Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πολεμικό συμβούλιο στη Κύπρο καθώς υπάρχουν «σκέψεις παρέμβασης» τρίτων χωρών στο νησί: Εσπευσμένα Κοτζιάς και Καμμένος στη Μεγαλόνησο για το «θερμότερο» καλοκαίρι μετά το 1974

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θα επισκεφθούν εσπευσμένα την  Κύπρο ενώ σήμερα και στις επόμενες ημέρες θα λάβει χώρα άτυπο πολεμικό συμβούλιο Ελλάδας-Κύπρου λόγω των «άγριων» εξελίξεων που αναμένονται μετά την άκρως επιθετικού χαρακτήρα ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ  η οποία ισοδυναμεί με πολεμικές επιχειρήσεις …ξεκάθαρα .

Ο κ. Κοτζιάς φτάνει στην Κύπρο το απόγευμα όπου  θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην ετήσια μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας το  Σάββατο 25 Μαρτίου, αλλά στην ατζέντα του είναι η διπλωματική «επίθεση» στην Τουρκία  σε ΕΕ και ΝΑΤΟ .

Την Τρίτη, ο  ΥΠΕΞ θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ “, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου Χρυσόστομου Β”.

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, τον  υπουργό εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο ΥΠΑΜ κ. Καμμένος θα επισκεφθεί την Κύπρο για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Κυπριακού  απελευθερωτικού αγώνα  1955-1959, την 1η Απριλίου.

Κοινή συνιστώσα και των δύο Ελλήνων αξιωματούχων η ενεργοποίηση του αμυντικού άξονα Ελλάδος- Κύπρου έναντι των τουρκικών απειλών και των κινήσεων της πολεμικής μηχανής της Άγκυρας.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της Γερμανία Sigmar Gabriel στην Αθήνα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι συζήτησαν και το πρόβλημα της Κύπρου.

Όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε ο ίδιος, η Ελλάδα επιθυμεί μια ειρηνική λύση που θα είναι βιώσιμη και εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι πρωτίστως πρόβλημα κατοχής, ενώ δεν θα πρέπει να υπάρχουν σκέψεις παρέμβασης τρίτων χωρών στο νησί»(!), είπε ο κ. Κοτζιάς.

Για ποια ακριβώς παρέμβαση κάνει λόγο ο ΥΠΕΞ κ.Κοτζιάς ; Διότι καλό είναι να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για …τις νέες εξελίξεις από τον Σουλτάνο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν αποφάσισε ενδεχομένως που ακριβώς θα επιτεθεί  αρχικά  στην Ελλάδα,  από το μέτωπο που υπάρχει από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο , κτυπώντας στην Μεγαλόνησο όπου έχει έρεισμα τα κατεχόμενα .

Είναι για το τουρκικό ισλαμικό καθεστώς του , το τέλειο άλλοθι για να εξάγει  πολλά από τα προβλήματα του  όπως η οικονομική καθίζηση της τουρκικής οικονομίας , η δυσαρέσκεια ανατολής και δύσης και πολλά άλλα.

Οι Τούρκοι δεν  θέλουν απλά να προκαλέσουν στην Κύπρο, αυτό άλλωστε το κάνουν όποτε θέλουν, αλλά θα ψάξουν να βρουν αφορμή για να «κτυπήσουν» και αυτό δεν πρέπει να αμφισβητείται πλέον από κανέναν, (άλλωστε το μισο-είπε και ο κ. Κοτζιάς).    

Το γνωρίζει ήδη αυτό η ελληνική και ελληνοκυπριακή στρατιωτική ηγεσία και αναπροσαρμόζει όλα τα σχέδια της για αυτό που θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα, ενώ την ίδια περίοδο  η χριστιανοσύνη οδεύει με κατάνυξη στην πορεία του Ιησού Χριστού προς την σταύρωση στο Γολγοθά και μετά την Ανάσταση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: