Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Λονδίνο: Νεκροί και τραυματίες έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Λονδίνο: Πυροβολισμοί και τραυματίες έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)
Μια ισχυρή έκρηξη και πυροβολισμοί κήρυξαν σε κατάσταση συναγερμού το Λονδίνο! 
«Δύο άνθρωποι φέρεται πως δέχτηκαν πυρά έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας και το κτίριο έχει αποκλειστεί» δηλώνει αξιωματούχος του Ουεστμίνστερ, και μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ενώ δύο ρεπόρτερ του Bloomberg αναφέρουν πως δύο άνδρες είναι πεσμένοι στο πεζοδρόμιο.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για άνδρα που έφτασε στην πύλη του κοινοβουλίου κρατώντας μεγάλο μαχαίρι, και τον οποίο πυροβόλησαν οι αστυνομικοί.
Ο δράστης είχε ασιατικά χαρακτηριστικά και ήταν γύρω στα 40, μεταδίδει η Daily Mail.


Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα στο  Twitter η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αστυνομικοί περιπολούν την περιοχή με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί πλησίον της γέφυρας.
Γιατροί και νοσηλευτές παρέχουν πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους μέσα από τις πύλες του κοινοβουλίου, ενώ στον περίβολο της Βουλής έχει φτάσει ελικόπτερο ασθενοφόρο.
Εν συνεχεία διαπιστώθηκε ότι είναι σε εξέλιξη δύο διαφορετικά περιστατικά, στην περιοχή γύρω από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Το Reuters κάνει λόγο για τουλάχιστον 12 τραυματίες στο Westminster Bridge, κοντά στο κοινοβούλιο, ενώ αναφέρει ότι «κόσμος έτρεχε στους δρόμους πανικόβλητος, μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί». Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο αριθμός των ανθρώπων που «χτύπησε» ο δράστης με το αυτοκίνητό του.
Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία, ενώ το Κοινοβούλιο σταμάτησε τις εργασίες του. 
Την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό, η αστυνομία ζήτησε από τους βουλευτές που βρίσκονταν στο κτήριο να πέσουν στο πάτωμα και στην συνέχεια οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων διακόπηκαν.

Φυγάδευσαν την Μέι 
Ενας αστυνομικός με πολιτικά έσπρωξε την Τερέζα Μέι σε ένα αυτοκίνητο και απομάκρυνε την πρωθυπουργό της Βρετανίας ταχύτατα από το σημείο, σύμφωνα με την Daily Mail.
Ο εκπρόσωπος της Βουλής ανέφερε ότι  αστυνομικοί έχουν τραυματίσει έναν άνθρωπο, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που άνοιξε πυρ έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο. Ο δράστης, όπως έγινε γνωστό, μαχαίρωσε έναν αστυνομικό της φρουράς του κοινοβουλίου και οι υπόλοιποι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν. 
Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ένας από τους δύο δράστες που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί φέρεται να έχει χάσει την μάχη για την ζωή.  

Η δεύτερη επίθεση

 Εν τω μεταξύ, ένα δεύτερο μέτωπο έχουν να αντιμετωπίσουν οι βρετανικές αρχές, αφού σχεδόν ταυτόχρονα ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα στον φράχτη του παλατιού, όπου φέρεται να τραυμάτισε περί τα πέντε άτομα.
Ωστόσο, παραμένει άγνωστο προς το παρόν αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.
Ενημερώθηκε ο Τραμπ 
Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση στο κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

thepressroom.

Δεν υπάρχουν σχόλια: