1) Η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε πάρει πάρα πολλά δάνεια. Όταν διαλύθηκε και δημιουργήθηκαν διάφορα κράτη, βρέθηκε σε αδυναμία να εξοφλήσει αυτά τα δάνεια. Τι λέτε άραγε ότι συνέβη; Μήπως της χαρίστηκαν;
Όχι. Τα ανάλογα με τις εκτάσεις που χάθηκαν δάνεια, επέβαλαν οι δανειστές να
εξοφληθούν από τα κράτη που κέρδισαν αυτά τα εδάφη.
Τότε επιβλήθηκαν και στην Ελλάδα τα αναλογούντα δάνεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας για την Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη κ.λ.π. που κέρδισε η Ελλάδα. Αυτά τα δάνεια τα εξοφλήσαμε κανονικά.
2) Όταν χρεοκόπησε επί Τρικούπη η Ελλάδα επιβλήθηκε Διεθνής Έλεγχος και δημιουργήθηκαν κάποια μονοπώλια (αλάτι, σπίρτα κ.λ.π.), προκειμένου να εξυπηρετούνται τα δάνεια. Μόνο όταν ξεχρέωσε η Ελλάδα επιτράπηκε να υπάρξουν π.χ. και άλλες μάρκες αλατιού εκτός από το σακουλάκι που έγραφε «Μονοπώλιο Αλατιού».
Τώρα η Ελλάδα μεταβιβάζει την περιουσία της προς εκμετάλλευση για 99 χρόνια και φτωχοποιεί το λαό της. Τι λέτε ότι θα γίνει; Το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν συμφωνήθηκε, όπως επί Τρικούπη, μόνο τα έσοδα από αυτές τις περιουσίες να πηγαίνουν για την αποπληρωμή του χρέους, απελευθερώνοντας για τα υπόλοιπα το λαό, αλλά παραχωρούνται οι ίδιες οι περιουσίες σε ιδιώτες ακι κράτη, τάχα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η μπίζνα του χρέους είναι πολύ επικερδής για να την εγκαταλείψουν τα διεθνή κοράκια και οι εγχώριοι συνεργάτες τους ή να χαρίσουν τα χρέη προς όφελος του λαού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου