρχίζουμε να προετοιμάζουμε το έδαφος για το επόμενο βήμα που είναι αυτό της εξαίρεσης. Μετά την παραδοχή της εξαίρεσης, επιτυγχάνεται το αποδεκτό, οπότε το φαινόμενο γίνεται εύλογο, διαδεδομένο (χάρη σε μια σφυροκοπημένη προπαγάνδα) και τελικά ακόμη και νόμιμο με την ένταξη του ίδιου σε νόμο. Ο τρόπος λειτουργίας για να «χωνέψουμε» τις επιλογές σε μείζονα ηθικά ζητήματα τα τελευταία χρόνια είναι και είναι ακριβώς αυτός: τα πολιτικά συνδικάτα και η ευθανασία είναι μόνο τα τελευταία παραδείγματα.
Είναι σοβαρό, λοιπόν, γιατί αυτό το γεύμα εντόμων περισσότερο από άλλα είναι το εμφανές φαινόμενο της μείωσης στη δουλεία, της υποβάθμισης του δυτικού ανθρώπου που αυτοθανατώνεται για ιδεολογικές μάχες που κάνουν την τύχη της ελίτ και που δεν είναι παρά ένα όχημα για την επιβολή παγκόσμιου ελέγχου, ο μαζικός κομμουνισμός της μεγάλης επαναφοράς. Η Ιταλία, όπως και η Ευρώπη ειδικότερα, είναι μια χώρα με υγιεινά, γνήσια, νόστιμα και πλούσια προϊόντα για τις ανάγκες του ανθρώπου. Το γεγονός ότι σε μια χώρα πλούσια σε τέτοια αφθονία ο άνθρωπος πρέπει να αλλάξει τις εξαιρετικές γαστρονομικές του συνήθειες για να χωρέσει σουρεαλιστικές ιδεολογίες είναι τουλάχιστον απίθανο, αν όχι τρελό.
Επομένως, συλλογίζοντας στη ρίζα, στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο ο στόχος των ελίτ είναι να καταστρέψουν, να ανατρέψουν, να αλλάξουν την ίδια την έννοια της Δημιουργίας υπό το πρόσχημα της ρύπανσης και της οικολογικής μετάβασης. Δεν είναι αλήθεια ότι οτιδήποτε υπάρχει στη φύση είναι βρώσιμο ή κατάλληλο για τον άνθρωπο. Όλα όσα συμβαίνουν στη φύση είναι μέρος ενός συνόλου, το οποίο λειτουργεί σαν μηχανή. Αν τα έμβολα δεν βοηθούσαν τα μπουζί ή αν πίεζαν νερό αντί για βενζίνη, το αυτοκίνητο δεν θα λειτουργούσε. Αν αναιρέσουμε την ισορροπία της δημιουργίας, αναιρούμε τα πάντα και παράγουμε χάος. Σκάβοντας βαθιά, λοιπόν, μια τέτοια επίθεση είναι κατά του Θεού μέσω της θανάτωσης του ανθρώπου, ταπεινωμένοι για άλλη μια φορά. Μια επίθεση που αποτελεί μέρος της αιώνιας μάχης μεταξύ Καλού και Κακού όπου ο ένας προσπαθεί να υπερασπιστεί τη φυσική τάξη πραγμάτων, παραδόσεων, αξιών, ενώ ο άλλος προσπαθεί διαρκώς να οπισθοδρομήσει το τελειότερο πλάσμα του Θεού, τον άνθρωπο , ανάγοντάς τον σε ένα συνονθύλευμα ενστίκτων αποκομμένα από την ψυχή του και από το πνεύμα του, που συνεχώς ανατρέπει την πραγματικότητα. .
Αυτό το επεισόδιο είναι σοβαρό, τέλος, γιατί αυτό είναι μια ακόμη αποδεδειγμένη απόδειξη ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών και οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων, επηρεάζονται, λίγο πολύ συνειδητά, από την Pied Piper των Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον κόσμο. Οικονομικό Φόρουμ και άρα του παγκοσμιοποιητικού και παγκοσμιοποιητικού Τεκτονισμού .
Ο ιστότοπος του περιφερειακού κέντρου των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει : « Η Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι ένα πρόγραμμα δράσης για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τις κυβερνήσεις των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ. Ενσωματώνει 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, ΣΒΑ - σε ένα μεγάλο πρόγραμμα δράσης για συνολικά 169 στόχους. Η επίσημη έναρξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης συνέπεσε με τις αρχές του 2016, καθοδηγώντας τον κόσμο στην πορεία προς τα επόμενα 15 χρόνια: στην πραγματικότητα, οι χώρες έχουν δεσμευτεί να τους επιτύχουν έως το 2030 ».
Έτσι, όταν το ίδρυμα Barilla, ο υποστηρικτής του βίντεο, γράφει στον ιστότοπό του: « Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, οι 193 χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών υπέγραψαν την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ένα σχέδιο 17 παγκόσμιων στόχων, συμπεριλαμβανομένων πολλών σχετικών με την τρέχουσα διατροφή πρότυπα, όπως η καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας, η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Γι' αυτό επιλέξαμε να δράσουμε », συμμερίζεται τουλάχιστον ένα μέρος των στόχων των προαναφερθέντων αναδομών. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί τώρα υποστηρίζουν ελεύθερα την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, παράγουν συνθετικό κρέας και δεν περιφρονούν τη χρήση μικροτσίπ για να φτάσουν στην πιο ακραία διανθρωπιστική φάση. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε εάν αυτές οι οντότητες ή εταιρείες αποσχίζονται ή μοιράζονται αυτές τις πολιτικές.
Επιπλέον, το ίδρυμα αναφέρει στον ιστότοπό του : « Η Πυραμίδα του Κλίματος δείχνει πώς η παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης συμβάλλει περισσότερο στην κλιματική αλλαγή, σε σύγκριση με προϊόντα φυτικής προέλευσης, τα οποία έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Η κλιματική πυραμίδα βασίζεται στη βάση δεδομένων του έργου Su-Eatable Life, το οποίο ταξινομεί διαφορετικά τρόφιμα ανάλογα με το αποτύπωμά τους άνθρακα: τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουμε πιο συχνά για την υγεία μας γενικά έχουν επίσης χαμηλό αντίκτυπο στο κλίμα ». Επομένως, για τη μεταβατική ιδιότητα, αυτό που εννοείται είναι: το κρέας μολύνει, το να τρως κρέας είναι ρυπαντικό, εμείς οι άνθρωποι μολύνουμε από το γεγονός και μόνο του υπάρχοντος. κάνω λάθος; Καταλαβαίνετε που είναι το νόημα;
Για να απαντήσουμε λοιπόν στην πρόκληση του βίντεο του ιδρύματος που λέει: « Τα έντομα έχουν επίσης γίνει ενδιαφέρον στην Ευρώπη, ως πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Και τι πιστεύεις; ". Η απάντηση είναι εύκολη.
Νομίζω ότι, υπό το πρίσμα των στόχων εκείνων που ελίσσονται στην ατζέντα του 2030, είναι πλέον καλά κατανοητό γιατί τα έντομα έχουν γίνει τόσο κοινού ενδιαφέροντος και στην Ευρώπη. Όπως νομίζω ότι οι κύριοι μπορούν να διαφημίσουν όσο θέλουν τις ακρίδες στο τραπέζι, αλλά δόξα τω Θεώ δεν έχουν όλοι τόσο γερό στομάχι και κάποιος θα προτιμά πάντα το καλό φαγητό που ο καλός Κύριος έχει καταστήσει διαθέσιμο στη φύση, ναι, καταναλώνεται από την ανθρωπότητα.
Τέλος, επίσης, για να είμαι σαφής και επίσης κομψός: νομίζω ότι το γεύμα εντόμων κυριολεκτικά είναι χάλια και ότι, αγαπητοί παγκοσμιοποιητές, μπορείτε να το φάτε εύκολα.
Farina di insetti e battaglia contro Dio | Fahrenheit 2022 (fahrenheit2022-it.translate.goog)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου