Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Συναγερμός σε Στρατό-ΕΥΠ-Αστυνομία: Πληροφορίες για κρύπτες με οπλισμό στη Θράκη και δημιουργία εθνοφυλακής από την Τουρκία


Απειλές θανάτου και εμπλοκή ΜΙΤ-FETO

Πολύ σοβαρά είναι τα πράγμα στη Θράκη καθώς  όπως ακριβώς ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ «υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής αυτής έχουν κρυμμένα όπλα, η ανεύρεση του όπλου με σιγαστήρα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», μιλάμε δηλαδή για δημιουργία εθνοφυλακής από την Τουρκία με σκοπό την έναρξη επιχειρήσεων όταν ο Ερντογάν κρίνει ότι έφτασε η ώρα.

Αλλά τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο ενώ υπάρχει έντονη κινητικότητα Τούρκων…

Μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε τον εμπρησμό στα τζαμί Βαγιαζήτ και τον εντοπισμό όπλων στο τέμενος του μειονοτικού οικισμού της Ηλιόπτερας Ξάνθης, στην πεδινή περιοχή. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, πρόκειται για δύο πιστόλια διαφορετικών διαμετρημάτων-μάλιστα το ένα είχε σιγαστήρα γεγονός που παραπέμπει σε επαγγελματική..δολοφονία (ΜΙΤ) – και ένα κυνηγετικό τυφέκιο καθώς και φυσίγγια για κάθε ένα, που βρέθηκαν στο μιναρέ του τζαμιού.

Λίγες ώρες πριν όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, Ο Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ, πρώην διευθυντής της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, που αποτελούσε τη ναυαρχίδα του δικτύου Γκιουλέν, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ότι σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, η ΜΙΤ αυξάνει το προσωπικό που πραγματοποιεί μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια δημόσια προειδοποίηση προς τα μέλη και τους συμπαθούντες τον Γκιουλέν που έχουν καταφύγει και με κάποιο τρόπο διαβιούν στην Ελλάδα, να προσέχουν…

Μετατρέπεται δηλαδή η Ελλάδα και κυρίως η Θράκη σε θέατρο επιχειρήσεων Γκιουλενιστών και Ερντογανικών.

Απειλή από Τουρκία

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, o πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, είπε πως κάποιοι επιδιώκουν να ανακατέψουν την μειονότητα και ότι η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης υπό κανένα τρόπο δεν βλέπει θερμά την τρομοκρατία.

Ο Μέτε αναφέρει πως η μειονότητα προσδοκεί από το κράτος να πει ένα στοπ σε αυτά τα παιχνίδια.

Η δήλωση που έκανε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Αχμέτ Μέτε έχει ως εξής:

Αγαπητοί μου αδερφοί. Καταρχήν επιθυμώ να εκφράσω την λύπη μου σχετικά με το περιστατικό στην Ηλιόπετρα. Προς τους αδερφούς μου στην Ηλιόπετρα και στον χότζα μας τον Σαμπρί, μεταφέρω τις ευχές μου για περαστικά. Συμβουλεύω όλους να είναι ψύχραιμοι. Κάποιοι επιδιώκουν να ανακατέψουν την μειονότητα. Ιμάμηδες απειλούνται και απάγονται. Γίνονται απειλές θανάτου προς το πρόσωπο μου. Κλείνουν τα μεστσίτ σε Αλεξάνδρεια και Διδυμότειχο. Πάλι στο Διδυμότειχο το ιστορικό τζαμί παραδίδεται στις φλόγες (!) Τώρα όπλα το τζαμί…Μήπως τα παιχνίδια στην Ευρώπη ρυθμίζονται από κάποιον.


Αλλά κάποιοι να ξέρουν το εξής: Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης υπό κανένα τρόπο δεν βλέπει θερμά την τρομοκρατία. Από οποιονδήποτε και αν προέρχεται δεν είναι αποδεκτή. Ούτε ασχολείται με όπλα. Ούτε στρέφεται κατά του κράτους, αλλά περιμένει όμως και από το κράτος να πει ένα στοπ σε αυτά τα παιχνίδια¨

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του DEB Οζάν Αχμέτογλου, εξέτασε επιτόπου τις ζημιές που προκάλεσε στο τζαμί Βαγιαζήτ η πυρκαγιά.

Ο αντιπρόεδρος του DEB Οζάν Αχμέτογλου, μετά από το κάψιμο του τζαμιού Τσελεμπί Σουλτάν Μεχμέτ που είναι ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά και θρησκευτικά μνημεία των Βαλκανίων και της Ευρώπης, μετέβη στην περιοχή και εξέτασε επιτόπου τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από την έκταση που πήρε η υπόθεση με τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί και στο σπίτι του ιμάμη της Ηλιόπετρας σε ΜΜΕ τοπικής κ εθνικής εμβέλειας, η γραμμή που περνά προς τους τουρκόψυχους ο Τούρκος πρόξενος, είναι πως πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της FETO!

Δηλαδή της «τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν» όπως λέει η Τουρκία. Προφανώς είναι σε τόσο δύσκολη θέση μετά από αυτά τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν που καταφεύγουν σε τόσο έωλες δικαιολογίες. Έτσι οι γνωστοί τουρκόψυχοι Σερτάτς Αλή και Τζεγκίζ Ομέρ (της Μιλλέτ) καταγγέλλουν πως πρόκειται για συνωμοσία της FETO!

Οι κύριοι Αχμέτ Μέτε, Αχμέτ Χράλογλου, ο βουλευτης Ζεϊμπέκ, ο πρώην βουλευτής Χατζηοσμάν, ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζι, ο πρώην βουλευτής Φαίκογλου και ο ίδιος ο πρόξενος που εικονίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες είναι μήπως μέλη της FETO και πήγαιναν στο τζαμί της Ηλιόπετρας και ήταν ομοτράπεζοι με τον εν λόγω ιμάμη; Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς που πήγε μόλις τον Φεβρουάριο στο τζαμι της Ηλιόπετρας είναι και αυτός μέλος της FETO ;

Κατά την άποψη μας είναι επείγον οι έρευνες αυτού του τύπου να επεκταθούν και αλλού. Ναι οφείλουμε να συγχαρούμε τους εμπλεκόμενους αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας και πληροφοριών στην περιοχή.

Αλλά δεν είμαστε τόσο αφελείς να δεχτούμε πως άνθρωποι που είναι τόσο φανατικοί (όσο δείχνουν φανερά κάποιοι πως είναι), δεν έχουν όπλα…

Τι ακριβώς έγινε

«Η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έλαβε μία τηλεφωνική καταγγελία από άγνωστο, ότι στο τεμένος στην Ἡλιόπετρα Ξάνθης υπάρχουν όπλα ή λαθρομετανάστες. Πήγαν εκεί αστυνομικοί και στην πρώτη φάση της έρευνας δεν βρήκαν τίποτα.

Όμως λίγο αργότερα σε μία σιδερένια κατασκευή στην ταράτσα του κτιρίου που είναι σαν υποτιθέμενος «μιναρές» ανακάλυψαν την τσάντα με τα όπλα. Στο σημείο αυτό υπάρχουν μόνο τα μεγάφωνα του τεμένους και δεν πηγαίνει κανείς αφού ο ιμάμης μπορεί να κάνει την προσευχή κι εξ αποστάσεως.

Ο πελάτης μου- ο ιμάμης του τεμένους – μου διευκρίνισε ότι δεν έχει καμιά ιδέα για τα όπλα κι ότι εκεί θα μπορούσε να τα τοποθετήσει οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε ώρα αφού η πρόσβαση στον θρησκευτικό χώρο , όπως και στο συγκεκριμένο σημείο της ταράτσας είναι ελεύθερη. Αυτός είναι υπεύθυνος της τελετής πέντε φορές την ημέρα, ενώ για το κτίριο την σχετική επιστασία έχει μία επιτροπή πολιτών του χωριού .

Ο ιμάμης ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί για οποιαδήποτε παράνομη πράξη , ενώ ένα όπλο φλόμπερ που βρέθηκε σπίτι του, ανέφερε ότι το είχε αγοράσει πριν από 27χρόνια. Πρέπει ίσως σε αυτή την υπόθεση να συνεκτιμηθεί ότι σε λίγες ημέρες θα υπήρχαν εγκαίνια ενός νέου τμήματος του τεμένους με σημαντικούς προσκεκλημένους. Ισως ακόμη «κλειδί» της υπόθεσης είναι η αρχική ενημέρωση των αρχών για τα όπλα που κρύφτηκαν εκεί και τα περί πιθανής παρουσίας λαθρομεταναστών».

Σε αυτές τις αναφορές προχώρησε το βράδυ της Τρίτης , μιλώντας προς «Το Βήμα» ο δικηγόρος κ. Αχμετ Κεχαγιά Ιχσαν που εκπροσωπεί νομικά τον ιμάμη του τεμένους στο χωριό Ηλιόπετρα Ξάνθης.

Ζητούμενο για την ΕΛΑΣ είναι να προσδιορισθεί ο τρόπος απόκτησης των όπλων, ο μεταφορέας αλλά κι η στόχευση τους. Ακόμη κρίσιμο θεωρείται το θέμα ποιος και γιατί ειδοποίησε τις αρχές για την ύπαρξη του μικρού οπλοστασίου και τι σχέση έχει με την υπόθεση. Τα τρία όπλα πάντως μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να υπάρξει βαλλιστικός έλεγχος.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί η ΕΥΠ ενώ δυσαρέσκεια υπάρχει για στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που δημοσιοποίησαν την ιδιαίτερα «ευαίσθητη» υπόθεση .

Την έρευνα παρακολουθεί στενά κι ο υπουργός Δημόσιας Ταξης κ Νίκος Τόσκας αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες προκειμένου «να προσδιορισθούν οι ακριβείς διαστάσεις του».

Ο ιμάμης της περιοχής θεωρείται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με το καθεστώς Ερντογάν , με τους μουσουλμάνους βουλευτές του νομού αλλά και τον Τούρκο πρόξενο .

Επιπλέον ο συγκεκριμένος ιμάμης είχε υποδεχθεί προ μερικών μηνών για έκτη φορά το επονομαζόμενο «καραβάνι της αφθονίας» που ξεκινάει κάθε καλοκαίρι από την Τουρκία και «οργώνει» τα Βαλκάνια, στο όνομα της «φιλίας των λαών».

Δίνει παραστάσεις (κυρίως παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων συνοδευόμενα από δείπνο) μόνο σε χωριά όπου ζουν μουσουλμάνοι, ενώ χορηγοί είναι τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού και Εξωτερικών της Τουρκίας, ο δήμος Κωνσταντινούπολης κι άλλοι.

national-pride.

Δεν υπάρχουν σχόλια: