Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Πρόβα πολέμου NATO-Iσραήλ κατά Ρωσίας στη Συρία: Τα ελληνικά φτερά με F-16 BLOCK 52+ adv θα εκπαιδεύσουν τους Ισραηλινούς στην μεγαλύτερη «Blue Flag» όλων των εποχών- Εκτός η Τουρκία!


Άγριες εξελίξεις φαίνεται ότι θα  έχουμε στον ορίζοντα από τα σχέδια ΝΑΤΟ -Ισραήλ για την Συρία με αφορμή ισραηλινή αεροπορική άσκηση διεθνούς φήμης , με ελληνική συμμετοχή, λόγω του » εύφλεκτου κλίματος» που επικρατεί στον συριακό εναέριο χώρο.

Στο Ισραήλ θα μεταβούν τον Σεπτέμβριο 2017,  αεροσκάφη F-16 BLOCK 52+ adv  της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας  για να συμμετάσχουν στην αεροπορική άσκηση «Blue Flag» , της οποίας το επίπεδο δυσκολίας ξεπερνά σε κάποια σημεία ακόμη και την αμερικανική  άσκηση «Red  Flag».

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα φιλοξενήσει αεροσκάφη και πληρώματα από επτά χώρες εντός του τρέχοντος έτους στη μεγαλύτερη στην  πιο σύνθετη και «δύσκολη» εναέρια άσκηση  στην ιστορία της.

Περίπου 100 μαχητικά με αρκετές εκατοντάδες πιλότους και προσωπικό εδάφους  από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία και την Ιταλία θα συγκεντρωθούν εκεί τον φθινόπωρο για την άσκηση «Blue Flag» , η οποία διεξάγεται ανά διετία.

Η διάρκεια της θα είναι δύο εβδομάδων και έχει στόχο  τον έλεγχο του σχεδιασμού, της στόχευσης , της συντονισμένης διοίκησης και του ελέγχου που απαιτείται  από σύνθετες αεροπορικές ομάδες (COMAO) οι οποίες επιχειρούν σε θέατρα υψηλού κινδύνου ή ακόμη και πολέμου.

«Θα είναι μια τεράστια άσκηση,  η μεγαλύτερη στην οποία συμμετείχε ποτέ η  IAF. Επτά χώρες και το Ισραήλ» , δήλωσε ο υποπτέραρχος  Richard Hecht, επικεφαλής της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας .

Η άσκηση «Blue Flag»  ξεκίνησε το 2013 ,  συνεχίστηκε το 2015 ως άσκηση τεσσάρων κατευθύνσεων που αφορούσε το Ισραήλ, τις Η.Π.Α., την Ελλάδα και την Πολωνία. Φέτος, όμως,  τέσσερα νέα έθνη θα  συμμετέχουν, μαζί με τα στελέχη τους ενώ περίπου 40 χώρες θα αποστείλουν   παρατηρητές.

Ενδεικτικό όμως είναι ότι ποτέ έως τώρα δεν συμμετείχαν  Τούρκοι παρ όλη την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, ενώ εικάζονται φόβοι ακόμη και απόσυρσης της Άγκυρας από το ΝΑΤΟ.

Η μη παρουσία των Τούρκων αποτελεί πάντα «καλή είδηση» για την χώρα μας διότι αποδεικνύει ότι οι νέο-οθωμανοί έχουν την δική τους ατζέντα και αυτό τους καθιστά αυτόματα στόχο της δύσης.

Το έτερο στοιχείο είναι ότι η φετινή άσκηση συγκεντρώνει όλο το ΝΑΤΟ, πλην Ινδίας και Ισραήλ και με την έντονη παρουσία της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην Συρία, πολλοί ειδικοί εικάζουν ότι η «Blue Flag» αποτελεί ένα είδος πρόβας από το ΝΑΤΟ κατά της Μόσχας.

«Οι άνθρωποι βλέπουν ότι υπάρχουν πολλά να μάθουν από το Ισραήλ.

Στο μικρό μας εναέριο χώρο και στο περιβάλλον γύρω μας, τα πράγματα είναι τόσο έντονα.

Οι Ρώσοι είναι εδώ. … Πολλές αεροπορικές δυνάμεις του κόσμου περνούν από εδώ στην πορεία τους για εναέριες επιχειρήσεις στη Συρία και άλλες χώρες της περιοχής.

Γι “αυτό και παρέχουμε  ένα είδος «εργαστηρίου» εναέριας μάχης στο οποίο οι δυνάμεις μπορεί να «εξασκηθούν» σε όλο  το φάσμα των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την καταπολέμηση των αυξανόμενων απειλών», δήλωσε ο Ισραηλινός Α/ΓΕΑ.

Σε αντίθεση με την αμερικανική ετήσια άσκηση Red Flag που στη βάση Nellis στη Νεβάδα, η ισραηλινή  «Blue Flag» δεν έχει σενάρια «εναέριων μονομαχιών» .

Αντίθετα, όπως είπε ο υποπτέραρχος Hecht, η ισραηλινή άσκηση έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις αντίστοιχες απαιτήσεις των συμμετεχόντων δυνάμεων  τονίζοντας την συνεργασία έναντι του ανταγωνισμού.

Αυτές οι δηλώσεις εντείνουν τις υποψίες για «πρόβα τζενεράλε» ΝΑΤΟ-Ισραήλ κατά της Ρωσίας , ειδικά την στιγμή που η Μόσχα έστειλε «τελεσίγραφο» στο Τελ Αβιβ να σταματήσει τις ανεξέλεγκτες επιδρομές στο συριακό έδαφος, διότι…….πλέον « έχουσι γνώσιν οι Ρώσοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: